Licurici de ianuarie-februarie 2009 (152)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Micola cred ca si noua ne-a dat pediatra Bronco-vaxom. Zic cred, pentru ca abia azi s-a dus mami sa ia ce ne-a dat. Si tot de astazi si incepem. Dimineata timp de 10 zile (15-25) in urmatoarele 3 luni. Anul trecut stiu ca i-am mai dat pe perioada iernii cate o lingurita de miere cu 10 picaturi de vitamina C, acum nu ne-a mai zis.

Sambata sper sa ajung cu el la analize.

Despre somn, are si el 2 zile de cand se trezeste dimineata si nu ma gaseste si vine plangand la noi "mama" "mama". Adevarul e ca seara adoarme cu mine si apoi il muta sotul in patul lui. Eu una nu pot dormi cu el noaptea, se zvarcoleste si se misca atat de mult ca eu stau treaza.

Sambata seara pleaca cu mama mea la Suceava pentru vreo 2 saptamani. E fericit ca merge cu "tenul a bicu Cotica". Si ca acolo o sa mearga "a nunta cu unchiu Ai (Mihai) si tusa Dana". Sa vedem cum o sa stea tura asta fara noi.

In rest, eu sunt mai bine, n-am mai vomitat desi am greturi, cu treburi multe la servici. Bebe e miscator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Paula, ce bine ca ai scapat de starile rele...eu am patit-o acum doua nopti, am mancat o salata de rosii si apoi m-am culcat, nu am dormit toata noaptea pt ca nu mi se digera mancarea , pana cand la 5 dimineata am dat-o afara si am putut sa dorm Nici nu stiu cum sa mai fac, daca nu mananc suficient am arsuri peste noapte, daca mananc nu mi se digera mancarea Off, greu Dar trecem noi si peste astea

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 26+ cu minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui micola

Patricia, acasa poate doarme pana mai tarziu dimineata, poate cu timpul, avand in vedere ca il trezesti mai devreme, o sa i se faca somn si lui mai devreme..Du-i ceva drag de acasa, cu care sa doarma acolo mereu.

Da cineva broncho-vaxom la licurici? ma bate gandul sa incep de anul asta, ca nu mai vreau atatea antibiotice ca iarna trecuta...am auzit numai de bine de el... Drul ne zisese anul trcut ca anul asta ii vom da, dar acum e plecat pana in noiembrie si parca n-as astepta pana atunci...

mamici si licurici

Am o din 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!

am dat eu 2 ture deja, are efect, si daca raceste e mai ok. noi am inceput dupa sperietura cu spitalizarea de anul trecut cu otomastoidita, atunci i-am facut si prevenar 13

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Roxana azi i-am dat la 11.00 dupa cum ziceam marc cu branzica, a mancat o jumatate dintr-un borcanel de 100 ml. Acum cateva minute i-am dat legume pasate cu iaurt.. a mancat ceva, apoi a ras 120 ml lapte. Am incercat si bucatele nu o tenteaza, o tinem mereu langa noi la masa, rareori ia cate o lingurita de ceva. Eu oricum le dau mancare gatita pt noi, ca o face mama fara sare, si pentru noi si stefan adaug eu cand o incalzesc. Ea este pur si simplu oripilata cand vede lingurita, cu toate ca este de silicon, moale.. Ii cant, am jucarii langa mine. pungi sticle goale nici eu nu mai stiu ce, doar sa-i distrag atentia si sa deschida gura.. mai nou ii spune Stefan"Enena aide papa!" stres in familie.
Micola nu stiu cat ii tine mucilagiul de foame, azi a mancat 150 ml de lapte la 5.00 si apoi a mai mancat la 11.00 si acum la 15.00 ce i-am spus Roxanei..

Eu acum am o durere de cap de nu mai pot, incerc sa stau putin intinsa poate imi trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Hello!

