Ce sa fac cu galbenusurile?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Poti face prajitura cu zahar caramelizat. Dar mai ai nevoie de ;
-foi de napolitana
-4 galbenusuri
-200 g unt
-300 g zahar
-1 cana nuci taiate
Galbenusurile cu 150g de zahar se amesteca energic, apoi se adauga untul si se freaca spuma. Restul de 150 g de zahar se caramelizeaza, apoi,peste zahar, pe foc mic, putin cate putin, se toarna crema de galbenusuri. Intai se va taia crema, dar o lasi pe foc mic si invarti in ea; se firbe putin pana incepe sa se ingroase, apoi adaugi miezul de nuca.
Se pune fierbinte intre foile de napolitana ( mari sau mici) , cantitatea o imparti din ochi.
Se da la rece cateva ore, cu o greutate deasupra.
E delicioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Helen, merci ptr retzeta!
O incerc si iti scriu cum iese.
Am nevoie de un pachet de foi napolitana sau doar de 2 foi?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Merci ptr idei, fetelor!

Imaginati-va ca eu colectez 4 galbenusuri in fiecare zi..asa ca am ce sa fac acum cu ele.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Daca vrei sa aiba mai multe randuri, folosesti 4-5 foi, dar merge si crema intre doua foi. Un pachet intreg nu am folosit niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Ok, am inteles acum retzeta.
O sa o incerc si iti scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3x3 spune:

haha...la mine in casa folosesc galbenusurile si nu am ce face cu albusurile!

ce poti face din galbenusuri?
INGHETATA DE VANILIE! DE CASA...5 ***** garantat

iata reteta mea de nelipsit din casa , de inghetata de vanilie (cu inghetata fac o bautura pentru cea mica din lapte, fruct,(banana, avocado, afine etc...la inspiratie)

inghetata de vanilie:

500ml lapte gras
500ml smantana
un baton de vanilie
280g zahar
10 galbenusuri de ou (poti pune chiar 12, dac aiti permiti luxul asta)


pun laptele la fiert cu smantana,si batonul de vanilie taiat pe lung si il las pe foc mic, pana incepe doar doar sa fiarba. nu il dau in fiert.

separat bat galbenusurile cu zaharul pana se face o crema foarte groasa, pufoasa, si zaharul s-a topit.

scot batonul de vanilie din lapte, si razi semnitele de vanilie din mijlocul cojii de baton de vanilie, si le pun in lapte. cu batonul coaja ramas de vanilie , il clatesc putin il las sa se usuce si in pun in borcan, peste care adaug zahar pudra...si astfel fac zahar vanilat de casa...pentru batonul este inca plin de aroma)

adaug in galbenusul de ou putin din alpte pentru a tempera temperatura oului. daca pun oul direct in altele fierbinte, se taie, oul se coace si nu mai ai nici o inghetata.dupa ce am temperat pasta de galbenus de ou cu putin din laptele fiert, torn in cratita cu restul de lapte tot galbenusul. pe foc mic mediu. amestec permanent(nu il las nici o secunda sa ramana pe foc in liniste, pentru ca se oul are tendinta sa se coaca foarte repede). il mai las sa fiarba cam 3-4 minute, pana la proba cu lingura, acopera lingura (adica dupa ce am bagat lingura de lemn in crema de inghetata, sa ramana urma, care nu se duce usor).
atentie sa nu se coaca foarte mult crema, pentru ca se intampla 2 lucruri: se poate taia oul...si in cazul asta ca sa nu arunci crema, care nu mai e buna pentru inghetata, o poti [pregati si cu putina faina sau amidon si face o cremma de vanilie; sau uitiliza crema pentru bauturi cu lapte su fructe si crema).

se da la o parte de pe foc si se lasa crema gatita de inghetata sa se raceasca in liniste, la temperatura camerei. dupa ce s-a racit o bag la frigider si o las cel putin 24 ore sa "imbatranescca" . adica armoele se intrepatrund ia ringhetata este superbuna.
o pun in masina de inghetata
daca nu exista asa ceva (sincer, este un fuss), torn crema de inghetata intr-un castron inalt de email, pe care l-am tinut in congelator. si incep sa bat crema cu mixerul pentru a incorpora aer. in acelasi timp, cu aerul incepe sa se si raceasca. o pun la congelator, si dupa 2 ore iar o bat la mixer, si uite asa de 2-3 ori. ce rezulta este un VIS de restaurant de 10 stele!
pofta buna!

alte idei pentru galbenusuri:
-maioneza de casa
-cozonaC
daca mai imi vin in minte, revin
pofta mare si merita inghetata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Merita incercata reteta ta, cred ca e buuna.

Dara cum suntem racite toate sa ca....deocamdata doar

merci mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Daca faci pizza acasa, poti sa pui 2-3 pe pizza.

Chiftele de spanac: fierbi, scurgi si tai spanacul(5oo -7oogr). Adaugi juma de cana de parmezan ras, 2-3 galbenusuri batute. formei chiftelutele si le dai prin galbenus si prezlu. le frigi in mult ulei si le scurgi pe hartie absorbanta.

Flan(budinca de ou): Intr-o oala pui la fiert 1 l lapte, 6lg zahar,4-5 galbenusuri batute. amesteci bine, sau bagi mixerul. inca nu se incheaga sau ingroasa. Ungi formele(sau orice vas yena, silicon sau similar) cu caramel, apoi adaugi ´flanul´. pui formlele in tava cu apa la cuptor(bain marie) cam o ora foc mediu. se raceste apoi musai la frigider 3-4 ore.

aaah si http://www.e-retete.ro/retete/spaghete-carbonara

Mergi la inceput