sos pt spaghete/paste
cum preparati voi spaghetele/pastele?? ma refer la cele facute cu sos de rosii, carne...sau cu smantana.. (nu la paste cu branza!!) ingrediente am de la "mama" lor din italia....dar as incerca o reteta noua...
multumesc.
__________________________________________________
mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)
Raspunsuri
JuliaSM spune:
Eu am facut asta-seara paste simple cu sos din rosii.Am zdrobit cu blenderul 4 rosii medii,am tocat 1/2 ceapa,am calit ceapa usor in ulei de masline,dupa care am adaugat rosiile,sare,frunze uscate de basilikum(din gradina mea),o lingurita de vegeta (stiu ca nu e sanatos tare,dar noua inca ne place si mi-e greu sa o exclud de tot din uz) si in final cativa catei zdrobiti de usturoi,care sa nu fiarba rau de tot,ca se dilueaza aroma pre atare apoi.La sfarsit am pus tot sosul peste pastele deja fierte si scurse de apa si...am mancat toti,deci ori ne-a fost foame tare-tare,ori chiar a fost gustos...
p.s. Atractia serii nu a fost sosul de la pastele mele,ci abilitatile copiilor,de la mic la mare,sa traga firele de spaghetti in gurita sorbindu-le una cate una,fara tacamuri.
bb_yasmi spune:
julia, asa prepara sosul de rosii pt paste si mama,soacra care locuieste in italia. eu prefer (de fapt sotul!!) un sos mai cu carne , ceva mai complex.
multumesc pt raspuns.
mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)
danielag spune:
bb_yasmi, poate v-ar placea mai mult un ragu cu carne. Uite un exemplu aici. Tot in subiectul respectiv sunt mai multe retete de sos, nu neaparat cu carne.
Daniela
NinaB spune:
carne tocata trasa putin in ulei de masline si innabusita cu apa, rosii blenduite, sos pesto (busuioc proaspat+caju pisate+ulei masline) , piper proaspat rasnit, parmezan
sau aceeasi carne cu sos romanesc :ardei gras, ceapa, usturoi bien maruntite, trase in ulei, putina apa, rosii piure si ce-ti tuna ca aromatizant: busuioc, oregano...
Laura25 spune:
Eu fac cam asa: o ceapa mare, 4-5 catei de usturoi, 1 morcov ras, o bucatica de telina rasa, 1 ardei mare(sau jumatati din ardei diferit colorati), 2-3 rosii mari le toc marunt, le pun la calit in putin ulei. Rosiile le pun cand celelalte au inceput sa se moaie. Mai adaug putina apa, sare, busuioc, oregano, piper. Cand se formeaza un sos si legumele sunt cam facute, adaug carne de pui fiarta in prealabil sau salam taiate mic, mai las pe foc sa se patrunda gusturile. Eventual mai pun suc de rosii sau keckup daca e prea gros. Trantesc deasupra pastele fierte + putin patrunjel tocat marunt. Uneori mai pun si un catel de usturoi in combinatie cu patrunjelul.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
diana_jors spune:
- rosii zdrobite + masline felii + busuioc
- dovlecei zdrobiti caliti in putin ulei de masline (reteta "furata" de la "mama lor" )
- ciuperci taiate bucati inabusite + smantana (pastrat pe foc doar cat sa se incalzeasca putin smantana si luat imediat de pe foc)
- rosii zdrobite + mult usturoi
- rosii taiate bucati mici (eventual cherry taiate in 2) + somon neaparat afumat + smantana (la fel ca mai sus, smantana doar se incalzeste; daca e lasata mai mult pe foc se "lichefiaza" prea mult)
- intr-o vreme prajeam feliute de cabanos + sos de rosii (intre timp am redus carnea destul de mult din alimentatia noastra)
- carne tocata si sos de rosii - s-au dat deja detalii
- kaizer taiat bucatele mici, prajit; se pun impreuna pastele + kaizerul neaparat fierbinti + se adauga peste ele un sis facut din galbenus de ou + smantana + branza razuita (mozzarela, parmezan; eu am facut si cu cascaval )
Evident, la toate, condimente dupa gust
bb_yasmi spune:
multumesc frumos. am facut (de fapt e pe foc)o combinatie intre sosul simplu (facut si de julia) +ciuperci+carne
diana super combinatiile!!
mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)