Custodia comuna a copiilor

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cati 73 spune:

Nu mai avem Codul familiei :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tega

Moralitatea lasa de dorit! Sistemul sustine o cauza care arunca in haos suflete. Te rog sa citesti Codul familiei! Esti prea feminista! Si femeile gresesc, dar in fata instantei obtin custodia!


eu totusi cred ca ori nu intelegi limba romana scrisa ori ai probleme la mansarda

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

daca asa te comporti si cu cei de acasa...
cuvintele te caracterizeaza.sa ai o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

scenaristica e o boala incurabila, apropo de presupunerile tale; de ideile tale scrise repetat la doua subiecte nu stiu inca unde sa le incadrez

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=8" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tega spune:

Nici nu ai cum! Noi romanii am ramas cu aceasi mentalitate de acum 20 de ani!
Dar fiecare cu ale lui!
Iti doresc o seara placuta si linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaaelas spune:

asa este tega, si femeile gresesc, toti gresim intr-un anumit moment sau altul, intr-un anumit fel sau altul.
Problema este la cei ce nu recunosc ca au gresit!!
Moralitatea unora lasa de dorit, insa ce se intampla cu acei copii prinsi la mijloc intre doi adulti care nu recunosc ca au gresit?
Totul ar trebui sa se rezume la COPII, insa , da , mentalitatea romanilor este mult prea in urma.
Noi toti ar trebui sa intelegem ca acei copii nu au nici o vina si sa nu-i mai folosim ca scut pentru mandria noastra de parinti loviti de ura si razbunare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ggmc spune:

"Luni, 3 octombrie 2011, la Tribunalul Bucuresti a avut loc o sedinta de judecata istorica, in cadrul careia instanta a incuviintat in premiera in Romania o asa-numita custodie comuna conform prevederilor Noului Cod Civil, intrat in vigoare de la 1 octombrie. Cei doi parinti aflati in litigiu au prezentat judecatorilor o tranzactie incheiata intre parti la data de 30 septembrie 2011, iar instanta a stins litigiul prin consfintirea acelei tranzactii.
Astfel, parintii exercita autoritatea parinteasca cu privire la minori impreuna si in mod egal, numai cu respectarea interesului superior al copiilor, cu respectul datorat persoanei acestora si ii asociaza pe copii la toate deciziile care ii privesc, tinand cont de varsta si de gradul lor de maturitate. Conform deciziei civile, ambii parinti raspund pentru cresterea copiilor lor minori, avand dreptul si indatorirea de a creste impreuna minorii, ingrijind de sanatatea si dezvoltarea lor fizica, psihica si intelectuala, de educatia, invatatura si pregatirea profesionala a acestora, potrivit propriilor convingeri, insusirilor si nevoilor copiilor.

Tranzactia statueaza ca parintii au indatorirea de a creste minorii in conditii care sa asigure dezvoltarea lor fizica, mentala, spirituala, morala si sociala in mod armonios.

In acest scop, parintii sunt obligati sa coopereze intre ei, dar si cu minorii si sa le respecte viata intima, privata si demnitatea, sa se informeze reciproc si util cu privire la orice eveniment sau actiune care priveste minorii, fiecare parinte pentru timpul petrecut singur cu minorii, informatii care, daca nu ar fi communicate celuilalt parinte, ar afecta exercitarea comuna a autoritatii parintesti, sa prezinte si sa permita informarea si lamurirea minorilor despre toate actele si faptele care i-ar afecta si sa ia in considerare opinia acestora, tinand cont de varsta si de gradul lor de maturitate, sa ia toate masurile necesare pentru protejarea si realizarea drepturilor minorilor, sa coopereze cu persoanele fizice si juridice cu atributii in domeniul ingrijirii, educarii si formarii profesionale a minorilor.

Cele doua parti au stabilit ca masurile disciplinare nu pot fi luate de parinti decat cu respectarea demnitatii copilului, fiind interzisa luarea unor masuri precum si aplicarea unor pedepse fizice de natura a afecta dezvoltarea fizica, psihica sau starea emotionala a copiilor. Parintii agreeaza prin tranzactie ca minorii sa nu fie supusi niciunei forme de abuz emotional, fiecare dintre parinti avand obligatia de a sprijini relatia acestora cu celalalt parinte.

Tatal si mama sunt obligati sa dea intretinere minorilor, asigurandu-le cele necesare traiului, precum si educatia, invatatura si pregatirea profesionala (obligatie de intretinere in natura), fiecare parinte pentru partea sa de program.

Cei doi minori care au varstele de 6 si de 8 ani (baiat si fata) vor locui la parintii lor astfel: exclusiv vacante sau sarbatori legale, de pe data de 1 pana pe data de 15 ale fiecarei luni, inclusiv, cu parintele caruia ii revine prima jumatate a lunii pentru tot anul in curs, iar de pe data de 16 pana in ultima zi calendaristica a fiecarei luni, inclusiv, cu celalalt parinte caruia ii revine a doua jumatate a lunii. Se stabileste ca anii impari sa fie cei in care minorii isi petrec prima jumatate a fiecarei luni cu tatal lor, iar anii pari sa fie cei in care minorii isi petrec a doua jumatate a fiecarei luni cu tatal.

Se stabileste ca ora de schimb al domiciliilor minorilor sa fie ora 12 la pranz in cazul zilelor nelucratoare, iar pentru zilele lucratoare, parintele care isi incheie jumatatea de luna cu copiii ii duce pe acestia la ora de incepere a programului de la scoala, asa precum parintele care isi incepe jumatatea de luna ii preia pe acestia la ora de sfarsit a programului de scoala (after-school).

Vacantele se impart in doua parti egale, prima parte fiind petrecuta de minori cu parintele la care se aflau in prima zi de vacanta prin programul de alternanta bi-saptamanala a anului scolar. Zilele de nastere si onomastice ale copiilor vor fi sarbatorite la domiciliul parintelui la care acestia se aflau la data cu pricina sau intr-un loc organizat public in cazul in care celalat parinte reclama acesta, astfel incat ambii parinti sa poata participa la evenimente."


www.informatia-zilei.ro/sm/social/tribunalul-bucuresti-a-stabilit-prima-custodie-comuna-a-copilului-dupa-divort-din-romania/" target="_blank">http://www.informatia-zilei.ro/sm/social/tribunalul-bucuresti-a-stabilit-prima-custodie-comuna-a-copilului-dupa-divort-din-romania/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cati 73 spune:

Citat:

O sa vedem cum se va aplica in Romania.


Din pacate... se va aplica ... dupa ureche. Fiecare judecator va aprecia si va interpreta dispozitiile legale conform propriei constiinte si ...stiinte, deoarece nu comenteaza si nu interpreteaza nimeni din cei abilitati..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaaelas spune:

asa da, frumos
dar cati dintre noi am putea sa onoram o astfel de intelegere?
ar fi ideal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaaelas spune:

pe de alta parte, copiii ce vor intelege?
2 saptamani la un domociliu, 2 saptamani la celalat
adio stabilitate

Mergi la inceput