Clasa I...... 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

scuze, eu va citesc dar sunt tot confuza: cand spuneti "grupa pregatitoare de la 6 la 7 ani" - ce inseamna 6 ani? cand trebuie sa fie impliniti?
si unde anume in lege e precizata regula asta?

concret: al meu face 6 ani in dec 2011.
multumesc!

Exita o adresa MECTS, din februarie 2011, care spune in felul urmator:
,,Precizam urmatoarele:
-Copiii de 6 ani care in anul scolar 2011 -2012 vor fi inscrisi la gradinita in grupa mare , vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa I.
-Copiii de 5 ani care in anul scolar 2011-2012 vor fi inscrisi la gradinita in grupa mare vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa pregatitoare.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Edit, c-am socotit mai bine: acum are inca 5 ani, deci conform legii + precizarii din adresa, la toamna suntem de pregatitoare!

Hmm, daca nu aparea bulibaseala cu noua lege, l-as fi dat in toamna 2012 la scoala - va avea 6 ani si 10 luni, ziceam ca e numai bine.

Androix, Claujro

Mergi la inceput

La 6 ani si 10 luni in toamna lui 2012 va merge la scoala in clasa I.

Mergi la inceput

?!?!?!
pai legea zice "(2) In clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar. " : 6 ani va implini in dec 2011, deci aici intram.
si precizarea tot asa:
"Copiii de 5 ani care in anul scolar 2011-2012 vor fi inscrisi la gradinita in grupa mare vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa pregatitoare." - acum are 5 ani, e la mare/pregatitoare.

ma dau batuta .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

Edit, c-am socotit mai bine: acum are inca 5 ani, deci conform legii + precizarii din adresa, la toamna suntem de pregatitoare!

Hmm, daca nu aparea bulibaseala cu noua lege, l-as fi dat in toamna 2012 la scoala - va avea 6 ani si 10 luni, ziceam ca e numai bine.

Androix, Claujro

Pai eu am inteles din mesajul tau ca in toama lui 2012 va avea 6 ani si 10 luni si ca intentionai sa-l dai la scoala.

Mergi la inceput

Claujro, asa e: face 6 ani in dec 2011, deci in sept 2012 va avea 6 ani si 10 luni. Cum schimba asta datele problemei ?

Iar intentionatul nostru inseamna ca nu vreau sa fortez legea, ci sa facem ce fac toti copiii din generatia lui, cu care va fi coleg pana la urma...

Mergi la inceput

"Copiii de 6 ani care in anul scolar 2011 -2012 vor fi inscrisi la gradinita in grupa mare , vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa I."

Implineste 6 ani, e la grupa pregatitoare. Va merge in toamna in cls I fara probleme.

Mergi la inceput

pai de asta intrebam: ce inseamna "copii de 6 ani"? caci la inceputul anului scolar 2011/2012 aveam 5, si tot atatia avem si acum !
cand prevederile contrazic bunul simt, schimbam fraza "copiii de 6 ani" din documente cu "implineste 6 ani" ?!?!

superba formulare a legii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:

Maria-Alexia trebuie sa aiba in sept 2011, 6 ani impliniti. ori acum el are 5 ani si 10 luni. deci la anul in grupa pregatitoare. se poate da si in cls 1, daca ai cunostinte in domeniu .
al meu e nascut in ian. 2006, si tot in cls 0 va merge la anul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yanin spune:

Buna,

Spune-mi te rog, ai hotarat ceva legat de scoala? M-ar interesa si pe mine scoala 150. Stii cumva care dintre invatatoarele care preiau clasele I in toamna 2012, este cotata mai bine?

yanin

Mergi la inceput