Licurici de ianuarie-februarie 2009 (151)
Raspunsuri - Pagina 18
bpaula spune:
Buna dimineata!
Va servesc cu o cafea.
Dark cat de ocupata esti!!!! Am obosit numai citind
Felicitari si spor la toate!
Miere eu nu cred ca spina se poate fisura/rupe asa usor. Dar daca boala afecteaza asrticulatiile si el e si activ cred ca de asta il si doare.
Micola felicitari si voua pentru avansul la grupa mare.
Noi ieri am fost la doctori. Am inceput cu Marius, am mers sa il mai vada doctorita ca nu fusesem de mult. L-a consultat, totul pare in ordine, ne-a dat un set de analize de facut sa vedem daca nu are vreo lipsa de ceva avand in vedere cum mananca si o sa facem si exudat nasal si faringian sa vedem daca nu o fi vreun virus pe acolo de tot am avut muci toata vara.
A stat tare cuminte, el care plangea de fiecare data asa ca am fost mandra. Are 14 kg si 99 cm, fie vorba intre noi cred ca a tras la cantar si faptul ca a prins o zi in care a mancat mult mai mult decat de obicei
.
Apoi am mers la ginecolog, bebe se prezinta bine, e cu capul in jos si are dubla circulara de cordon. Exact ca frate-su.
. Eu trebuie sa reiau fierul si sa vedem daca totusi il pot suporta.
Apoi pentru ca am vrut sa facem analizele gratuit, pe baza unei asigurari private am cerut la clinica sa ni le treaca pe o foaie speciala si au zis ca nu se poate pana nu il vede pe Marius si un medic de al lor. Asa ca am ajuns la o noua consultatie cu Marius. Din fericire a stat cuminte si aici. Nu mi s-a parut normala abordarea lor, sa fie consultat doar de medicii lor, in conditiile in care doctorita lui Marius lucreaza la o clinica partenera cu ei asa ca astazi vreau sa iau la puricat contractul sa vad exact cum e.
Per ansamblu a fost o zi cu vesti bune, sa vedem dupa analize cum o fi.
Ciufik spune:
Crisspy intru sa te felicit in primul rand pentru minunea mica.
In al doilea rand, ce a scris Dark trebuie pus in rama deasupara patutului lui bebe de toate mamicile incepatoare in ale alaptatului #61514;.
Si A adormea la san si sugea dintr-un preferat, dar pe cel mai putin preferat il mulgema cu pompa dupa ce sugea din el (asta in prima saptamana), ma mulgeam la dus sub apa calda chiar dc nu iesea nimic ca sa desfund canalele si respectam regula masa si sanu’. In prima luna aveam un carnetel langa patut pe care scriam S, D dupa ce terminam ca sa nu uit #61514;, ca sugea des, frate, si nu mai stiam.
Aa, si in ceea ce priveste proba suptului, noi am fost niste parinti incostienti, ca nu l-a vazut pediatrul decat la 9 zile si la 1 luna de alta pediatra de la CMU care ne-a acuzat de incosntienta #61514; - foarte draguta avand in vedere ca eram o proaspata mamica, ca vezi Doamne trebuia vazut saptamanal si cantarit, bla, bla...noi il cantaream 1-2/saptamana si in rest alaptat la cerere.
In ceea ce priveste sanul nepreferat, poti incerca sa schimbi pozitia de alaptat la el, poate ai mai mult succes, dar si asa pana la urma o sa se dea pe brazda si fii ZEN #61514;, ca relaxarea ta i se transmite si ei.
Si va rog sa nu va faceti subiect separat cu treburile astea placute: alaptat, kk etc ca nu cred ca deranjeaza pe cineva.
PS: de luni ne inregimentam si noi in randul “gradinarilor” #61514;
Pup
roxanaz spune:
Miere, da, poate avea dureri articulare dar ele pot fi si de crestere. deci as zice ca nu e motiv de ingrijorare.
