Clasa I...... 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 10
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maria_alexia scuze, eu va citesc dar sunt tot confuza: cand spuneti "grupa pregatitoare de la 6 la 7 ani" - ce inseamna 6 ani? cand trebuie sa fie impliniti? si unde anume in lege e precizata regula asta? concret: al meu face 6 ani in dec 2011. multumesc! |
Exita o adresa MECTS, din februarie 2011, care spune in felul urmator:
,,Precizam urmatoarele:
-Copiii de 6 ani care in anul scolar 2011 -2012 vor fi inscrisi la gradinita in grupa mare , vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa I.
-Copiii de 5 ani care in anul scolar 2011-2012 vor fi inscrisi la gradinita in grupa mare vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa pregatitoare.'
maria_alexia spune:
Edit, c-am socotit mai bine: acum are inca 5 ani, deci conform legii + precizarii din adresa, la toamna suntem de pregatitoare!
Hmm, daca nu aparea bulibaseala cu noua lege, l-as fi dat in toamna 2012 la scoala - va avea 6 ani si 10 luni, ziceam ca e numai bine.
Androix, Claujro
maria_alexia spune:
?!?!?!
pai legea zice "(2) In clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar. " : 6 ani va implini in dec 2011, deci aici intram.
si precizarea tot asa:
"Copiii de 5 ani care in anul scolar 2011-2012 vor fi inscrisi la gradinita in grupa mare vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa pregatitoare." - acum are 5 ani, e la mare/pregatitoare.
ma dau batuta .
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maria_alexia Edit, c-am socotit mai bine: acum are inca 5 ani, deci conform legii + precizarii din adresa, la toamna suntem de pregatitoare! Hmm, daca nu aparea bulibaseala cu noua lege, l-as fi dat in toamna 2012 la scoala - va avea 6 ani si 10 luni, ziceam ca e numai bine. Androix, Claujro |
Pai eu am inteles din mesajul tau ca in toama lui 2012 va avea 6 ani si 10 luni si ca intentionai sa-l dai la scoala.
maria_alexia spune:
Claujro, asa e: face 6 ani in dec 2011, deci in sept 2012 va avea 6 ani si 10 luni. Cum schimba asta datele problemei ?
Iar intentionatul nostru inseamna ca nu vreau sa fortez legea, ci sa facem ce fac toti copiii din generatia lui, cu care va fi coleg pana la urma...
claujro spune:
"Copiii de 6 ani care in anul scolar 2011 -2012 vor fi inscrisi la gradinita in grupa mare , vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa I."
Implineste 6 ani, e la grupa pregatitoare. Va merge in toamna in cls I fara probleme.
maria_alexia spune:
pai de asta intrebam: ce inseamna "copii de 6 ani"? caci la inceputul anului scolar 2011/2012 aveam 5, si tot atatia avem si acum !
cand prevederile contrazic bunul simt, schimbam fraza "copiii de 6 ani" din documente cu "implineste 6 ani" ?!?!
superba formulare a legii .
G_I_O spune:
Maria-Alexia trebuie sa aiba in sept 2011, 6 ani impliniti. ori acum el are 5 ani si 10 luni. deci la anul in grupa pregatitoare. se poate da si in cls 1, daca ai cunostinte in domeniu .
al meu e nascut in ian. 2006, si tot in cls 0 va merge la anul.
yanin spune:
Buna,
Spune-mi te rog, ai hotarat ceva legat de scoala? M-ar interesa si pe mine scoala 150. Stii cumva care dintre invatatoarele care preiau clasele I in toamna 2012, este cotata mai bine?
yanin