Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (63)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

cristi - si eu am avut dilema asta. se pare ca si eu am prea mult timp la dispozitie si incerc din toate puterile sa nu il chinui. adica eu una urasc cand vad copii mai mari care sunt obligati sau ma rog...poate e mult spus "obligati" sa aiba grija de fratii mai mici si uita sa fie copii, se transforma intr-un fel de mama/tata. intre mine si sora mea sunt 6,5 ani si ea a avut f mare grija de mine, mama a avut putine de facut. dar acum adulta fiind spune ca nu i se pare corect cum au procedat ai nostrii, desi ei in cele mai multe cazuri ii facea placere sa ma ingrijeasca
daaar...cumva trebui sa ii gasesc si lui un loc in noua formula. sunt constienta ca o sa am putin timp pt el si nu vreau sa se simta dat la o parte. o sa-i cer ajutorul doar pt a-l implica atunci cand se simte exclus si nici intr-un caz nu o sa imi pun baza in el pt anumite chestii, sau sa il iau de la joaca ca sa ii facem baie lu' bb.
asa ca, imi place, nu imi place asta cu tu esti mai mare trebuie sa o folosesc. am experienta cu aia mica a lui sora-mea. al meu se duce la ea si ii zice: a, nu ai voie tu cu cariocile! si se asteapta ca aia mica sa ii returneze carioca instantaneu. bineinteles ca nu se intampla asa si el i-o smulge din mana, ea se dezechilibreaza ca inca nu merge singura, cade, plange, se oftica. la faza asta ma simt obligata sa ii explic ca este mult mai mica decat el si ca ea nu intelege atunci cand el ii spune sa ii dea ceva si ca trebuie sa aiba mai multa rabdare cu ea. cum altfel sa fac fata situatiei?
asta nu inseamna ca daca el e mai mare trebuie sa inghita absolut orice de la unul mai mic. nu!doar trebuie sa se poarte mai ushor, sa nu smuceasca. dreptatea nu e unui sau a altuia doar pe criteriul de varsta. chiar daca e mica, aia e, sunt cariocile lui si daca nu vrea sa i le dea, nu le da.
acuma sa ma vad la practica ca la teorie...ohooo...ma stiu

mama de mic +s28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleza spune:

BUNA!
Am sosit si eu de la eco.Bebelina mea e bine,sanatoasa,multumesc Lui Dumnezeu,are 1640 gr,in urma masuratorilor facute,lichidul in cantitate normala,placenta ok,col inchis de aproape 4cm.
Nu prea a vrut sa isi arate fata asa ca nu am poze misto cu ea,dar oricum am stat 40 de min acolo si am admirat-o destul.
Acum tre sa ma duc peste alte 2 sapt la medicul cu care voi naste ,deocamdata totul e ok(sper sa ramana asa).
A zis doar ca e micuta de inaltime si ca are capul mai micut,asa de fetita.Pai nici eu nici tasu nu suntem inalti si daca(virgula), capul e mai mic,e bine ca iese mai repede.

LIA,tu ce ai facut la eco?

Va pup pe toate si ne mai citim.

31+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Walkiria eu chiar discut cu Vlad pe tema asta:in viatza nu facem to timpul ce vrem si trebuie sa ne adaptam situatiei.La noi a fost tare greu pt ca pana acum el a stat fara tati si de fiecare data cand venea acasa suferea mai rau pt ca stia ca vine iar momentul sa plece .Deja educatoarea stia cand venea si pleca sotul dupa comportamentul lui de la gradi.
Sper sa asta nu l-a afectat prea tare insa chiar a fost pus in situatii tare dificile cu schimbari de situatii bruste dar nu pot sa ma invinovatesc la nesfarsit,asta este viata si tot ce am facut am facut ca sa-i fie lui mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Hi hi ce frumos ca va mai vedeti puii la eco.Eu am terminat cu ecografiile acum doar ma masoara si facem analize de urina si sange.
Pt aparitia lui bebe 2 noi ne pregatim in felul urmator:Sotul o sa aiba concediu o luna si daca totul o sa fie bine cu mine si bebe,vreau sa aiba tot felul de activitati doar cu Vlad,zoo,acvariu,piscina,muzee.Apoi dupa ce ma mai pun si eu pe picioare cu bebe,cand e tati liber ramane cu sticlutza de laptic si bebe iar eu si Vlad plecam in lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana_M spune:

Walkiria, si eu merg la eco la dr Chitescu. Pana la vreo 20 sapt imi scria si mie col lung, dupa care a inceput sa se scurteze brusc. In consecinta, a inceput sa-mi treaca valori: 37 mm, apoi 34 mm. Presupun ca notiunea de col lung se refera la peste 40 mm si nu mai are rost sa-ti treaca valoarea.

30+

Mergi la inceput

walkiria - hmmm...pai data viitoare intreaba tu cat are colul. asta cu lung scurt e cam aiurea. lungimea colului este relevanta doar prin comparatie la doua ecografii. acum ma rog, daca a scris lung probabil are cel putin 3,5cm. cand scade sub 3 incep sa isi puna probleme.
nu te gandi si tu la ce e mai rau. uite eu la prima sarcina am avut colul de 5cm pana in ziua cand am nascut(si nici atunci nu eram cu mult mai linistita). am ajuns la spital cu dilatatie si habar nu aveam, eu venisem doar de control pt ca in ziua aia implineam 40 de sapt fix.
la sarcina asta in schimb am inceput cu un col de aprox 4cm, ma stabilizasem la 3,5 si brusc in doua sapt am ajuns la 2,5, la fel fara sa am semne. concluzia: nu e nici o regula
ai tu grija sa nu ai contractii, nici macar din astea nedureroase prea multe(vad ca si astea scurteaza eficient colul) si daca poti sa fi activa pana in ultima zi atunci enjoy it! eu la prima cu doua zile inainte sa nasc bateam tot romexpo-ul si imi caram cadita, hainele copilului...si cate si mai cate.am mers la serviciu pana in ultima zi, am condus pana in ultima secunda, chiar si in ziua aia m-am dus cu masina la spital si eram disperata cum fac acuma ca am parcat aiurea si asta zica ca nasc azi...prietenele mele imi ziceau ca o sa nasc blocata in trafic pe undeva ca nu ma mai potolesc.
intr-un final ash fi vrut eu sa se nasca asa ushor. a culminat totul cu 16 ore de travaliu si se mai zice ca daca esti activa ansti ushor...da da..
in schimb am avut un singur fir la epiziotomie si asta a fost clar rodul alergaturilor mele de zi cu zi

mama de mic +s28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns walkiria spune:

Oana ( moldoveanca), eu am ramas uimita cand am vazut cat de mult sufera copiii, cand pleaca pt mai mult timp o persoana pe care ei o iubesc f mult. ( in cazul tau si mai grv, fiind vb de tatal lui). Spun ca am ramas uimita ca mi se par mult pareau mult prea micuti ca sa stie ce este suferinta.
Eu am locuit 1 an cu sora mea iar cand am plecat de la ea( fiind in alta tara), nepotica mea suspina si ofta de fiecare data cand vedea un avion si le spunea mereu ca este avionul lui Nana ( adica cel cu care am plecat eu) si ca intr-o zi o sa ma aduca inapoi. Mi-e o mila de ea de mor, de fiecare data cand o vad pe camera web are momente cand se intristeaza enorm ca nu poate veni in bratele mele...si eu trecut 4 ani de atunci
Hai ca incep sa ma ia melancoliile si nu vreau sa va molipsesc.

Fiind la primul bebe, am momente cand ma apuca teama ca nu o sa stiu sa ma descurc cu el. Si din ce se apropie marea intalnire, din ce ma gandesc mai des.

Bebita al meu iubit

Cu ajutorul Sfintei Fecioare Maria sunt 30+ cu David Andrei
Multumim Doamne si ajuta-ne sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

FELICITARI!!!
ei lasa ca nici nu iti trebuie sa aiba capul mare, vorba ta, mai ales dat fiind locul pe unde iese

Citat:
citat din mesajul lui arleza

BUNA!
Am sosit si eu de la eco.Bebelina mea e bine,sanatoasa,multumesc Lui Dumnezeu,are 1640 gr,in urma masuratorilor facute,lichidul in cantitate normala,placenta ok,col inchis de aproape 4cm.
Nu prea a vrut sa isi arate fata asa ca nu am poze misto cu ea,dar oricum am stat 40 de min acolo si am admirat-o destul.
Acum tre sa ma duc peste alte 2 sapt la medicul cu care voi naste ,deocamdata totul e ok(sper sa ramana asa).
A zis doar ca e micuta de inaltime si ca are capul mai micut,asa de fetita.Pai nici eu nici tasu nu suntem inalti si daca(virgula), capul e mai mic,e bine ca iese mai repede.

LIA,tu ce ai facut la eco?

Va pup pe toate si ne mai citim.

31+ cu Sara Elena

mama de mic +s28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

pt. cele care vreti sa suplimentati fierul numai din alimentatie, e important ca pe langa sursa de fier sa luati si vitamina C, eventual tot din alimentatie. De ex. mananci o friptura (carne rosie) cu un pic de lamaie stoarsa pe ea. Vitamina C ajuta la asimilarea fierului ... degeaba mananci fierul ala daca nu e impreuna cu vitamina C, nu il asimileaza organismul. Stiu de la sarcina cu S., dupa nastere, unde am avut o carenta considerabila de fier, pana la anemie, lesin. SI bagam pe toate partile (pastile, alimentatie).

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 31s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

Georgia, eu nu sunt chiar asa erou in comparatie cu Lia. Am mai scapat pe la un supermarket, farmacie, IKEA..., dar scurt ca oricum oboseam.

Am fost la eco. Diferenta nu mai este de 2 sapt ci de 1 sapt avans. Ma asteptam ptr ca cu cat avanseaza sarcina se regleaza si varsta gestationala cu cea ecografica. Avem in continuare extrasistolele (bine ca nu sunt frecvente) si bazinetul stang inflamat (nu e grav), avem lichid suficient si un col de 3.3 cm + placenta de gr 2. Mi s-a confirmat si de ce am partea dreapta, sub san, amortita. Bebe sta cu funduletul exact acolo si apasa pe nerv.

Mi-e dor de bebe! Abia astept sa ajung la termen.

Mi-a iesit si urocultura. E negativa, deci azi ma simt mai bine.

32+

www.flickr.com/photos/carola456

Mergi la inceput