Strugurasi S-O 11-Haideti fetele!(114)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Irinush confirm si eu metoda de desfundare cu seringa. Doar asa am reusit sa desfund si sa scap de mastita. Dar neaparat insotita de masaj. 5 minute masaj temeinic (cu un ulei ca sa alunece bine, eu foloseam de masline) apoi tras cu seringa de vreo 2 ori, cat suporta mamica. Dar foarte mult contribuie la desfundat suptul bebelui. Acum la Caterina nici n-am mai apelat la seringa, a desfundat ea draguta. e drept ca aveam ceva experienta si am pus-o la san de la prima vedere, chiar daca ea nu prea avea ce suge. Insa dupa inca o zi jumate deja era alaptata exclusiv. In conditiile in care alte mamici nici nu voiau sa puna copilul la san ca doar nu curge nimic.

Helena e absolut normal sa aiba scaun la fiecare masa. Si crede-ma ca e de preferat decat un scaun la cateva zile, chiar daca si asa e normal. Filip a avut scaun la fiecare masa pana pe la 3 luni cand, treptat, a inceput sa faca la 4-5 zile. O fi fost normal dar el se chinuia groaznic. Plangea de durere de burtica si se invinetea de atata incordat. Si incepuse sa manance foarte prost, probabil pt ca avea intestinele incarcate. Asa ca am inceput sa-i dau lactoza de la Humana (Humana Milchzuker) care a facut minuni. Nu in 2-3 zile ci in cam 3 sapt, insa l-a reglat tare bine. Din pacate nu se poate da inainte de 3 luni. Eu tare banuiesc ca siropurile si picaturile astea contra colicilor deregleaza scaunul bebeilor si ii fac sa iasa mai greu afara. Asa ca, daca nu au colici nu vad de ce s-ar da picaturi. Eu va sfatuiesc sa nu mai dati preventiv.
Eu i-am dat Caterinei de 2 ori de cand s-a nascut Infacol. Acum vreo 2 sapt si sapt asta, de cand am eu diaree, ca e agitata si ea si tare ii bolboroseste burtik. Si ea oricum nu plange saracuta.
Vreau sa va zic ca de cand am diareea asta, de 4 zile, am slabit 2 kile. Sunt tare slabita. Ies afara imediat ce mananc, ca bebelusii. Laptele vad ca nu s-a imputinat, dar si beau ceai o gramada. Sper sa-mi revin ca altceva decat Smecta nu pot lua.

Dbunny sa stii ca problemele de ficat sunt direct legate de stres. Nu e musai sa faci abuzuri. Cunosc persoane alcoolice si fumatoare, mancatoare de grasimi si prajeli si au ficatul ca al unui adolescent. Si paradoxal, sotul meu, de care ma rog sa mai bea si el un pahar de vin la petreceri, nu a pus gura pe tigara niciodata, iar de mancat mancam sanatos, are colesterolul si trigiceridele extrem de mari pe fond de stres. S-au mai reglat putin intre timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellena_d spune:

Ionela, Bujo, mc fetelor de sustinere si incurajari, sunt mai linistita acum.
Ionela, esti o enciclopedie, aur curat pt odiseea noastra Te-am citit cu atentie (a se intelege toate postarile de pe odisee) si cred sincer ca datorita tie multe fete s-au linistit, sau au inteles mai bine de ce militezi cu atata inversunare pt alaptat, sau si-au imbogatit realmente cunostintele. Eu una sorb fiecare cuvintel de-al tau
Eu pe Petru il alaptez si la san, ma si mulg si ii dau lapticul meu pe cat posibil de mult insa nu se satura, este un gurmand si tot cere si-si baga pumnuletul in gura sa-mi arate ca-i mai este foame, de aceea suplimentez cu milupa. Raportul este cam asa, din 8 -9 mese/ zi (24 ore) cam 3 sunt LP si restul laptele meu.

Sunt in 39 + cu o minune de la D-zeu Petru Severian !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellena_d spune:

Am schimbat si semnatura

Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Hellena multumesc pentru cuvintele frumoase
In rare ocazii mama nu reuseste sa produca suficient lapte ( rare spre deloc). Pui intai copilul la san indiferent daca tu crezi ca e laptic sau nu si apoi supliment?
Productia creste in functie de cerere. Cu cat e mai mult stimulat sanul cu atat mai mult produce
EDIT: frumoasa semnatura

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu-24 spune:

Neata,

fetelor am nascut pe 16.sep.2011 ora 13.53 .Ciprian Andrei a venit pe lume cu 3200, 51 cm, apgar 7-8 la 39 de saptamani,nasterea a fost naturala cu peridurala, travaliul a durat 18 ore in total , dar decat 2 ore au fost de nesuportat. acum suntem acasa si suntem bine. va pupam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu-24

Neata,

fetelor am nascut pe 16.sep.2011 ora 13.53 .Ciprian Andrei a venit pe lume cu 3200, 51 cm, apgar 7-8 la 39 de saptamani,nasterea a fost naturala cu peridurala, travaliul a durat 18 ore in total , dar decat 2 ore au fost de nesuportat. acum suntem acasa si suntem bine. va pupam.

37+ cu
Ciprian Andrei

felicitari ralu
de curiozitate intreb , care a fost motivul pt care a luat nota 7-8 ?

_

bb T. 28.08.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

nEATZA...

HEllena.. stiu ca e greu , insa incearca sa te bucuri pt micut, incearca sa te ridici si sa iti gasesti linistea, am ajuns la concluzia ,personal, ca ei vibreaza prin noi si ne citesc ca si o carte deschisa, sunt suparati si agitati -plang cand noi suntem tristi , si linistiti cand noi suntem bine..
Ai o familie de aur si o minune mica , asta e tot ce conteaza...

Noi am avut o noapte grea .. colici pana la 1.30 , saraca era asa de obosita ca adormea intre reprizele de colici ( adik 2-3 minute)., a dormit pana la 6, a papat si a dormit iar pana la 8.30 insa cu zvacoliri, plansete prin somn.., Ma ingrijoreaza faptul ca regurgiteaza des si mult, chiar si dupa 2 h dupa ce mananca, e laptic normal, nebranzos, poate 2-3 firicele mai branzoase,insa e multisor .. Am renuntat la debridat, pt ca mi-i se pare ca de atunci regurgiteaza si colicile sunt mai puternice , si am trecut iar pe sab.. vedem ce facem..

Voi cu ce ii spalati pe fata? Cum ii curatati in nasuc? eu ii pui 1-2 picaturi de ser in nasuc, incerc sa ii trag mucusorii cu pompita Chicco ( cam slabuta), si eventual mai curatam cu un tifon sau betisor.. insa mi-i se pare insuficient...

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu-24 spune:

Citat:
citat din mesajul lui JadeJador

Citat:
citat din mesajul lui ralu-24

Neata,

felicitari ralu
de curiozitate intreb , care a fost motivul pt care a luat nota 7-8 ?

_

bb T. 28.08.2011

A scapat bb meconiu in lichidul amniotic, si a inghitit ceva, eu am nascut cu lichidul verde....:( dar multumim lui Dumnezeu suntem bine acum. Suntem mancaciosi papam numai san si facem kk aproape la fiecare masa. va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Felicitari Ralu, sa iti traiasca minunea

Citisem 18h de travaliu si deja faceam calcule, apoi cand ai spus ca doar 2h a fost de nesuportat m-am linistit.

La ce dilatatie ti-a pus e epidurala? Cand a inceput sa isi faca efectul ai putut sa te misti, adica sa mergi?

Lena - 37+

AMR un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

hello fetele
Ralu, felicitari mami

Sei, si eu ii curat nasucul exact la fel, si mie mi se pare ineficient, tot se aude respirand greu pe nasuc, chair nu situ ,am auzit de batista bebelusului, aia care se pune la aspirator,am inteles ca nu e deloc periculoasa si e efcienta

ayan a vomitat azi iar, nu cu jet,dar oricum, si am impresia ca de cate ori ii dau in gurita cu stamicin cu glicerina, vomita..poate e doar coincidenta, nu stiu, mie mi-a spus dr sa ii dau dupa fiecare masa
si Sei, si io ma simt ametita, NU STIU CE NAIBA AM, MAI ALES NOAPTEA, CAND MA INTORC DE PE O PARTE pe alta, se invarte cu mine tot:(

pooop fetele

pooop fetele

Zubi, cea mai fericita cu AYAN
Multumim Doamne in fiecare secunda

Mergi la inceput