Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (63)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

si eu am avut noroc de copil fara colici, am baut ceai. Exista teorii care spun ca colicii ar avea legatura si cu starea psihica a mamei (nu stiu cat de adevarat e) dar cu cat mama e mai calma cu atat bebelusul e mai linistit. La mine s-a potrivit eu fiind f calma de fel, poate fi pura coincidenta. Nici eu nu am fost f atenta la ceea ce am mancat in timpul alaptarii. Noroc sau nu...nu stiu!

inainte de a naste, am dat peste un filmulet f interesant "dunstan baby language" in care o tipa te invata ce sa faci in fct de plansul bebelusului. ei au plans diferit pt foame, somn, gaze. Si iti arata cam ce ar trebui facut. merita vazut filmul.(acum am vazut ca e si pe youtube)
M-a ajutat intr-o noapte cand plangea si nu stiam ce sa ii fac lui Radu.

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (29 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

legat de morfologia de trim 3...l
a Radu dupa ce am facut cea de trim 2 ecografista mi-a facut recomandare pt morfo de trim 3..insa dr mea a zis ca nu are sens...mi s-a parut ciudat la vremea respectiva dar sigur stia ea ceva. sunt curioasa ce imi va zice acum!

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (29 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

Bedro, ecografia pe care o fac eu maine este o a 2 a parere pe care o vrea medicul meu despre bebe. Ea i-a descoperit acum 1 luna extrasistole si la eco morfo de trim 2 i s-a descoperit bazinetul stang inflamat. Dr banuieste ca extrasistolele se datoreaza anemiei mele. Am luat fier 1 luna, mi-a crescut hemoglobina, si acum sa vedem cum e inimioara.

Legat de VSH, medicul ginecolog nu mi-a dat asa ceva dar am facut analiza ptr ca mi-a trecut-o medicul de familie pe trimitere. Probabil ca a trecut din inertie. In seara asta am fost la medicul de fam, a vazut rezultatele si nu s-a prins ca nu trebuia sa fac VSH.

32+

www.flickr.com/photos/carola456

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Fetele, dar cu constipatia, cu gazele ati avut probleme?

Emma 28 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu am suferit de constipatie extrema in prima sarcina si acum in a doua pana de curand.

Iau medicamente cand nu se mai poate, un stool softner...orice numai sa previn complicatiile pe care le-am avut in prima sarcina din cauza constipatiei.

Ma termina arsurile, nu pot dormi noaptea...am inceput sa iau medicamente si pt astea:))

Cine se ocupa de listuta de pe prima pagina, puteti sa imi schimbati due dateul? Este 22 noiembrie nu 25 noiembrie. Multumesc!

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Eu am suferit de constipatie extrema in prima sarcina si acum in a doua pana de curand.

Iau medicamente cand nu se mai poate, un stool softner...orice numai sa previn complicatiile pe care le-am avut in prima sarcina din cauza constipatiei.

Ma termina arsurile, nu pot dormi noaptea...am inceput sa iau medicamente si pt astea:))

Cine se ocupa de listuta de pe prima pagina, puteti sa imi schimbati due dateul? Este 22 noiembrie nu 25 noiembrie. Multumesc!

Tiny baby gator

Baby gator

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

Ce complicatii ai avut, miere?

Emma 28 saptamani

Mergi la inceput

Pe fondul unei constipatii cronice (in ultimele 5 luni de sarcina am folosit numai supozitoare) si a travaliului intens plus trauma din zona datorita forcepsului, dupa operatia de cezariana am facut o complicatie nasoala numita Ogilvie Syndrome, pe scurt colonul meu s-a dilatat foarte tare find foarte aproape de a face perforatie, m-au deschis din nou...dupa aia am avut tuburi infipte peste tot :)), rad acum dar mortalitatea pt sindromul asta este de 30%.

http://ogilviesyndrome.com/

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Uf, uf, miere, urata situatie, ma bucur ca s-a rezolvat.
Si eu am inceput sa am ceva probleme cu constipatia desi mananc cereale, fructe, legume...ma mai ajuta cate un kiwi, doua seara, dar tot nu e ok.

Emma 28 saptamani

Mergi la inceput

Pentru constipatie acum manac cam jumatate de kg de struguri sau cirese pe zi, functioneaza!

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

bedro eu subscriu la teoria celui de-al 4-lea trimestru, adica si eu am convingerea ca nu in burtica zace cauza colicilor (ci doar efectul), ci undeva in relatia bebelusului cu mediul. la inceputul vietii distinctia psiho-soma nu exista, asa cum nu exista unitate somatica (bebelusul percepe doar bucati din corpul lui, dispersate, in functie de unde are loc senzatia) sau psihica (notiunea de eu e nula). cele mai multe (daca nu toate) trairile bebelului sunt somatizate. colicii nu fac exceptie. si au fost studii care au aratat ca in triburi unde mamele isi carau copiii nou nascuti dupa ele la munca campului, in carpe (gen slinguri) si copilul era purtat in acelasi ritm ca in uter, auzea o parte din zgomotele pe care le auzea cand era in uter (fiindca mama-sa lucrase campul si gravida), simtea permanent mirosul mama-si si reusea astfel sa gaseasca o continuitate intre ce a fost inainte de nastere si ce se intampla dupa, nu o ruptura, nu aveau colici. disconfortul, stresul, ingrijorarile, pana si noi ca adulti le "metabolizam" prin sistemul digestiv: dureri, crampe, diaree, ulcer....in mod simbolic este un fel de hrana toxica pe care n-o putem digera. la fel percepe si bebelusul. de asta si parerea mea e ca nu dieta mamei provoaca colicii, dar intr-adevar, daca se suprapune peste colici vreo mancare dubioasa care acutizeaza senzatiile, le pot inrautati.

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 31+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput