Setari diacritice - blogspot
As vrea sa fac un blog, pe blogspot.com dar as vrea sa folosesc diacritice.
Nu am inteles, deloc, daca( si cum) e posibil, asta.
Ma ajutati, va rog?
LE: am gasit genul asta de articol, cautind cu google :
http://cititordeproza.ning.com/profiles/blogs/setari-pentru-scrierea-cu
si am urmat pasii dar
exista o problema:
"Aten#355;ie! Diacriticele nu apar la tastele (literele) normale (a, i, s, t), ci la cele de punctua#355;ie (simbolurile) grupate în jurul tastei Enter (cea mare), dup#259; cum urmeaz#259;:
#259; = [{
â = \|
î = ]}
#351; = ;:
#355; = ‘”
Încep#259;torilor le recomand#259;m, pentru acomodare, s#259; noteze diacriticele cu un marker negru pe tastele aferente. Linia de pauz#259; (–) se ob#355;ine tastând: Ctrl + - (ultimul buton/tast#259; situat/#259; în partea din dreapta-sus a tastaturii).
Pute#355;i comuta între limba român#259; sau englez#259; tastând: Alt + Shift.
V#259; mul#355;umim!"
Ma intereseaza daca exista ALTA METODA, mai usor de folsit ( doar pentru blogspot sau wordpress (?) ). Asta de mai sus mi-ar scoate peri albi.
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce
Raspunsuri
Sabina spune:
ai incercat sa scrii pur si simplu cu diacriticele tale pe care le folosesti de obicei? eu daca vreau diacritice asa fac.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
J G spune:
Daniela, eu folosesc o platforma wordpress si scriu cu diacritice normale. Nu am folosit niciodata blogspot, e drept, Sabina tu nu esti pe blogspot?
Sabina spune:
ba da, si merge f bine scriind normal.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
J G spune:
Stai ca acum inteleg, cred ca nu e vorba de platforma blogspot ci de Windoze. Ce Windows ai? Pana la Vista driverul incorporat este cel oficial, aberatia aia cu diacriticele de langa enter si trebuia downloadat driver separat de pe secarica.ro (parca?) - respectiv alt+gr+t/s/q/a etc. De la Vista incoace exista ambele variante. Trebuie sa-l alegi de la control panel/regional language/keyboards/change keyboard/romanian programmers.
LE: uite instructiunile aici: http://www.secarica.ro/html/ro_keyboard.html
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J G Stai ca acum inteleg, cred ca nu e vorba de platforma blogspot ci de Windoze. Ce Windows ai? Pana la Vista driverul incorporat este cel oficial, aberatia aia cu diacriticele de langa enter si trebuia downloadat driver separat de pe secarica.ro (parca?) - respectiv alt+gr+t/s/q/a etc. De la Vista incoace exista ambele variante. Trebuie sa-l alegi de la control panel/regional language/keyboards/change keyboard/romanian programmers. LE: uite instructiunile aici: http://www.secarica.ro/html/ro_keyboard.html J si Carla (05.02.2006) www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare |
Mersic, asta e ce cautam!
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce