Preluarea unui restaurant

Preluarea unui restaurant | Autor: kariguld

Link direct la acest mesaj

sunt in discutii de cateva zile ptr preluarea unui restaurant. nu e mare, deci nu necesita angajati decat un bucatar (care deja exista) si eventual cineva la sfarsit de saptamana.
intrebarea mea, ce implica o astfel de afacere? la ce sa fiu atenta? asa in mare am idee cu ce se mananca, am mers cateva luni de zile, de doua ori pe saptamana sa vad cum functioneaza lucrurile.
poate este cineva aici care face asta sau macar aveti un sfat obiectiv.

vreau pareri din afara. din observatiile mele, treba merge bine, se poate si mai bine. financiar nu ma costa mai nimik, deci n-as pierde nici o investitie.

astept sfaturile voastre!

*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Kari ,tu te referi la Germania sua Romania?

daca te referi la germania,eu m-as informa cit costa chiria,unde e amplasat restaurantul,as inspecta la singe bucataria,m-as uita in ce stadiu de functzionare/degradare sunt aparatele (frigider,lada,frigorifica,friteuza,microwelle,aragaz,cuptor),as inspecta binintzeles cit de curate sunt si mai ales as cere sa vad "raportul"de la ultima inspectzie,tacimurile si vesela in ce stadiu sunt,fetze d emasa,nu as uita toaletele,carora la fel le-as face un control amnuntzit sa vad cit d ebine functzioneaza!

Asta stiu sigur ca as face,de fapt asta-mi vine-n cap acum,pentru ca ceea ce tu spui ca ...nu e o investitzie,poate fi una extrem d ecostisitoare!

De asemenei(asta nu stiu exact dar sigur exista si in germania)m-as interesa de avizul de functzionare!

Daca-mi mai vin idei...itzi spun!(am cochetat si eu cu ideea asta acum ceva ani,eu locuind in oras turistic,insa nu faci fatza doar cu bucatarul,cel putzin in sezon...!!!!!)

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Tot eu!

As inspecta keller-ul sa vad in ce stare este si mai ales daca e ferit de inundatzii!

Insa in primul rind trebuie s avezi daca ai dreptul sa te privatizezi,eu nu-tzi stiu statutul in Germania!

dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

wow! felicitari! Puteti organiza acolo si intalniri DC !



Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Dana, multam de info. restaurantul e in Nurnberg. de cateva luni tot inspectez sitatia, care spuneam ca arata bine. cunosc destul de bine cum se desfasoara lucrurile acolo. statutul meu in Germania e cel mai bun pot sa spun, am drept de lucru umbefristet de cativa ani si pot sa-mi fac ce firma vreau eu.

Mirela, cu siguranta vom face o intalnire DC acolo!

*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Eu as incerca sa arunc o privire si in acte,sa vad cum a fost contabilitatea in ultima perioada.Nu stiu cum e in Germania,insa probabil ai nevoie de un contabil autorizat care sa iti tina situatiile si, daca ultimul a facut treaba buna, sa ramana tot acelasi, cel putin e familiarizat cu situatia.Vezi daca iese profit,daca merita sa muncesti acolo zi-lumina,ca te va acapara cu siguranta,mai ales daca esti boss-ul!


Mi-as intinde antenele,sa vad care sunt furnizorii de materie prima,daca de exemplu ar fi vreo colaborare pentru produse speciale,gen carne de vita proaspata de la macelarie,fructe de mare proaspete samd, si as cauta sa iau legatura cu furnizorii respectivi,pentru ca e foarte greu sa o iei de la zero in materie de contacte.E bataie de cap si cu aprovizionarea pentru produsele de baza,la fel,e grozav daca preiei vechile liste de cumparaturi, nu iti va mai lua tie ore intregi sa le intocmesti si sa le gandesti in amanunt, eventual aduci doar mici completari si modificari.

Spui ca nu e decat un bucatar angajat,insa in mod sigur mai ai nevoie de cineva activ in restaurant,pentru a prelua comenzile( sau o veti face voi,tu? ) si inca pe cineva pentru curatenie. Nu da bine, de exemplu, sa vezi ca cel care tocmai ti-a adus farfuria alearga imediat cu mopul sa stearga de alaturi, unde dintr-un incident s-a varsat supa pe scaune, pe podea.

Ce specific are restaurantul,te gandesti sa schimbi sau sa diversifici,sa reprofilezi in timp? Este vad in zona? Ar fi ceva de investit,in viitorul apropiat(1-2 ani),in sensul ca ar trebui reinnoit mobilierul din restaurant ori podeaua, ori partea sanitara la baie,bucatarie etc? Nu trebuie neaparat sa-mi raspunzi mie, ci fa-ti tu o lista si analizeaza situatia la sange, cu vedere de ansamblu a business-ului.Propune-ti niste puncte target,planifica pentru viitor, imagineaza-ti cum si unde ai vrea sa ajungi cu restaurantul,viseaza, fabuleaza (e excelent daca faci cu sotul asta,ca iese un brainstorming super!! cel putin asa e la noi...si ne mai si distram si ne simtim bine), nu e suficient sa il preiei si sa il mentii pe o linie de plutire,trebuie sa ai focul acela in piept, sa-ti placa de sa mori, pentru ca te implici apoi sufleteste si sigur se vede in actiune, mai ales ca e vorba de interactiune cu oamenii! :)

Noi nu avem restaurant, dar mi-ar fi placut (si mi-ar placea!)...asa ca iti tin pumnii,cred ca e o oportunitate faina,daca simti ca e locul tau acolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Kari, pe linga ce s-a scris, urmnareste 2-3 sapt la rind (sau pe net) Die Kochprofis pe RTL2. Cred ca te-ar putea ajuta f mult.
Vrei sa adaugi si preparate RO? In Nürenberg sunt 2 magazine cu preparate RO: Poate te reprofilezi in timp, si iei leg. cu ei. Fac niste mici f. buni.

Eu cred ca un bucatar e f putin. Ai grija sa nu ai un meniu de zeci de pagini, ptr ca omul ala singur nu va reusi sa faca fata. Sa ai si chelner si Putzfrau.

Mult succes si sa ne anunti, daca ajungem in zona, mincam la tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

uita-te la hell's kitchen, cu gordon ramsey. se duce in restaurante si le re-lanseaza.
vede care sunt problemele, da sugestii, ajuta la meniuri. e excelent show-ul!
sfatul cu meniul scurt, dar cuprinzator e primul lucru pe care il face ramsey.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

kitchen's nightmares, de fapt, versiunea in UK.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Kari, un restaurant (si nu numai el) traieste din clienti. In afara de faptul ca trebuie sa functioneze impecabil, trebuie sa fie plin mereu. Deci, cea mai mare problema sunt clientii.
Am studiat putin problema, dar in Romania. Poate gasesti ceva util.
Primul lucru: cui te adresezi. Nu are rost sa ai un restaurant de lux, cu mancare sofisticata, intr-un cartier muncitoresc. Trebuie sa te adresezi clientilor din zona, specificului lor. Poate este langa o cladire de birouri, ai un fel de clenti. Sau langa un parc. In fine, ai inteles ideea. Aici stiu un restaurant langa cimitirul Belu. Pare aiurea, dar se fac acolo la parastase...de nu face fata omul ala.
Deci: trebuie sa le dai sa manance si sa bea exact oamenilor care traiesc sau muncesc langa restaurantul tau. Indiferent ce inseamna asta.


Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Super,eu iau notite!Suntem cumva in aceasi situatie numai ca de la 0.Asadar munca mai multa,cheltuieli si riscuri mai mari.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput