Am un liliac pe care l-am cumparat acum doi ani si l-am plantat langa casa...dar e putin umbros acolo si l-as muta in curtea din spate unde e mai insorit. Cand se face asta? Pot acum toamna, cat inca e caldutz chiar daca e infrunzit? Am vrut asta primavara dar a fost zapada mare la noi si pana s-a topit cat sa putem sa il mutam, liliacul era inmugurit...
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Mihaela, eu stiu ca toamna devreme este sezonul cel mai potrivit pentru transplantat tufele de liliac. Nu e prea cald, nici prea frig si inca are timp sa prinda radacini frumoase pina vine frigul iernii. Tactica e sa pregatesti noua groapa si apoi s ail sapi si muti. Sa fii pregatita ca in primul an sa fie afectat un pic numarul de flori (se poate intimpla uneori) dar apoi isi va reveni.
Bafta
Multumesc, asa ma gandeam si eu, ca primavara pe langa ca e rece la noi(toamna e mult mai cald si placut) nici nu il pot muta inainte de inmugurire.
multi.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Mihaela, te urmaresc
Eu am de mutat un trandafir catarator si un bradut... sunt dintre foarte putinele plante puse de mine si normal ca le-am plantat in locuri total aiurea. Este valabil ce ati scris despre liliac? eu ma gandeam sa astept sa cada frunzele trandafirului mai intai, tocmai i-au dat noi boboci mi-e mila de el. Bradutul saracul s-a nimerit sa fie exact in locul unde mi-am instalat suportul de uscat rufe. si lui ii merge tare bine, a crescut mult anul asta si mi-ar parea tare rau sa-l pierd.
haha, ma bucur ca ma urmaresti .
Nah, eu cu gradinaritul nu le am deloc, poate intra alintaroma si iti raspunde ea, stiu ca se pricepe la gradinarit.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie