Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***347***

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

E o chestie de tipul Vaporub? Adica il ungi pe piept? Daca asa e, nush daca e cea mai buna solutie, eventual foloseste o cantitate f mica. Iti dau copy-paste de pe site-ul pediatrului meu.

13 ianuarie 2009 NEW YORK (Reuters Health) - Un grup de pediatri de la Wake Forest University School of Medicine au ajuns la concluzia ca medicamentele de tip VapoRub folosite teoretic pentru descongestionarea mucoase nazale si usurarea respiratiei pot produce la sugari si copii mici accentuarea inflamatiei mucoasei nazale si producerea de mucozitati. Dr. Bruce K. Rubin atentioneaza asupra folosirii acestor preparate indiferent daca sunt adulti sau copii si recomanda ca acestea sa nu se foloseasca niciodata la copii mai mici de 2 ani.
Aceste preparate contin substante aromatice – uleiuri de camfor, mentol si eucalipt – considerate a imbunatatii simptomele date de raceala. In revista Chest din ianuarie 2009 este descris cazul unei fetite de 18 luni care a racit (si care anterior nu suferea de nici o boala cronica respiratore sau de alta natura) si care a intrat in insuficienta respiratorie dupa ce a primit VapoRub aplicat imediat sub nari (pe buza superioara).
Studiul efectuat pe animale de experienta a aratat ca VapoRub creste secretia de mucus cu 59% si scade motilitatea ciliara (eliminarea secretiilor) cu 36%. Acest lucru duce la acumularea de secretii in caile respiratorii producand obstructia cailor respiratorii mici.
Cel mai bun tratament in racelile simple (si lipsit de efecte adverse) este descongestionarea nasului cu solutie saline (apa de mare), apoi aspiratie blanda de secretii cu pompite adecvate varstei copilului, corecta hidratare cu lichide caldute (apa, ceai, supa de pui) si rabdare pana cand mecanismele proprii ale copilului vor vindeca inflamatia. (Chest 2009;135:143-148).

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Acum cand am facut curat in medicamentele lui David am gasit un unguent pentru raceli, pe care am uitat sa-l folosesc. Ni l-a prescris dr ultima oara cand a fost, dar si acum 2 dati (si atunci am uitat sa-l folosesc - am 2 cutii sigilate ). Ii zice Pulmex Baby Unguent - tratament adjuvant utilizat pt ameliorarea respiratiei in infectiile usoare ale tractului respirator superior sau inferior, cu simptome de nas infundat, tuse, frisoane. Diseara sigur il ung cu chestia asta, caci mai are o urma de tuse, sa vedem cum este...Poate va este de folos si voua...

Olga, mamica lui David iepurasul si 18+

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Olga si Novus, poate ne intalnim in week-endu' in care e asta http://festival.dilemaveche.ro/ Ma bucur ca-i in Alba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Helou.
Am scos copilu' de la gradi si ca sa nu mergem acasa si sa adoarma, ne-am dus in parc. Unde a fost cam mitzaita, nevricoasa...apoi mi-am dat seama de ce: tocmai de ce vroiam eu sa evit- somnul. Pe drumul de intoarcere a adormit in scaunelul de masina. Bushtean. Asa ca am oprit masina si in timp ce ea dormea am citit aproape toate paginile scrise de voi, pe telefon. A dormit bine Phiphi vreo 50 de minute cand a trecut pe langa noi o hardughie de motoreta care paca exploda, ca altfel nu stiu cum sa va explic sunetul si i-a f... tot somnul, s-a trezit speriata.
Phiphi dupa cum v-am mai zis, nu prea e fun dulciuri, cand noi ne facem pohta si luam cele mai bune prajituri din oras si salivam numai cand le mirosim, ea se uita la noi, rar ea o mucscatura si doar din anumita prajitura, nu se arunca la toate. (ca la Moieciu, din toate minunatiile Denisamadei n-a vrut nici sa guste decat o anumita prajitura, si dupa 2 imbucaturi s-a declarat satula).
La gradi nu le da dulciuri decat de maximum 2 ori/ sapt. cozonac, ca gustare. S-a cam lasat si de Dots, nu-si aminteste de el decat cam o data la 10 zile.
In schimb ii plaaaace inghetata...Nu luam decat dintr-un singur loc, unde e...cum ii zice...artizanala?:)) E atat de buuuna ca as manca 1 kil. Cateodata ne luam o caserola cu vreo 5-6 gusturi si nu va zic cum sta Phiphi popotz langa noi, dar ii dau asa, semi-topita in lingurita, nu-i dau cum mancam noi, ditamai bucatoaiele. Deocamdata accepta varianta asta, dar cand va vrea sa-si bage ea linguroiu' o s-o las, va zic drept ca nu ma tem, nu se raceste de la inghetata, decat eventual daca e deja vreun virus pe-acolo care e (re)activat de rece. Sau daca pruncul e leoarca de transpiratie si baga inghetata de-aia rece rece, direct de la congelator.
Io de-aia tip topgun si alte chestii nu mai mananc de vreo 3 ani, de cand am descoperit inghetata asta grozava. Acum alea "de vitrina" mi se par fara niciun gust + ca au o gramada de E-uri si ingrediente dubioase.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Helou.
Am scos copilu' de la gradi si ca sa nu mergem acasa si sa adoarma, ne-am dus in parc. Unde a fost cam mitzaita, nevricoasa...apoi mi-am dat seama de ce: tocmai de ce vroiam eu sa evit- somnul. Pe drumul de intoarcere a adormit in scaunelul de masina. Bushtean. Asa ca am oprit masina si in timp ce ea dormea am citit aproape toate paginile scrise de voi, pe telefon. A dormit bine Phiphi vreo 50 de minute cand a trecut pe langa noi o hardughie de motoreta care paca exploda, ca altfel nu stiu cum sa va explic sunetul si i-a f... tot somnul, s-a trezit speriata.

Asta de la topicul cu somnul ti se trage?

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

merci de sfat cu patutul..smi sm timp sa caut si sa ma informez..si e o varianta buna asta cu patul in 2 bucati:D

noi inghetata i-am dat lui tudor..intaoi sa guste cate un pic, apoi din casoleta ca desert i-am dat cu lingurita putin si semitopita..si mai in vara i-am luat chiar si inghetata pe bat big de vanilie..linge la ea si se murdareste tot...si tare ii place:D si ca cornet i-am dat, pe niciunele nu le mananca in intregime..

ciocolata sa stiti ca le dezvolta creierul..asa ca nu o taiati cu totul din meniu...

zinic nu stiu daca ii dau dulciuri..poate intr-o zi mai multe , in alta deloc..nu i-am dat niciodata bomboane care se sug..o singura data i-a dat o prietena tic tac si m-a innebunit dupaia sa-i mai dau..dar i-am zis k i se strica dintisorii si nu mi-a mai cerut apoi..le ocolesc cu totul pt k sunt pline de zahar..ii dau barni, i mai dau batoane cu cereale si miere sau cioco, a mai papat si croisant..i-am dat intr-o zi si un miez de paine cu ciocolata nutela..astea pe langa chec sau prajiturele in casa sau placinte..am vorbit de dulciuri din comert mai sus in special..

nu le fac rau dulciurile, dar sa nu fie i exces..si sa avem grija la dintisori...eu incerc sa il invat sa se spele pe dinti dupa ce papa dulciuri..si dupa miere..

va sunt rupta de oboseala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

Buna seara, mai pe seara!
Printre dulciuri, inghetata, somnicuri, perle, poze de gradi, body si altele....incerc sa ma strecor si eu sa nu ma dati uitarii.
Sanatate: bine...mai putin faptul ca mi-a scazut in greutate fetita cu 150 de grame...sper sa recupereze cat de cat...abia trecusem pragul de 6 kg.
Dulciuri: inghetata..un Daaaaaa, mare si raspicat, restul pe la gustarea de dupa amiaza , rar, dar extrem de rar cate un bato kinder pe care il ciufuleste rau de tot, mai mult imi ling eu degetele decat el, dar azi am incercat...grisine cu Nutela mea de casa(o prepar eu si am curaj sa ii dau)...yam yam, i-a placut tare mult...oricum nu exageram.
Body...o sa ne intoarcem la ele ca a trecut vara...Nicho insa nu a avut probleme cu chilotei si body impreuna...a devenit practic si se descurca...isi baga manuta la capse, trage dintr-o miscare si se deschid toate, il incurca un pic la inceput cand il tinea sub barbie ca ii cadea uneori sau nu vedea unde sa isi bage cucul in olita.
Apropo de cuc..il intreaba un prieten bun adult, care il vede punandu-si mana acolo( v-am zis ca e timid, nu?): "Ce ai acolo, tu?"...la care Nicho ii raspunde razand si inrosindu-se..."Un cuc, cale se cheama cocosel".

Buna buna placinta de dovleac, Munica, dar asa cum am zis, mai salivez un pic pana imi cumpar aragaz nou sa imi pot face si eu.

Bianca...ai vazut filmuletul cu foietajul? E usor de facut, nu?( Imi plac bancurile tale tare mult).

