Albinute & bondari de mar-apr ' 07 (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Salutare! Tare dor imi e de voi!

Am vazut pozele cu VeVe pe facebook ,dupa ce zilele trecute ne uitaseram la poeziile in engleza spuse asa de dragut de ea. Thea a privit de cel puitin 10 ori clipuletele. Tare incantata a fost!

Noi am stat acasa saptamana asta pentru ca s-a procopsit cu o raceala care s-a coborat la plamani si n-am mai putut evita antibioticul de data asta. O incerca deja de vreo doua saptamani, iar vineri si sambata a facut o febra mare ce nu prea ceda la nurofen.
In rest, creste, are 110cm si 29-30 la picior. De cantarit, n-am mai cantarit-o, insa nu pare sa mai fi luat prea mult pentru ca s-a subtiat binisor dupa ce s-a inaltat. De mancat are zile si zile. Uneori ar manca non stop. Nu stiu cum sa o mai opresc, dar probabil ca acelea sunt zilele in care se plictiseste sau se recupereaza dupa vreo boala. Au fost si zilele in care, din cauza preocuparii pentru joaca, abia se atingea de mancare su o manca asa repede si nemestecata incat facea indigestie si voma o noapte intreaga.

La gradinita nu pare sa aiba mari probleme, desi cred ca e aiurea ca nu prea isi face prieteni. Probabil ca restul se intalnesc si in afara gradinitei si d-asta sunt mai apropiati. Doamna spune ca se descurca bine. Cred ca mai degraba la comunicare decat la scris, dupa cum o vad eu acasa ce mazgaleste si cum nu vrea sub nicio forma sa respecte tiparul dupa care ar trebui sa faca liniutele, cerculetele sau ce-om mai face noi acolo. Personal, cred ca e tare devreme sa fie stresati cu "lectiile" astea, insa nu e decat parerea mea si nu prea conteaza atata timp cat pe la toate gradinitele vad care sunt cerintele.
Va pup, ca s-a trezit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

hai buna dimineata si o cafea!

da, da ... la resita am fost. si nu doar. am fost ajuns pana pe la moldova noua!!!
ma calatoresc si nu-mi sta rau deloc!
saptamana viitoare incep cu targu mures. ai auzit kit??? TARGU MURES!!!!

sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biky spune:

Sigur nu aude....
O da cotita...cred ca pleaca din localitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Ce frumos ca s-a animat stupul putin....

Din pacate nu stam prea bine incepand de aseara. Maria e ok si-a revenit repede si doar cu prospan dupa laringita de dupa excursie insa cu Sara e alta poveste..Stie Marta cum se intampla cu cei mici.

Am gasit un pediatru recomandat de Siuta care a venit acasa luni dimineata: Sara are bronsiolita si diaree. Pt bronsiolita a primit aerosoli cu ACC si eurespal, pt diaree hidrasec (dar ii dadeam deja) si protectis. Si ce sa spun.. pana ieri toate bune si frumoase. Avea doar 5 scaune,tusea mai putin febra deloc.

Azi noapte insa a tusit, a durut-o burta, a plans rau si a dormit f putin si a supt doar la 4 dimineata. Azi si mai rau ca a supt putin la 10 si apoi nu a mai vrut nimic. A plans si a dormit. Am sunat din nou pediatra care a consultat-o luni si cica ar fi putin deshidratata si sa-i dau saruri de rehidratare (pe care le scuipa intr-o veselie desi i le dau cu o pipeta de plastic) . Am vb si cu o prietena medic la fundeni (care mi-a facut o analiza a scaunului meu si al Sarei- ea are ceva Klebsiela, eu nimic) si mi-a facut legatura cu un pediatru de la infectioase care la fel a zis ca nu e grav dc nu face febra si nu vomita si sa-i dau si smecta pe langa ce-i dadeam. Dar nu mananca si nici ceai/apa/ sol de rehidratare nu se omoara cine stie ce. Sunt chiar suparata. Am un deja-vu ( ca sunt patita cu Maria cand avea 1 an si 3 luni), mi-am luat liber maine ca sigur ajungem la spital dc o tine tot asa.

In afara de a obliga sa bea cate putina solutie ce mai pot face?
Nu mai spun ca medicul de la infectioase m-a certat ca la 7 kg 200 eu o alaptez exclusiv, ca tin laptele de san in frigider si i-l incalzesc.... Stiu o gramada care fac asa, am facut si la Maria si a fost ok. Sterilizez pompa, biberoanele.... eu una chiar nu cred ca asta e problema.
Si totul a inceput la 1 saptamana dupa vaccinul de 4 luni. Eu cred ca mai degraba ar avea legatura cu asta. Nu cu vaccinul in sine ci cu vizita la dr poate. Nici nu mai stiu ce sa spun. Sper sa fie totul bine.

Pupici tuturor bondareilor si albinutelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biky spune:

tzuna draga, imi pare rau ca trebuie sa treci iarasi prin episoade mai putin placute, dar imbarbateaza-te ca nu poate fi nimic rau, sa mai fac copii diaree si ca totul se va rezolva! Astazi cum se simte Sara? E mai bine sau ati fost la spital?
Hai sanatate muuuuulta si sa auzim vesti bune astazi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

tzuna cum mai este sara???