Am citit pe sarite ce scrieti, nu prea am timp.

ledi sa va faceti bine repede!

andreea grea dilema, cred ca l-as da totusi la scoala. Va avea un handicap cu limba dar va invata repede.

bee imi pare tare rau. Fa-i toate analizele, pentru linistea ta. Eu insa cred in continuare ca nu e nimic, ca asa e felul ei. Si Nadia a avut afte, nu a mancat nimic 3 zile, de abia bea apa, zicea ca o doare.
Eu va tin pumnii sa fiti bine!

selene stiu perfect prin ce treci. Ioana a facut exact la fel si avea aproape 4 ani.
Sunt curioasa - de ce te-ai hotarat sa o dai la gradi? (probabil ai scris dar nu am vazut eu). Parca erai contra.
Uite, eu zic invers decat toata lumea - mai incearca putin, 2-3 saptamani, daca e tot asa si daca nu ai un motiv foarte intemeiat care sa te impiedice sa o ti acasa, retrage-o si incearca la anul.
Ioana a plans zi de zi, cu suspine, cu agatat de mine, cu nedormit noaptea, cu cosmare, cu comportament total schimbat. Cateva luni, pana am nascut-o pe Nadia si am luat-o si pe ea acasa. Cand am dus-o din nou la gradi, dupa 5 luni, a mai plans un pic, o saptamana, dar numai smiorcaieli. Apoi gata, s-a acomodat.

crisspy intentionam sa o dau prin martie la gradi dar ma innebuneste, spune de 30 de ori pe zi "eu sunt maie, eu tiebuie sa meg la gadi", cum vede un copil se duce si ii explica "eu o sa meg la gadi, nu mai e mult si o sa meg". Asa ca e posibil sa o dau mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

sdcristian ce e Prevenar 13? Noi am facut vaccinul prevenar (cred ca am inceput cu prima doza inainte de 1 an). E acelasi lucru?

Anna e drept ca si am mai multa grija la ce mananc. Doctorita de familie cand am mers la ea mi-a zis sa evit fructele ce dau aciditate (si ramasesera pe lista doar piersicile )si alte mancaruri grele. Acum mai mananc si struguri dar cam fara coaja si mai cu portia nu cu kilogramul . Iar seara mananc chestii mai light. Am facut minipizza si apoi m-a ars pe gat jumate de noapte. La fel mancam cam multa ciocolata si am redus-o. Si alte diverse (si as manca un bors de sfecla rosie cu ceapa de numa ).
Nu pot sa nu mananc seara ca altfel mi-i rau ca e stomacul gol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Naty, pe de o parte, am cedat insistentelor. Adica am auzit de atatea ori, si de la cei din jur, si de aici, de pe forum, cat de bine o sa-i prinda gradinita, socializarea cu copiii de varsta ei, achizitiile, ca am zis ca va fi bine, ca intr-adevar ii va prinde bine.

Pe de alta parte, am zis ca, avand un program "de grup", va invata sa fie si ea putin mai... ordonata, adica sa nu mai spuna "nu" cand o rog sa stranga si ea o parte din jucarii, ca poate foarte bine sa o faca sau cand o rog sa puna ceva la loc sau cand o roaga ta-su sa nu mai arunce chilotii pe jos si sa-i calce in picioare, si, in special, sa stea mai potolita la masa, nu ca acasa, unde ia o gura-doua-trei de mancare, alearga o tura prin casa... Mai vine, mai ia o gura de mancare, iar mai tzopaie un pic... Isi umple gura cu mancare, sta asa cu ea, pana se imbiba cu saliva, de o trimit sa o scuipe la WC... Astea trebuiau un pic corectate. Si sa invete sa manance singura, ca acasa, desi poate, tot cu "nu" e...

Si, in al treilea rand, avand in vedere ca am trimis CV-uri pentru mine, pentru lucru de acasa sau nu, ca am postat anunturi pentru traduceri pe diverse site-uri, ca am lipit 22 de afise in oras, am zis ca, poate, poate, intru pe un program de munca mai... alert, cu ceva continuitate, si atunci, sa am mai mult timp.

Ai spus asa de bine de Ioana, ca zici ca e Daria... Iar a dormit fragmentat la amiaza, iar trezit plangand, "unde e mami, vreau la mami". Desi am luat-o imediat in brate, initial m-a respins (impins cu manutza), ca nu m-a recunoscut...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Selene,daca Daria nu se acomodeaza,nu are sens sa o trimiti de acum la gradi.Gradi nu e obligatorie ca scoala,iar a traumatiza un copil nu mi se pare ok.Poate mai incolo perceptia ei se va schimba..
Personal daca as vedea ca David nu vrea,ca plange mereu,ca e schimbat si ce povestesti tu,l-as retrage imediat,fara discutii si evident fara sa plec urechea la x si y..Noah..asta e parerea mea.
Eu personal sunt in dubii,avand in vedere ca de o sapt stam acasa,David e rupt de bolnav,amandoi suntem bolnavi,am dat o groaza de bani pe medicamente..si nu mai are rost sa zic cate medicamente ia el dim de ex ca mi se ridica tensiunea..Asadar,mai presus de socializare si nush ce achizitii pt mine conteaza sanatatea lui fizica..care dk e alterata nu doar ca lipseste de la gradi,dar nici macar in vesnicul parc nu mai ajunge..fiecare decide cum crede ca-i mai bine pt propriul copil.
O seara placuta tuturor.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Buna seara, fetelor!

