Bulgarasi de ian-feb 2012 (16) Alaturi de Chri70!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sophia_m spune:

cum este cu sacul de dormit? este obligatoriu??

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev049prs.png

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Am citit si eu lista, mai pe sarite, in general e OK dar sunt cateva lucruri cu care nu sunt de acord. Am retinut treaba cu 6(!!!) suzete! Dumnezeule! Mie mi se par muuuult prea multe. Dar nah, e strict parerea mea. La Maria nu am avut niciodata mai mult de 3. Daca ii iei un lantisor de suzi sau o cutiuta, nu cad pe jos.
Servetele umede am vazut ca recomanda Nivea. Nu stiu cum or fi cosmeticele de bebe Nivea in tara, insa aici sunt "indesate" cu parabeni. Nu m-am atins de ele. Noi folosim cosmetice Hipp, inclusiv servetele umede si suntem ffff multumiti. Servetelele umede au un miros placut dar nu puternic si sunt impregnate cu o lotiune-crema.
Discuri demachiante nu e absolut necesar sa cumperi, daca nu ai in casa. Poti folosi pentru ochisori si compresele sterile, noi din acelea am folosit.
Scaun de masa pentru bebe nu e cazul sa luati acum, parerea mea. Luati dupa ce incepe bebe sa stea in fundulet.
Biberoane, iar, mi se par multe 6 bucati, dar, din nou, e strict parerea mea. Noi am avut unul mic, de 125 ml pentru ceai si vreo 2 pt. lapte. Le alternam mereu si cum il folosea pe unul din ele, cum il spalam si-l bagam la sterilizat. Am avut de-a lungul timpului o droaie de biberoane dar cele mai bune au fost de la Chicco, Avent si B-Free (speciale anti colici, nu stiu daca mai exista pe piata acum, aici nu am vazut)
Pt vigantol vi se da reteta cand va externeaza din maternitate, primiti si un flacon gratuit atunci. Cel putin asa a fost la noi. Pe atunci se dadea gratuit, primeam reteta de la pediatra. Restul medicamentelor le luati atunci, nu stiti ce anume ii va prii bebelusului vostru. Noi am folosit pt colici Sab Simplex picurat in biberon plus o lingurita de Gripe Baby Water dupa fiecare masa. Doar combinate aveau ceva efect in cazul nostru.
Daca imi mai aduc aminte de ceva, va mai spun. Sper ca nu v-am plictisit.

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 21+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Cred ca orice de colici trebuie luat la recomandarea medicului daca bebe are colici. Nu toti copilasii fac asta. Bine, nu o sa fiu taman eu atat de norocoasa dar nici nu mi se pare ok sa cumpar toata farmacia inainte just in case......
Eu am alergie la Nivea si nu as folosi produse Nivea pe copil.
Mi se pare foarte bun si sfatul cu comprese sterile pentru ochisori in loc de tampoane demachiante.

Sacul de dormit nu e obligatoriu dar eu il primesc de-a moaca E mai bun pentru cand bebe incepe sa se fataie ca sa nu se dezveleasca. Dar brava paturica poate fi folosita oricand. Pe noi sacutul ala ne mai scuteste de o cheltuiala ca nu mai luam pilota sau paturica si cearceaf sa o invelim.
Mi-a zis o prietena ca gasesti cearceafuri cu elastic la Kika. Nu am idee insa cat costa dar o sa va zic daca ajung acolo. M-am uitat pe net si ma ingrozisem la preturile asternuturilor.

Mergi la inceput

pai in seara asta la munca voi avea ce face..
scot lista asta, mai am si eu niste documente cu ce trebuie si imi fac propria mea lista
cred ca va fi injumatatita
al meu cand a vazut lista a ramas socat, cica "oh my god, abia acum realizez ce inseamna un copil"..mda, bine-ai venit in lumea reala

ma duc la baita, ca ma doare capatana de la atatea biberoane, carucioare, servetele..v-am

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

haideti ca eu sunt in urma cu cateva pagini, asa ca daca raspund aiurea sa nu ma certati.
sophia, eu dupa o saptamana am trimis-o acasa pe maicamea, si am ramas eu cu marius si cu mara. eram si operata si tot mai bine a fost singura. daca nu te lasa inima sa ii zici mai devreme sa plece acasa, te poate ajuta la curatenie/spalat/calcat/ facut mancare. oricum nu o sa ai timp sa faci mare lucru. si tu te ocupi exclusiv de copil.

eu am avut un set de biberoane si unul de suzete. sterilizatorul l-am primit dar de nunta dar mi-au folosit pt ca nu am avut lapte cat sa satur o bucata de copil fomist din prima, si ii dadeam completare. apoi dupa o saptamana am pus biberoanele in dulap si le-am mai scos cand am ramas eu fara lapte

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 22+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ALTESA

of chry sper sa il ti pe bebe in continuare in burtica ma rog pentru tine sa fi bine.

Am trecut si eu azi printr-un episod groaznic ,dar dupa un no-spa m-am linistit am avut asa zisele contractii false ,presiune pelviana groaznica bebe dadea din picioare cu 100 la ora.

Am fost acum patru zile la eco dar am dat peste un doctor care nu mi-a spus mai nimic si asta ma enerveaza la culme.

Voi cand va mai duceti la 26-sau a 28 de sapt?

22+ cu

la 32-34

Mergi la inceput

eu am avut 3 saci de dormit. nu i-am folosit aproape deloc. nu suporta mara sa nu poata da din picioare. o inveleam cu paturica si a fost ok.

recunosc ca nu am citit lista, e prea lunga si in mare tin minte ce imi trebuie :))daca vreti va scriu si eu o lista din propria experienta, mai pe seara

Mergi la inceput

sophia, tot diseara o sa pun o poza cu mine, la o saptamana inainte sa nasc. 20 de kg am luat. sa imi zici daca le vezi :)) nu iti face griji de kg, le dai jos imediat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Alice, pai nu la sac dai mai bine din picioare fara sa te dezvelesti?
Ca la patura dai dar iti este frig daca ramai fara ea.
Eu am ecografia de 22 saptamani, sa inteleg ca dupa e cea de la 32-34 saptamani?
Analize de sange cand mai faceti?

Mergi la inceput

astept poze Alice..cam pe la 20 de kg cred ca o sa ajung si eu
am pus si eu cateva poze de azi cu cele 7 kile in plus..toata lumea imi zice ca nu se vede ca am pus asa multe, ori sunt eu defecta, ori toata lumea ma minte frumos
o singura persoana de sex masculin mi-a zis ca intr-adevar burtica incepe sa se vada, dar se vede si ca m=am ingrasat..chiar am apreciat sinceritatea, ca aia vad si eu
sa mai zic de celulita asta oribila??? nu mai zic

despre maica-mea nu stiu ce sa zic..nici macar in bucatarie nu suport sa isi bage altcineva nasul, curatenie nu are cum sa faca altcineva ca mine, mai rau ma apuca nervii daca face altcineva
sunt un om dificil, vreau sa fac eu singura totul, sa fie totul sub controlul meu
poate o sa ma mai schimb dupa nasterea copilului, desi...

16+

Mergi la inceput