calorifere la bloc, care sunt mai bune?
Raspunsuri - Pagina 2
grati.ela spune:
stau la 7 si cand aveam calorifere din fonta (si nu aveam centrala) nu incalzeau decat partea de sus din cauza ca eram capat de coloana si trebuia sa le aerisesc aproape zilnic. Punand centrala, cu aceleasi calorifere dar spalate cu soda (instalatorul stie) nu am mai avut probleme.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmaw Ma gindesc sa pun niste folie de aluminiu din acela special in spatele lor. |
Nu se rezolva nimic cu folia de aluminiu. Teoretic, ea doar reflecta radiatia caloriferului, dar caldura degajata de calorifer ramane aceeasi, idem caldura primita de apartament. Altfel spus, cu sau fara folie tot atata caldura intra in casa. Oricum grosul energiei calorice este cedata nu prin radiatie ci prin convectie (miscarea aerului - de aceea au caloriferele elementi, pliuri samd, pentru a avea o cat mai mare suprafata de contact cu aerul si a favoriza circulatia lui)
Practic, o casa este calda daca are peretii calzi la interior. Nu-i nicio nenorocire daca o parte din caldura cedata de calorifer prin radiatie este absorbita de peretele din spate. Ba chiar este mai bine, caci altfel in spatele foliei de aluminiu va apare igrasia.
Daca peretii scapa prea multa caldura, solutia este izolarea termica externa.
b.nica spune:
Confirm ceea ce spune Capcaunul.Eu mi-am izolat casa la exterior cu polistiren de izolatie de 8 cm.Acum nu am deschis centrala pt. ca deocamdata este acceptabila temperatura.Fara sa incalzesc am constant 24 grade C.
Stau cu ochii pe consumul la gaze, dar nici in zeci de cojoace nu ma incotosmanez.
b.nica spune:
Revin pt. ca subiectul se adreseaza locuitorilor la bloc.
Daca nu sunt termopane la geam si blocul nu a intrat in programul de izolare exterioara, cred ca vor avea mult de suferit cei ce locuiesc in asemenea conditii.
In trecut, pe vremea lui Ceausescu, cand parintii mei locuiau la bloc au dublat geamurile unul cate unul pt. fiecare camera.
Era la un moment dat o diferenta de 5 grade intre camerele cu geamuri duble si cele fara geamuri duble.
Multumesc in fiecare zi bunului Dumnezeu ca mi-a dat sansa sa traiesc in casa pe pamant!
Cine are minte ar trebui sa se orienteze acum cand sunt preturi rezonabile si sa-si caute o casa "pe pamant" si cu putina curte.
Nu sunt gaze, o soba(eu am in casa o soba lasata functionala cu acest scop!) in care sa poti sa te incalzesti cu lemne te poate scoate din iarna chiar daca esti somer.