Vad ca de gradinita vb si voi - asta e subiectul si la noi, insa in alt sens: am amanat sa o ducem pe Eliza la gradinita pe 12 sept pt ca era putin racita, nu am vrut sa-i iasa analizele rau si nu am vrut sa existe eventualitatea sa imbolnaveasca alti copii (putin probabil, raceala era pe terminate, rare accese de tuse si cam atat, dar totusi...). In sfarsit, marti a fost cu bunica-sa la Medlife pe Grivitei si i-a facut analizele (gat, nas si copro), luam rezultatele maine. Insa azi dimineata a aparut o alta problema: pe la 6.30 ne-a sunat Maicutza sa ne spuna ca de pe la 5 dimineata Eliza varsa intr-o veselie. Am ajuns la Grigore Alx, am primit ceva tratament cu recomandarea ca, daca i se inrautateste starea, sa o ducem la Bals. Nu mai spun cata chiraiala pe parcursul consultului. Nu mai spun ca, in graba plecarii dimineata am uitat sa iau la mine certif ei de nastere. Nu mai spun ca am vazut un nou-nascut aproape mort sau mort de-a binelea la spital, il adusese in fuga maica-sa insa la cat era de vanat-verde m-as mira sa fi fost viu. In fine, terifiant si imi pun problema serios daca pe viitor sa o mai duc pe Eliza la Grigore Alexandrescu, desi e spital specializat in prbl de sanatate ale copiilor.

Pe la 12.30-13.00 era mult mai vioaie, asa k a mancat putina supa si, luandu-ma dupa aparente, am lasa-o pe bunica-sa sa-i dea si un iaurt. Fatal! dupa max 20 min a vomat in jet tot. Am continuat cu eroarea: seara am permis sa-i dea paste cu branza - vomate si alea.

Am subestimat starea Elizei. Nu e de extema gravitate (pe la 5 dupa-amiaza dansa), insa nu sunt multumita de felul in care i-am apreciat starea. Terbuia sa fiu mai pudenta. Nu am gestionat cum trebuie situatia, ba inca m-am contrazis destul de agresiv cu Marian pe tema: "copilul trebuie sa manance, nu=l pot lasa numai pe lichite", pe cand el, saracu', mi-a tot spus: "nu-i mai puneti mancare in fatza azi, nu moae daca nu mananca pana maine sau daca mananca numai 2-3 covrigi. Este prima problema de sanatate de acest gen din viata ei. Pana acum a avut doar vreo 3 raceli - una singura mai serioasa in vara trecuta, nimic altceva. A, si o posibila otita pe la 3 luni (i-a trecut in 2 zile) si canalul lacrimal infundat - am dus-o la operatie la 8 luni. Atat!

De la masa de maine dimineata o trec pe regim: supa de legume, orez fiert, paine prajita, poimaine abia carne fiarta.

Insa stau cu spaima ca nu ajungem nici sapt viitoare la gradinita. Eliza e extrem de nerabdatoare. Toata ziua intreaba de gradinita. Insa ma intreb daca e constienta ca la gradinita o sa fie fara mami, tati & bunica. O sa vad dupa primele zile cam care e reactia ei in cunostinta de cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ira, aici nu se recomanda regim la enteroviroze sau chestii de genul asta asa ca nu-ti mai face procese de constiinta degeaba.

Aidan a avut un virus de 24 de ore si a vomat cam de 10 ori intr-o zi, mi-a spus pediatrul (la telefon, pt ca nu l-am dus la cabinet pt atata lucru) sa ii dau ce vrea sa manance si sa-l hidratez bine. a doua zi era ca si nou, numai ca s-a imbolnavit taica-su:))

Multa sanatate!

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput