Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***343***
Raspunsuri - Pagina 14
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aris26 bianca - asta cu apatia depinde de la copil la copil. daca l-ati vedea pe al meu cum alearga cand are peste 39 v-ati shoca . pediatrul avea ochii de melc si ma tot intreba daca sigur are atat de mult si daca asa face la aproape 40 cum se comporta la 37eu la al meu am vazut asa: - orice boala debuteaza cu febra mare, corpul lui mereu a reactionat violent la orice virus. de abia a doua zi incep alte semne. - nu orice febra este urmata si de alte probleme. de multe ori are un puseu doua si gata. eu am ajuns la concluzia ca asa reactioneaza organismul lui cand se intalneste cu un virus cunoscut.asa ca prefer sa nu ii dau nimic pana la 38,5-38,7. - la nurofen cedeaza mult mai repede decat la panadol(cu -paracetamol initial creste aproape un grad si abia apoi scade). - mereu combin atitermicul cu o metoda mecanica si merge treaba mai rpd. deci din experienta mea, Novus, nu vad ce sa-ti spuna medicul, poate doar sa se uite un pic in gatul ei si sa-i asculte plamanii. altfel probabil o sa-ti zica sa o ti sub observatie si daca mai apare ceva atunci sa o vada. daaar...e clar ca fiecare copil reactioneza diferit sa nu fie nimic seriosmama de mic +![]() |
corect, asa e si Ada, fuge si e vesela si cand ii iei temperatura te crucesti !!
sincer eu m-as fi dus doar maine la doctor ca sa mai apapra si alte semne dar daca am sunat-o m-a chemat azi asa ca merg macar sa se uite in gat si sa asculte plamanii ca sa fim siguri ca nu e nimic acolo si apoi asteptam

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
olishka spune:
Astazi l-am dus pe David la vechea lui gradinita. De ieri imi zicea ca vrea sa se joace cu Darius (un baietel de la el din grupa). A iesit fericit din casa, desi ieri abia am reusit sa-l scot 10 min in curte (l-am mituit cu bomboane, caci altfel nu vroia deloc sa coboare jos
- stiu ca nu este bine , dar nu mai iesise de 2 zile din casa) si s-a urcat singur in masina. Cand a vazut-o pe Laura a inceput sa rada de bucurie, dar sa si planga in acel timp. Apoi a inceput sa planga, l-am luat in brate si s-a calmat. Culmea, s-a uitat si un doctor la el, o doamna foarte draguta - deci exista si doctor (mai rar, dar bine ca este
). Nu vroia sa plece de la mine din brate, dar cand l-a strigat ingrijitoarea sa vina la masa, a mers fara nici un comentariu
Mi-am dat seama ca aici se simte el ca acasa. Toti au grija de el si ii acorda atentie, iar el este atasat de personalul de-acolo, de directoare (care este o doamna super si o iubesc toti copiii).
M-am gandit ca acum are nevoie in primul rand de afectiune si de dragoste si de siguranta. Poate cand o sa mai creasca un pic si o sa ma pot intelege cu el mai bine o sa-l mut la alta gradinita unde se pune mai mult accentul pe invatarea unei limbi straini (ceea ce-mi doresc eu si taica-su).
Sper sa nu se supere Cristi pe mine, caci inca nu stie. El este plecat in Delta la pescuit si ieri cand am vorbit cu el mi-a zis sa-l ducem in continuare la gradinita cea noua.
Acum ma simt tare bine si relaxata caci stiu ca este in siguranta. Am vorbit si cu directoarea la telefon si a zis ca afost un pic marait, dar apoi s-a luat cu joaca si acum este bine.
Sper ca am luat decizia corecta.
Olga, mamica lui David iepurasul 
si
16+
aris26 spune:
mda, e deja o gluma asta cu intrebarea pediatrului: si, starea lui generala este buna? este apatic?
novus - asa e, daca v-a chemat mergi de acum ca sa elimini o eventuala amigdalita sau mai stiu eu ce prin gat.
ca tot vorbiti de dinti. daca are doua masele dupa canini, mai asteptam alti dinti?
mama de
mic +
Bianca2503 spune:
Vroiam si io sa intreb daca mai urmeaza ceva dupa un premolar si un molar si cand.
OLGA, sper ca ai luat decizia buna si sper sa nu ai show cu sotzul. dar poti sa ii bagi o poveste si ii trece...
olishka spune:
Aris te intrebam daca ai sters mesajul, caci nu l-am mai gasit dupa aceea. Eu zic ca dupa 2 masele nu prea are ce sa-i mai iasa, decat maselele de minte, dar mai are pana atunci. Noi am scapat deja de dinti, ii avem pe toti. Apropos, ce pasta folositi? David nu stie sa scuipe. Este grav daca inghite un pic de pasta? Acum folosim una pt 0-6 ani de la Aquafresh.
Mi-am facut o omleta de care n-am mai mancat din copilarie, dar mi s-a facut pofta astzi de dimineata de ea
Cand eram mica am locuit un an si jumatate in Azerbaidjan. Acolo se mananca f multa verdeata, ei mananca mereu la masa fel si fel de verdeturi, de care nu am vazut pe la noi. Omleta o fac cu multa, multa verdeata maruntita. Iese o chestie verde si se manaca cu branzica de vaci deasupra. Este super 
Sa va intreb ceva...este mare pacat daca ma apuc de calcat astazi? Am un teanc imens si am zis sa profit cat este David la gradi.
Olga, mamica lui David iepurasul 
si
16+
gigelica20 spune:
Mi-e asa somn, de imi vine sa pun capul pe birou si sa
.
Am facut prostia sa ii dau ceva lui Victor sa manance inainte de culcare...si de la 12.30 a dormit extrem de agitat, a plans, s-a foit, a vorbit in somn....offff...
Vreau acasa
, caci cafeaua nu mi-e de nici un ajutor!
_
Gigelica ,mami de
Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009 
Bianca2503 spune:
Omleta cu verdeata
Olga, eu mi-am numarat maselele cu limba si parca mai e una in plus: adica o masea de minte, 2 molari si un premolar.
Cu pasta de dinti...nu cred ca e grav daca inghite. Eu nu am luat nicodata pasta de dinti de copii, dar Vladimir se distreaza cu clatitul dintilor. Dimineata ne spalam impreuna pe dinti, pe ochi, suflam nasul si mai noi isi baga si picioarele la spalat.
gigelica20 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olishka Aris te intrebam daca ai sters mesajul, caci nu l-am mai gasit dupa aceea. Eu zic ca dupa 2 masele nu prea are ce sa-i mai iasa, decat maselele de minte, dar mai are pana atunci. Noi am scapat deja de dinti, ii avem pe toti. Apropos, ce pasta folositi? David nu stie sa scuipe. Este grav daca inghite un pic de pasta? Acum folosim una pt 0-6 ani de la Aquafresh. Mi-am facut o omleta de care n-am mai mancat din copilarie, dar mi s-a facut pofta astzi de dimineata de ea Cand eram mica am locuit un an si jumatate in Azerbaidjan. Acolo se mananca f multa verdeata, ei mananca mereu la masa fel si fel de verdeturi, de care nu am vazut pe la noi. Omleta o fac cu multa, multa verdeata maruntita. Iese o chestie verde si se manaca cu branzica de vaci deasupra. Este super ![]() Sa va intreb ceva...este mare pacat daca ma apuc de calcat astazi? Am un teanc imens si am zis sa profit cat este David la gradi. Olga, mamica lui David iepurasul ![]() si 16+ |
Oli, ai rabdare pana maine, te rog!
Io de exemplu mai calc si duminica...dar daca e sa o ascult pe mama, mama soacra, bnicile...e cam de rau...cica o calcam pe Maica Domnului pe spate...si cum azi e chiar ziua ei...

_
Gigelica ,mami de
Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009
Bianca2503 spune:
Olga, eu as calca daca este un must.
Acum 100 de ani singurele job-uri ale oamenilor erau: mersul la camp, grija animalelor, spalatul de mana, maturatul. Chestiile astea nu le faceau in zi de sarbataore. daca o luam asa, ar insemna ca nici noi nu trebuie sa mergem la birou cand e sarbatoare (vezi Sf, Marie Mare cand e liber de la stat).
Anaan spune:
Ilinca, exact cum au spus si fetele, difera foarte mult de la copil la copil: daca l-ai fi vazut pe al meu cum "sorta" jucariile la 39,9 te cruceai, vorba lui aris, asa ca asta cu apatia nu functioneaza nici in cazul lui. Daca doar il vedeai, parea in cea mai buna forma, insa cand puneai mana pe el...vai s-amar!Apoi, se vorbeste de lipsa poftei de mancare: pai, al meu e ca un lup cand are febra
Cred ca dupa cateva ture de febra (sigur ca e mai bine sa nu existe, dar, na!)fiecare mama stie la ce reactioneaza mai bine copilulul. Lui Andrei ii scade foarte greu temperatura cu Nurofen, la el medicamentele pe baza de paracetamol isi fac mult mai repede efectul. Riscul cu asteptatul de care spuneai tu (teoria referitoare la faptul ca febra inseamna lupta organismului, teorie pe care am citit-o si eu) este ca la ei temperatura poate creste foarte repede: in cateva minute sa "sara" de la 38 cu ceva la 39 cu ceva si atunci lucrurile devin mai complicate, mai ales ca antitermicele nu au un rezutat instantaneu. Eu prefer sa-i dau un antitermic la 38.3, 38.4 si sa nu ajung in zona de risc, fiindca am vazut ce se poate intampla si este absolut infricosator!( ca doar stiti ca noi am fost nevoiti sa chemam ambulanta din cauza febrei lui Andrei)