Naty spune:
Nadia are niste bubite mici in gura si nu prea poate manca (zice ca o doare) sunt la baza dintilor, pe gingie. Oare ce-o fi? S-o duc la doctor? Sa-i dau ceva? Deocamdata am dat-o cu glicerina cu nistatin.
roxanaz spune:
si niste tantum verde spray e ok - dezinfecteaza local si e extrem de bun. totusi si la medic... oricum trec greu.
Aalina spune:
Ciufik tinem pumnii pe luni ca acum stim cum e ![]()
Naty mergi la medic. Noi am avut bubite da la gatut si erau herpangina. Cu tratamen de la Irina s-a refacut in 2 zile.
Daca asta e l-a ajutat pe al meu iaurtelul rece ca ii calma locul.
Da musai medic sa zica ce si cum. 
bpaula spune:
Ciufik nu inteleg de ce ti-a zis ca esti inconstienta. Si la noi l-a vazut pe Marius la iesirea din spital (5 zile avea) si apoi la o luna. Dar nu m-a facut nimeni inconstienta, e drept doar ca mi s-a atras atentia ca pe fata cosurile aparute la 3 sapt. nu sunt normale si ca e posibil sa aiba ceva. Si la analize s-a depistat stafilococul auriu. Eu initial credeam ca e acneea bebelusului dupa ce am citit pe net.
Sa va fie de bine intrarea in randul gradinarilor.
A mai ramas cineva acasa inafara de Marius? 
flowerbee spune:
Crisspy, cred ca stii ca Alexia a fost foarte dificila cu mancatul inca de cand era mica.
La noi problema cu somnolenta a fost un stress continuu pt ca exista un cerc vicios: copilul nu mananca, face o stare de hipoglicemie, are stare de somnolenta si tot asa. Trebuie facut ceva si spart acest cerc vicios. Noi am folosit o perioada proba suptului, inclusiv cand am stat in spital cu copilul la o luna si 3 saptamani. Medicii au vrut sa vada cat mananca si nu mare ne-a fost mirarea ca bebe papa aceeasi cantitate la fiecare masa, chiar daca eu aveam lapte cat pt un trib: 30-40 ml. Copilul nu se lasa fara lapte mai mult de 4 ore, dupa 6-8 ore pot aparea probleme.
Parerea mea de mama patita este ca trebuie sa o pui la san cat poti de des, sa nu o lasi mai mult de 4 ore nemancata si sa ii completezi masa, macar pana capata forta si se obisnuieste cu o cantitate mai mare de laptic, cu lapte matern, din biberoane Dr. Brown's. Nu va refuza sanul pt ca biberonul acela are o gaura f mica iar tu o vei antrena sa ceara din ce in ce mai mult laptic. La noi a functionat si apoi, pana la 6 luni, nu a mai primit completare de lapte matern ci s-a obisnuit sa pape mai multa titi. Ale nu a papat niciodata mai mult de 60-80 ml de lapte per masa si il varsa si pe ala din cauza refluxului, iar mesele erau la 3 ore. Dr oricum au considerat ca este o cantitate suficienta totusi.
Fiecare copil e diferit si stiu ca metoda noastra poate ca nu va functiona la voi, dar m-am gandit sa ti-o spun. E f stresant sa ai un copil somnolent, de care sa tragi sa mananci si sa ii numeri ml. Plus cq e f stresant sa te raportezi la alti copii sau la regulile din carti.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
roxanaz spune:
Paula, si Eva tot ne-inregimentata e ![]()
Ciufikuto spor la gradinarit!! 
si ca sa va fac pofta de mare.... ![]()
ada_coman spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui roxanaz Paula, si Eva tot ne-inregimentata e Ciufikuto spor la gradinarit!! ![]() si ca sa va fac pofta de mare.... |
Superbi sunteti!!!

Si noi la gradi de luni!