Calendarul gradinarului vesel (21)
Raspunsuri - Pagina 20
leeloo2004 spune:
Georgi - asa fac intr-adevar - daca platez ceva (bulbi de ex), il dau la o parte si dupa aia il trag la loc. Buruienile (mai ies si ele, dar mai rare ca inainte) le smulg usor.
Tala - sanatate multa!
Eu am reusit sa plantez cei 2 trandafiri si Tamarixul, citiva bulbi de narcise si sa scot canne-le si sa le pun la pastrare - apropos, si eu am bulbi de canna de dat, daca e careva amator pentru la primavara!
Mai am un bulb de fritillaria pe care nu stiu unde sa-l amplasez ca sa-l pun in valoare si inca citiva bulbi de lalele si narcise - pe astea stiu unde sa le pun, dar nu am apucat... si mai am de completat gardul viu, dar nu stiu daca mai apuc azi...oricum, am inteles ca si in weekend va fi vreme superba!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
olympia spune:
Martieeeee! Chiar ca multa vreme ai lipsit!
De gradina nu mai zic nimic, am la treaba, dar numai daca o avea chef de ea si sotul ca altfel nu cred ca ma mobilizez. Am de scos bulbii de dalii, (din acelea ca ale Livianei), multi, foarte-foarte multi, in fiecare an din ce in ce mai multi! Am avut dalii de trei soiuri si numai astia au rezistat in timp. Si am de demolat solarul .
Tala spune:
Gabi, multumesc mult. Sa stii ca o sa vreau eu cativa rizomi de canna. Eu iam lasat pe ai mei in pamant pt ca 3 ani la rand nu au facut decat sa produca niste frunze bolnave si nici o floare. ma gandesc ca erau ei bolnavi. dar daca ai tai au fost productivi, mai incerc la anul (daca imi dai off course)
leeloo2004 spune:
Tala, sigur ca iti dau! Cred ca miercuri pot trece pe la tine - am sedinta la gradi la 1.30 si cind ma intorc te sun si trec pe la tine, asa ca iti si aduc.
Gogosel - cannele mele au culoarea galben-portocaliu...
Liviana, cred ca cel mai bine ne vedem in weekend, sau poate leg cumva iesirea de miercuri si trec si pe la tine?
So, in weekend am reusit sa termin de plantat tot lemnul cainesc - mi-au mai ramas cele 10 fire de jugastru pe care vroiam sa-l plantez in fata portii, la strada, dar acolo pamintul este extrem de batatorit si amestecat cu balastru - nu am putut sa sap o groapa mai adinca de 5 cm..., asa ca habar nu am cum sa procedez...ceva idei??
Am terminat de plantat si bulbii de narcise si am plantat si arpagicul; usturoiul nu am apucat, poate astazi...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
georgipuia spune:
Leeloo.. vreau si eu canna... arunci cu prastia ci la Ct, te rog? Ce bafta pe voi ca stati pe aproape...
Mi-a promis o vecina de la blocul unde am stat pana vara asta, canne din cele cu frunza grena, dar nu stiu floarea ce fel, ca stateau la umbra si nu am vazut sa infloreasca vre-una... ar trebui sa mai trec prin cartier sa ciocan pe la vecina... nitel asa.. cu cersitul..
Ce am eu de oferit si/sau vandut?
Tala spune:
E foarte bine miercuri Gabi (sa nu uit sa iau semintele la mine cred ca imi fac un semn pe mana pt ca sunt dezastru). Vrei sa-ti aduc si rizomi de dalie pitica?
Am avut si eu activitate in we. Desi abia imi facusem baie pe par, cu prosopul turban pe cap am plantat ieri bulbii. Am constatat cu ocazia asta ce de bulbisori de muscari am putut sa cumpar - am pus si intr-un ghiveci in casa caci im plac ff mult. Altfel, cu exceptia celor proapspat cumparati de lalele si narcise, nu prea stiu ce am pus in pamant. Am o parceluta in care am plantat cred 200 dar cu siguranta f amestecati. Insa abia astept surprizele de la primavara.
Nici eu n-am pus inca usturoiul (sincera sa fiu nici nu prea stiu unde il voi pune, doar daca reusesc sa scot totusi morcovii...).
Nu-mi vine sa cred inca ce bruma e dimineata si gheata pe masini (pt ca noi n-am investit intr-un garaj )
georgipuia spune:
Vai ce uituca sunt... am adus ieri de la tara, din padure de tei parfumati si am pus si noi 3 puieti de tei sa vedem daca s-or prinde.Doamne ajuta! Deocamdata i-am pus langa gard, in spatele casei, dar telul nostru este sa-i punem la strada. Prietenei mele, insa i-au furat unul prins, in plina vara de langa gard... rea lume si invidioasa... o sa-i tinem in curte pana ne asiguram ca s-au prins si mai cresc nitel si apoi ii plantam si cautam o modalitate de a-i asigura lanturi ceva...
Ce am eu de oferit si/sau vandut?
lbelciug spune:
Gabi, cum vrei tu. E ok si cu miercuri, dar sa-mi spui maine cel tarziu ca sa stiu daca ii iau de acasa sau nu miercuri dimineata.
A pus si sotul meu in w-e ceva arpagic; mai are insa cateva zone de sapat si maruntit pamantul. Zice ca deja e inghetat partial...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
gogosel spune:
gabriela, ce pacat, ce pacat!!! am deja galbene .asta presupunand ca imi dadeai un bulb.am si rosii. si mi-a promis cineva ca imi da unele de cresc si 2 m si ceva in inaltime. sunt superbe si cu niste flori maaari, rosii... o splendoare! nu stiu ce mi s-a pus pe cannele astea!
eu nu am mai facut mare lucru, doar am inlocuit thuiele care nu s-au prins. alti bani, alta distractie. in we am dus in beci ghivecele cu muscate curgatoare, hortensie si un leandru. sper sa o duca bine acolo, ca alt loc nu am pt ele. si asa , toate plantele de ghiveci au crescut, sunt mari si parca ma sufoca in casa. si drept urmare am redus la minim incalzirea intr-un dormitor si acolo le-am bagat la iernat.si astea sper sa o duca bine.
aaaaaa.... si am furat cativa lastari de la niste consateni, este un arbust cu frunze verde inchis(rau!!!) si foarte lucioase, persistente si iarna. mi-am insusit 3 lastari