Nasterea la Arcadia - Iasi (19)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalic spune:

DadaIna vezi ca te cam contrazici.daca pt tine exista credinta in Dumnezeu atunci trebuie sa stii si ca Moise care despica marea in doua nu e basm draga il gasesti in vechiul testament, dar tu nici in asta nu crezi ca e prea vechi, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Respect dreptul la opinie, sper sa fie si al meu respectat.
Am rugamintea sa nu facem afirmatii de tipul "carcotasa", "nu ma are la ranza", mai ales adresate direct. Pot fi considerate atac la persoana. Eu am raspuns general, nu adresat.
Iubesc oamenii, de la fiecare invat ceva, opinia fiecaruia e valoroasa pentru mine.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

DADA, Lalic a avut dreptate cu botezul prin scufundare.Filmele oricum sunt o fictiune,si nu poti pune baza pe ele, dar in Biblie se specifica clar despre scufundare la botez.In plus daca vizitezi marile biserici din epoca de dupa Hristos vei observa ca au acele baptisterii(locuri de botez) care sunt mai maii ca o cada, special concepute pt botezul prin scufundare,nu cred ca trebuia sa atingi fundul cu capul, dar e comica imaginea.
cuvantul botez isi are originea in lb greaca si inseamna "scufundare" deci la origine asa se practica el.
Am postat si un link de pe wikipedia

http://ro.wikipedia.org/wiki/Botez

Mamica de Estela , 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Claudia, stai linistita cu sangerarea de la buricut, e normala, chiar si pana la o luna tot mai e posibil sa gasesti mici pete de sange sau sange inchegat prin zona, il cureti cu grija la baita cu ajutorul unui betisor de urechi inmuiat in spirt, apoi pudrezi cu baneocin.

Mamica de Estela , 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Ionela, Mada multumesc,asa fac,instinctul de mama isi spune cuvantul .
Deocamdata am stat la fereastra la aer,poate convingem pe tati, care citit carti sa iesim un pic.

Claudia David Andrei 12 sept 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Mada nu am negat ca la ortodocsi se face botezul prin scufundare. Si in linkul care mi l-ai dat, pe wikipedia uita-te la poza cu botezul lui Clovis de catre sf.Remi si spune-mi daca vezi botez prin scufundare acolo...ai citit linkul ce mi l-ai dat sau doar primele randuri cu explicatia cuvantului botez?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Chlodwigs_taufe.jpg
"īn locul scufundarii complete s-a raspāndit īn Evul Mediu, īn spatiul vestic, stropirea cu apa. Īn biserica franceza si cea italiana botezurile prin stropire erau o practica obisnuita si au avut loc īnca din Evul Mediu timpuriu, dupa cum ne prezinta imaginile arheologice care s-au pastrat īn aceste locuri si care au fost datate ca fiind din sec. al IV-lea"
eu asta zic ca in majoritate pozelor botezul e facut prin turnare.Acele baptiserii nu sunt facute neaparat sa te bage cu capul sub apa. Sunt facute asa mari sa incapa si adultii.Vezi botezul adultilor: http://ro.wikipedia.org/wiki/Botezul_adul%C8%9Bilor
Nu am precizat ca asa scrie sau ca asa nu scrie in biblie.
Lalic am citit si vechiul si noul testament, am citit si coranul. Evident ca nu cred o iota din ce au scris niste oameni acum zeci,sute,mii de ani.Biblia este alcatuita din niste documente literare puse cap la cap.
De la wikipedia citire:
"Din punctul de vedere al mesajului, Biblia este o saga ce reda īn mod coerent si irezistibil teme eterne, fundamentale si general-umane: eliberarea unui popor, rezistenta permanenta la opresiune si lupta pentru egalitate sociala. Ea exprima elocvent sentimentul profund al posedarii unei origini, al experientei si destinului comun atāt de necesare supravietuirii oricarei comunitati umane.Ea are uneori alura unui basm popular, asa cum de exemplu se īntāmpla īn relatarea din Facere, unde Dumnezeu miroase fumul ofrandei lui Noe si placut impresionat fiind, decide sa crute Pamāntul pe viitor de distrugeri catastrofale. " http://ro.wikipedia.org/wiki/Biblia
Fiecare crede ce vrea.
Si nu m-am contrazis deloc. Ce treaba are credinta mea in Dumnezeu cu povestea lui Moise care despica marea din biblie?Pentru mine sunt 2 lucruri total distincte si nu exista grad de comparatie.Vreau sa incheiem subiectul religie.
Alynab vezi pozicile in mailul comun.Apasa sus acolo unde scrie fotografii si ai sa ne gasesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

salut

despre botez nu prea cred ca e locul aici pentru polemici privind religis dar daca tot ati lansat fiecare pareri o fac si eu - nici eu nu sunt prea dusa la biserica, la propriu, nici eu nu sunt bucuroasa de turnura pe care pare sa o ia religia ortodoxa in unele cazuri mai mult spre lucrurile materiale decat cele spirituale - oameni sunt si preotii, nu sfinti. cu toate astea, sunt de acord sa mi se scufunde fetita in cristelnita la botez pt ca are zic cartile bisericesti - daca tot aleg sa o botez, o fac ca la carte. acum ateismul este la moda, sunt putini care ar judeca un copil nebotezat. dar, zic eu, daca tot alegem sa o facem macar sa urmam ritualul asa cum este el. pe de alta parte nu concep sa fie bagat un copil in apa rece.

mada si eu ma necajesc cu kilele in plus. eu am 11 in plus fata de inainte, dar arat de parca am 111 nu 11...

apropo de asta. de la cate saptamani nu v-a mai durut epiziotomia? e anormal sa mai doara la o luna? la in exterior s-a inchis rana au cazut firele si e sensibila zona dar nu doare, insa exact la intrare ma doare destul de rau uneori. am mai pus betadina si parca o zi doua nu mai doare. oare ce sa insemne asta?

ce fel sport vei alege sa faceti dupa ce vi se da unda verde? a facut careva kangoo jumps?

clau si la noi a sangerat buricul o data chiar a facut cheag marisor, dar am curatat si a fost ok.

imi pare rau ca nu mai retin acum pt cine se enumerau idei de nume de fetite dar scriu si eu cateva:

MARA
Amalia
Ivona
Bianca
Rebeca
Cezara

despre noi - crestem, adoram tituca, dormim mult mai bine noaptea (treziri la 2-3 ore pt papa), avem in schimb colicei si dupa baita tinem recital o ora , doua, trei, sau - aseara deloc.

pozite cu noi pt cine doreste:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.277988075548459.84354.100000118077317

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Lori, nu e anormal sa mai doara la 1 luna daca nu doare continuu si indiferent cum te asezi. Zona e oricum sensibila. la 6 sapt inca simteam exact unde au fost firele fiindca, cel putin pe locul unuia chiar durea. Nu mai retin exact cand a trecut de tot. Stiu tottusi ca episoade de durere ( mai mult jena) am simtit si spre 6 luni.
Nu se vad pozicile. e restrictionat

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

corect

gata nu mai e restrictionat

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.277988075548459.84354.100000118077317

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Loredana, este atat de dulce fetita ta . Si tu arati foarte bine

Sa fie sanatoasa printesa si sa iti aduca multe bucurii

Lena - 37+