Ma duc la nani, sa nu intrec masura...va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

Aaaaaa, scuzati ca revin, despre muci si nas infundat: voi adultii luati pastile ca sa va treaca, sa vi se desfunde nasul? Sau lasati sa treaca pe principiul" daca o tratezi, raceala trece intr-o saptamana, daca nu...in 7 zile"? Doar din curiozitate am pus intrebarea asta, ca vad ca va intreceti in medicamente care de care mai deocheate. Gata...ca acu' chiar sar calul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

neatza
s-a trezit al meu cu noaptea'n cap asa ca am avut timp la cafea sa va citesc rpd.
eu dintre toate dulciurile cele mai putin nocive le consider inghetata si ciocolata. in schimb evit checurile(au o tona de oua si sunt grele pt ficat)placintele pentru ca au oua si margarina/unt/ulei.am avut si eu o perioada cand mi-am pus problema daca nu cumva exagereaza dar mi-a trecut. copilul nu ia mult in greutate si are energie cat pentru doi. oricum au un mecanism intern excelent si am descoperit ca cere anumite lucruri doar in perioada in care are nevoie de anumite chestii. acum nu zic chiar ca ar trebui sa le dam orice cer ei dar sunt atenta cam ce vrea. si la mine e cam la fel. de exemplu pana acum doua saptamani simteam ca mor daca nu mananc ceva dulce. dulce dulce si doar atat vedeam in fata ochilor. la scurt timp mi-a facut analizele si am descoperit ca am glicemia cam mica. la fel cand ma pocneste pofta nebuna de cafea la 10 seara, daca imi masor tensiunea atunci clar e 9cu5 bineinteles ca nu beau cafea ci doua pahare cu apa si ma linistesc. cam asa fac si cu el, de multe ori cere bomboane, ii dau un mar si e super incantat. avea copilul nevoie de ceva zaharuri sa arda.
apropos de inghetata si faringite - Ilinca - ai observat ca ai avut dreptate si la noi? nu era inghetata di vina

cat despre tratat muci si tuse expectoranta nici eu nu sunt de acord. atat mucii cat si tusea expectoranta sunt utile pt organism, se curata prin ele. deci lasati-le in pace. parerea mea
in general pediatrul mi-a spus de o mie de ori sa nu-i opresc niciodata tusea cu tratament si nici mucii ca da in altele. in schimb sa am grija sa sufle nasul f des si daca e nevoie sa ii pun ser fiziologic ca sa ii ajut sa iasa mai usor.
dar niky inteles si disperarea mamicilor, ca e tare greu sa ii vezi cum se chinuie...parca simti ca innebunesti daca nu il ajuti cumva, chiar daca esti constienta ca nu fac mare rahar dar na....

ma duc si eu sa il conving sa se opreasca din balotat sa ca mergem la gradi ca e aproape 8 si noi suntem amandoi inca in chiloti
ah, v-am zis ca e a3-a noapte fara accidente in pat
dar ieri m-am cam enervat pe fete la gradi. s-a scapat de 2 ori pe el. pe bune acuma...asta nu inseamna ca nu sunt atente? cum acasa nu se intampla. am patit-o intr-o singura dimineata si asta numai din vina mea. m-au cam enervat si in plus de asta s-au gandit ele si i-au pus scutec la somn si doar le-am zis ca nu e cazul si le-a spsus si copilul ca nu vrea. daca il duci imediat inainte de somn si dupa somn nu ai nici o treaba, asa cum nu face noaptea de la 9.30 la 7, se poate si in alea doua ore, nu?
ideea e ca copilului meu trebuie sa ii explici. adica inainte sa il duci la somn il duci la baie si ii spui ca urmeaza sa se culce si ca trebuie sa faca pipi, cat de putin are el acolo, ca sa nu faca din greseala in pat si pricepe si face pana la ultima picatura.
of, a incept deja circul. din punctul meu de vedere, nimeni nu face treaba asa bine ca mine cand e vorba de el

mama de mic +s29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Nicky, eu merg pe principiul asta "cu 7 zile sau o saptamana" caci din experienta chiar asa este. Insa dupa viroza din martie (atunci m-a tinut 3 sapt o chestie urata de tot) am inceput sa mai apelez cu una alta. Ei , nu te gandi ca merg la medic pt orice stranut...ci apelez la un paracetamol (cum am facut aseara) si multa lamaie cu miere.

Acu, ma simt doar cu muci curgatori. Nu mai ma doare capul. Dar s-ar putea sa ma iar durerea de cap de indata ce ma voi apuca iar de studiu

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

niky - o sa recupereze cea mica imediat pierderea. sa vezi ce bine o sa manance acum ca se simte bine. pai si ce? are bine 6kg. de abia la 6 luni ar trebui sa aiba dublul greutatii de la anshtere.
cand ma gandesc ca mai am un pic si o iau si eu de coada cu grafice de greutate...

mama de mic +s29+

Mergi la inceput