Fulguleti maricei de nov-dec 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 4

Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui avdanaarhire Laura, decit teste cutanate - am inteles ca sunt tare dureroase, poate va sfatuiti cu doctorul si ii recomanda testele pe grupe de alergeni din singe. Asta daca si tie ti se pare mai bine sa ii ia singe descit testele cutanate. Noi la Celeste am preferat testarea din singe. Dana ![]() ![]() POZE luna intii POZE luna a doua |
le-am facut, le vrea si pe astea

ruxandra_sb spune:
citat din mesajul lui Laura13 apropo, lansez o tema ca in vremurile bune ![]() ![]() |
G va mai sta un an la gradinita, va incepe scoala la 6 ani si 10 luni. Nu stiu in care clasa.. deocamdata nu prea ma intereseaza acest aspect.. eu ma bucur ca mai sta un an la gradinita.
(din cate am inteles eu: daca implineste 6 ani dupa inceperea anului scolar putem sa-l mai tinem un an in gradinita. Altfel ar fi tb sa-l dam la scoala.. ceea ce deloc nu vrem)
Am trimis prezentarea.
Acs, da si mie imi place ideea. Deci Victor e mare boier pe mosia lui acu?

Cum va descurcati cu 2 seturi de lectii?
Donia, big, big

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Laura13 spune:
porumbita de ce ai stres postarea???
ruxandra, da, asa e, putem alege daca ii dam sau nu la scoala. de ce alegeti sa mai stati la gradi?
pup gasca

porumbita80 spune:
Laura am sters postarea ca am primit niste comentarii care mau deranjat in privat. Mi sa sugerat ca deranjez daca postez aici. Imi cer scuze public pentru deranj, imi pare rau..
Stela mamica de voinici Radu(11.06.2008)+
Mario Gabriel(31.10.06)

Laura13 spune:
citat din mesajul lui porumbita80 Laura am sters postarea ca am primit niste comentarii care mau deranjat in privat. Mi sa sugerat ca deranjez daca postez aici. Imi cer scuze public pentru deranj, imi pare rau.. Stela mamica de voinici ![]() ![]() |

dandusa spune:
citat din mesajul lui porumbita80 Laura am sters postarea ca am primit niste comentarii care mau deranjat in privat. Mi sa sugerat ca deranjez daca postez aici. Imi cer scuze public pentru deranj, imi pare rau.. Stela mamica de voinici ![]() ![]() |
e un spatiu public si...punct!
scrii pentru ca simti si nu pentru ca placi tuturor.
se face un sondaj cumva,care este bine primita,scrie,care nu,n-are voie?!

ignora rautatile!
revin la povesti

acs spune:
Laura, ai deschis o tema care ma intereseaza. Eu am vorbit la gradi cu doamna educatoare si se pare ca in cazul nostru nu exista alternativa: grupa pregatitoare (=clasa0) se va face la gradi. Astea-s informatiile pe care le detin in momentul de fata.
Sincer ma bucur ca Victor nu va fi nevoit sa se adapteze asa de repede (pe Ioana am tinut-o la gradi pana la 7 ani). Aici are jucarii, jocuri, prieteni, curte... La scoala va ajunge direct in clasa I, sper ca la invatatoarea Mariei (deci n-ar mai trebui sa alerg dupa referinte).
Astept sa citesc mai multe pe tema asta, asa ca ma alatur Laurei si va invit la discutii :).
Ruxandra, da, da, Victor e mosier :). Se bucura ca i-am instalat trenuletul in camera (in sfarsit avem putin loc).
Cu temele fac fata deocamdata. Am programul putin mai incarcat seara si nu prea reusesc sa-i culc la ora la care vreau. Insa n-am renuntat la citit povesti (chiar daca uneori Victor adoarme inainte sau in timpul povestii).
Sper insa ca setul de teme sa nu se inmulteasca de la anu' si cu cel al lui Victor. Stiu ca aceasta clasa 0 / grupa pregatitoare e obligatorie, insa oare vor fi notati si vor avea teme?

Laura13 spune:
acs din cate stiu eu, in legeg se specifica faptul ca ... clasa 0 ttrebuie facuta in scoala. deci ce imi spui tu .... hmmmm, ceva nu miroase bine.
si la dani se va face "grupa pregatitoare" la anul, dar nu se ia in considerare la scoala. trebuie facuta si clasa 0. deci ...

acs spune:
Laura, legea prevede doar obligativitatea acestei clase, nu si unde se vor duce copiii.
”Nu stim deocamdats concret care vor fi unitatile scolare care vor avea clasa zero. Exista si posibilitatea ca în gradinitele unde educatorul are studii superioare în învatamântul preScolar, aceasta clasa zero sa se faca în cadrul unitatii, mai ales la tara unde scolile nu au spatiu suficient pentru înfiintarea unei clase noi. Este prematur sa discutam despre acest subiect, atâta vreme cât nu avem dispozitii concrete de la Minister.”
Uite www.max-media.ro/eveniment/incepe-nebunia-clasei-0.-%C8%98colile-cu-preten%C8%9Bii-asaltate-deja-de-parin%C8%9Bi.html" target="_blank">un articol din 19 septembrie, dar sunt mai multe pe aceeasi tema.
Educatoarea lui Victor are dubla specializare (si invatator), insa nici macar asta nu se stie daca e absolut necesar.
Edit: am sters diacriticile indescifrabile