Razvi a racit si el,miercuri a facut 39,5 febra asa ca e acasa si imi mananca mie urechile...azi au dormit amandoi de la 14 la 17,ahhh ce bine a fost si liniste...am fost si afara...

Duamna Kit ai disparut???

Roxy ce mai fac baietii?

Mada ce bine ca ai trecut si ai dat de veste!

Rein ce faceti?

Biky si tu esti o raritate!

hai va pup...

Mergi la inceput

MADY - ma bucur ca ne mai scrii cate ceva. Imi pare rau de Razvan. Sper sa nu ia si Rares ceva ca sunt asa mici si tare ne mai chinuim cu ei cand sunt micuti si bolnavi.

Noi nu suntem la spital, suntem tot acasa.... Ce sa spun.... E greu, doarme prost, mananca si mai prost dar macar poate fi tratata acasa. Am stat joi si vineri numai cu seringa de nurofen sa o hidratez cu saruri din 5 in 5 minute.... si se pare ca da totusi rezultate. acum dupa ce mi-a spus medicul infectionist sa-i dau smecta si supa de morcov pasata subtire deja mai are doar 3 scaune pe zi.Si mai nou suge cu mare drag pentru ca micuta de ea are si un dintisor in partea stanga jos.
Bronsiolita a dat in laringita si suntem f stresati dar se pare ca o tinem sub control cu aerosoli cu dexamed data asta. Tb sa-i dau si eurespal sirop dar de ieri nu mai reusesc sa i-l dau pt ca vomita tot imediat ce i-l dau indiferent cat de incet i-l dau (si mai ales inainte de masa) dar degeaba. Dr nu-mi raspunde la telefon ca sa o intreb cu ce sa-l inlocuiesc ca i-l dau degeaba... mai rau o chinui.
Noaptea dorme prost dar doarme . E agitata, ma musca de san cu farama aia de dintisor si moare de ras cand ii fac aerosoli pt ca o las sa rontaie mascuta.

Inca e f ragusita, nu poate plange deloc.... Mi-e asa mila de ea dar macar sa scapam de spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Tzuna sper sa va reveniti cat mai rpd!!!dar stii ce n-am inteles care e problema dr de la infectioase ca alaptezi exclusiv si ca sara are 7200gr???

Razvi e bine,azi l-am dus la gradi.....rares ink nu a luat nimic si sper nici sa nu ia,il alaptez exclusiv si sapt trecuta la 2 luni si o sapt avea 6 kg , burtica inca il mai doare dar ne-om face noi mari,gangureste,zambeste,doarme acceptabil...poze sunt pe facebook...

Roxyyyy ce fac baietii????????????

Haideti fetelor mai scrieti si voi cate un mesaj!!!

Mergi la inceput

Sara e mai bine. mananca bine, doarme prost si e mult mai alintata ca nu o lasam deloc sa planga (si asa e ragusita rau) asa ca s-a invatat sa o tinem numai in brate, numai cu jucarii si toata atentia sa fie asupra ei. Nu ca ma deranjeaza dar nu mai am deloc timp pentru Maria si-mi pare tare rau.
De tusit tot tuseste, doarme prost ca tuseste si-i zboara suzeta si se apuca de plans si tot asa. S-a reglat de tot cu scaunele si are 1-2 pe zi.... Am ramas cu supa de morcov si incet incet ii bag si restul legumelor... Saraca de ce diversificare fortata a avut parte... Dar macar a avut si medicul dreptate si imediat si-a revenit cu scaunele fara alt tratament. Klebsiela asta ... eu cred ca e luata d ela medicul de familie cand am facut vaccinul de 4 luni ca prea se leaga toate. Plus ca ne-am facut si noi analizele si nu avem.

MADY- ma bucur ca Rares nu a luat nimic. Asta cu alaptarea eclusiva la 5 luni cica nu e in beneficiul copilului mai ales dc e si mare ca nu-i acopera toate nevoile nutritive. Si cica tb sa incep div d ela 4 luni si acum sa avem o masa de legume si deja sa incep si cu carnita. Mie mi se pare exagerat. Voi continua cu legumele ca tot i-am bagat fortat masa de supa de morcov (norocul meu ca i-a placut si nu am chinuit-o) dar nu am de gand sa ma grabesc sa ajung imediat la carne. In fine bine ca am scapat de scaunele proste fara nu stiu ce antibiotic sau medicament puternic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Buna fetele,
Mady, baietii is cu bune si cu rele tot in boli o tin....sper sa se termine candva....indigestii, viroze respiratorii, acum rares are inf urinara...recidivata....tb sa il duc la decalotat, la control orl pt amigdale, a fost si racit....mi- groaza de cate siropuri si prafuriam bagatin el

horic a prins si el viroza de la frasu, a mai si vomat aseara....de-astea...pe el planuiesc sa il duc la cresa in curand...

partea buna este ca se inteleg intre ei....cu disputele de rigoare, ca deh, teritoriul tb marcat chiar si intre frati

Biky, horia a fost pe la vaslui....prin vara cred....de atunci nu mai....

nu sunt in apele mele de multa vreme de aia is mai rara....

Sanatate la toata lumea si sa treceti iarna cu minim de boli.

As vrea sa vad si eu bebelanii mici, Sara,Claudia, Rares....pe rares si Philip am mai zarit pe fb da restul nu prea.

Mergi la inceput