Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (63)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgia79 spune:

Neatza fete dragi!
Carola iau si eu o cafea virtuala de la tine! Multam frumos!
Wildorchid, si mie mi se pare frumos numele ales pentre bebelusa noastra dar inca nu am batut in cuie numele de Teodora... sotul meu mai sugera Maria si sa fie Maria Ioana, dar eu vreau sa ramana Ioana primul nume, ne mai place si Cristiana si aici tot asa sotul zice sa fie Cristiana primul nume iar mie imi place mult Arina si Daria dar nu prea merg pe langa Ioana. Azi dimineata i-am spus ca astept sa-i vad mutrita si o sa vad daca i se potriveste numele atunci.
Bedrosmart, foarte interesant articolul referitor la colici si trimestrul 4, o parte din informatii le stiam dar am invatat si multe lucruri noi. Multumim pentru link!
Privind in urma inseamna ca Iustin al meu desi prematur a avut niste colici mai usoare si erau perioade scurte de plans dimineata si seara dar niciodata mai mult de jumatate de ora. Eu l-am alaptat si am tinut un regim foarte strict si numai datorita mamei mai calcam pe alaturi ca i se facea mila de mine ca era vara si nu aveam voie o felie de rosie sau un pumn de cirese sau o felie de pepene... dar dupa cand il vedeam pe Iustin cum urla o apostrofam si eu si zicea si ea ca numai face. Saracii ai mei si sotul mancau pe furis sau pe afara si pe la vecini ce nu aveam eu voie.
Eu azi is mai bine si ma bate gandul sa ies din casa dar mi-e si frica in acelasi timp... l-as suna pe ginecolog dar stiu deja ce-mi va raspunde...
Doamne, fetelor care ati stat atata timp in pat ( Lia si Carola) cum ati reusit? Eu cum mi-e bine cum n-am stare... cred ca pentru a ma tine pe mine in pat trebuie sa ma sedeze.
Ralu imi pare rau de esecul cu gradinita azi. Poate si ca incercarea ta de aseara l-a destabilizat putin... cine stie ce se petrece in capsorul lor... poate se teme sa nu-l abandonezi.. si in alt pat acasa si la gradinita. Mai vine si un al doilea bebe si poate ca el percepe deja asta ca pe o tentativa de a fi inlocuit si probabil ii este teama ca o sa-l abandonati in favoarea celui mic. Offf unii copii sunt mai sensibili la asta si se pare ca al tau este din acea categorie.
Eu am pe scara blocului alor mei o fetita de 2 ani si exact atunci cand a implinit 2 ani i s-a nascut un fratior mult dorit de toata lumea din familie. Eu ma temeam pentru biata copila ca-mi era draga si vedeam cum tatal ei si toti din familie erau destul de stricti cu ea si nu se fereau s-o mai si atinga ( eu sunt total impotriva asta la o varsta asa de mica... am citit ca ei nu inteleg de ce sunt agresati fizic si ajung niste adulti frustrati... mai tarziu poate ca o palma nu strica atunci cand o iau rau pe alaturi si vezi ca nu poti sa-i strunesti cu vorba buna dar la varsta asta NU)
Dupa ce s-a nascut cel mic a primit camera ei si toate lucrurile ei de bebe si ea a fost mutata la bunici la parterul aceleiasi scari. Mama nu prea avea timp de ea fiind ocupata cu cel mic... in final l-a muscat de 2 ori pe baiat si destul de rau: odata de picior si odata de burta. Tatal ia dat o palma intr-o seara si ea a plans toata noaptea si a spus ca din cauza lui bebitza face asta desi ea gresise ceva atunci.
In fine pana la urma tatal s-a implicat mai mult si a petrecut mai mult timp cu ea, au plecat impreuna la tara... si se pare ca e mai bine acum, cred ca si-a dat si ea seama ca este iubita in continuare... dar am vrut sa povestesc asta ca sa vedeti ce ne asteapta pe cele cu al 2 lea bebe daca nu stim cum sa gestionam situatia de la inceput. Scuze de offtopic!
pe toate!

+32 Ioana Teodora
mami de Iustin 09/04/2009

bobitza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuknuknuk spune:

'neatza!

of ce ma enerveaza ca nu am PC acasa...sa pot comunica cu voi si dupa amiaza...

deci

corina cursurile le-am platit (150 lei) sunt 3 module: sarcina, nasterea, ingrijirea bebelului. Sunt gratuite doar pt fetele care nasc cu un dr. de la materninatea Bucur pe baza unei adeverinte.
Sunt sambata fie de la 11-14:30 fie de la 15:00 la 18:30 parca.
daca te intereseaza iti dau emailul pe care il am de la moasa de acolo.

ralu sanatate sotului! si tie si micului gradinar liniste!
despre papa ne-a zis ca putem gusta o sarma, un pic de varza..dar nu e indicat sa manaci normal.

anita nu am vazut PM, citesc acum si iti dau si eu PM.
Tia_Mia o sa intru si eu pe site, si vb prin PM sa vedem cum procedam.

30+ Luca Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

ralu - ooofff, dragul de el!! Nu am nici un sfat sa iti dau, din pacate. Am suferit si eu ca un caine alturi de S., dar la noi a durat mai putin ... o imbratisare maaareee!!

aris - idem. Ori constipata, ori invers. Si, sincer, prefer constipata ... sau hai, sa fac mai greu decat diaree. Ca pe mine ma ia cu stari de rau efectiv ... transpiratii, ma fac alba la fata, sleita de puteri, stari de lesin. Deocamdata sunt pe o linie de mijloc (nu fac regulat, da' nici asa tragic nu e cand se intampla evenimentul).

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 31s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

anita si tia v-am lasat PM!

30+ Luca Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_comsa spune:

Neatza fetelor si de la mine asa mai pe la amiaza, acum am papat niste cereale cu lapte si acum stam si ne jucam pe calculator k nu am chef d efacut nimic inca, poate mai tarziu:))
Eu am scapat de costipatie pe moment, merg si de 3 ori pe zi la baie si ma simt bine, dar sper sa nu revina:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

deea - esti chiar fericita de 3 ori pe zi. Eu normalitate o numesc o zi da, una, ba (la mine, nu ca asa ar fi bine).

Deja mi-e foame ... si as manca ceva si nu stiu ce . Bineinteles, ceva ce n-am...

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 31s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

ahh am uitat, ma mine au reaparut greturile, dimineata am si vomat!

30+ Luca Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Va pup si sper ca ma iertati ca nu sunt prea activa, dar nu am timp deloc...eu stau la munca cate 10 ore, acasa ma ia copilul de noua...stiti voi, asteptam si zile mai linistite Dar de citit citesc de cate ori am putin liber

Imi pare rau ca micii gradinarei nu se adapteaza usor, sper sa treaca mai repede momentele de plans si de cosmar... Eu sincer le admir pe mamici ca sunt puternice, eu cedam de mult si nu-l mai duceam

Legat de constipatie, am mai deschis si eu subiectul acum ceva vreme, acum sunt mai bine, mananc multi struguri...nu fac zilnic, dar nici probleme prea mari nu mai am acum... La prima sarcina constipatia si cu nasterea naturala s-a lasat cu niste hemoroizi ca la fiecare control in loc sa se uite la epiziotomie se minunau ce e la fundul meu Si apoi, in prima luna am avut probleme groaznice cu constipatia de zici ca nasteam de fiecare data... e o problema f mare si trebuie sa avem f mare grija

Incerc sa revin, trimit macar ce am apucat sa scriu...

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 27+ cu minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Buna dimineata!

Ralu sper sa treceti peste fobia de gradi cat mai repede....eu nu prea am prea trecut prin asta dar mi se rupe inima cand ii vad pe prichindeii care au inceput anul asta si plang saracutii de mori de mila lor Sper sa sotul tau mai bine, ce sperietura a'ti tras!

Eu iau niste prafuri pt constipatie si deocamdata e ok cat de cat... + un fel de dulceata de parafina ..nu vreti sa stiti ce gust are .. dar functioneaza.

Eu ma simt cam ciudat azi, parca sunt slabita, parca mi se cam invarte capul...o fii ca am uita sa iau vitaminele azi dimineata...

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Anna, uf,uf, cu struguri si kiwi incerc sa ma tratez si eu...uneori e ok, dar de cele mai multe ori nu.

Mada, tu ce prafuri iei?

Emma 28 saptamani

Mergi la inceput