Licurici de ianuarie-februarie 2009 (151)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Crisspy, eu stiu ca screeningul pentru dislazie de sold la fetite se face de la o luna. Deci, la o luna, i se face prima ecografie. Apoi, a doua ecografie se face la 4 sau 5 luni. Cand am nascut, mi s-a dat sa citesc o brosurica despre aceasta problema.
De asemenea, se recomanda ecografia de cord si examenul cardiologic la 5 luni.

Cred ca o sa incerc si eu cu ulei de peste la Alexia.

Patri, finuta mea a cumparat medicamentul si il trimite zilele astea.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Rox

M-am exprimat gresit...sanul preferat este stangul si ala produce, ala nepreferat este dreptul si nu produce.

O pun la dreptul mai intai, suge ce suge dar mai mult ma suzeteaza, iar cand ajungem la ala cu lapte este obosita si abia trage.

Fac proba suptului si acum abia mi-a luat 30 ml din ambii sani

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu o sa inteleg niciodata de ce iti poti complica viata atat de tare cu un instrument de tortura de genul proba suptului. incepi atunci cu ala care e plin si culmea si preferat, te duci la celalalt, si inapoi la primul. lasa pompele si probele ca e ne-relevanta treaba. parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

total de acord cu rox, crisspy
nici eu nu inteleg proba suptului, nu are niciun rost, in afara de a o stresa pe mama...
Bravo, Andra, fata isteata ca nu vrea LP. Nici sa nu-i mai faci, daca vrei sa alaptezi cat mai mult!
Nepotul meu a supt de la un singur san, de la varsta de 1 luna si pana la 1 an jumate cand l-a intracat. Din celalalt sugeau florile din glastra (desi pe asta cu mulsul pe flori n-am inteles-o).
Incearca sa rezisti si sa nu te stresezi, mai ales ca ai lapte, te rog!

Am uitat sa va zic: Alexu meu e la grupa mare! tot la cresa, dar gata cu grupa mijlocie, e la grupa mare! ieri, cand m-am dus sa-l iau, am intrat la grupa mijlocie, unde stiam ca e, dar m-a trimis doamna jos, la grupa mare. Cica a plans putin, inainte de somn..
A fost si el dupa vacanta de aproape 3 luni si i-au mai schimbat si clasa, desi majoritatea colegilor au trecut si ei la grupa mare
sa vedem azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

crisspy tin minte ca si eu m-am gandit tare mult, la MArius, daca suge cat trebuie, de ce plange, poate e flamand, poate nu ii ajunge. Ma mai "ajuta" si mami cu aceleasi griji. Initial am vrut sa iau cantar si apoi am decis ca pana la o luna nu cantaresc nimic. Ii dadeam des sa suga, la o luna la cantar la pediatra a avut 1 kg si ceva (parca) in plus fata de momentul iesirii din spital, deci toate grijile ca nu ii ajungeau erau degeaba.

Carmen nu stiu ce sa zic, Marius a mancat doar cu lingurita mancare, e drept ca el nici nu a stiut de biberon deloc pana la 8 luni si jumatate. Si supa limpede de era tot cu lingurita o primea.

Tin pumnii pentru fetele care au copii ce incep scoala sau gradinita in aceste zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Fetele care alaptati

1)Lasati proba suptului naibii, doar va mancati nervii si va faceti griji. Sau si mai bine, aruncati sau ascundeti cantarul. Cantariti pe bebe O DATA pe saptamana si atat.

2)Puneti pe bebe alternativ la san, daca la alaptatul de dimineata ii dati de la sanul drept, tineti pe bebe acolo pana goleste sanul, apoi mutati pe bebe la sanul stang sa pape pana se satura. La urmatorul alaptat bebe incepe cu sanul stang, si abia dupa ce il goleste puneti la sanul drept. Daca bebe adoarme la san, gadilati-l in talpita, tras un pic de ureche, sa se trezeasca

3)Atata timp cat bebe are scutece ude (minimum 5-6/zi), face caca (nu neaparat in fiecare zi, unii bebelusi alaptati nu fac zilnic, dar asta nu inseamna ca sunt constipati) si e vioi, TOTUL E OK. Deci nu va "agatati" ca "trebuie sa puna 800gr-1 kg peluna". Se considera ca greutatea MEDIE care trebuie pusa e de aprox de 25 grame/zi, cantarirea fiind facuta SAPTAMANAL, nu zilnic... deoarece nici noi nu mancam zilnic la fel, sau la fiecare masa la fel. Uneori mancam mai mult uneori mai putin. Unii suntem mai grasuti, altii mai slabuti.

4) Alaptare LA CERERE, programul si-l face bebe. Dar asta cred ca stim cu toatele.

5) Dupa ce productia de lapte se regleaza conform cerintelor lui bebe,sanii NU MAI SUNT TARI. Dar asta nu inseamna ca nu aulapte. Eu am avut sanii tari doar in primele zile, apoi s-a reglat si am alaptat 2ani, 6 luni exclusiv, iar jupanulnu a luat niciodata formula, decat in combinatie de cereale cu lapte praf inclus.

6)nu uitati puseele de crestere, atunci veti avea senzatia ca nu se mai satura sau ca se termina laptele. Nu e asa, puneti pe bebe mereu la san si se regleaza productia in cateva zile.

7)orice biberon de formula dat copilului e un biberon de laptic pe care sanul "intelege" ca nu mai e nevoie sa-l produca. Nu e nimic neinregula cu datul laptelui praf la copilasi, dar trebuie sa fim toate constiente ca asa va scadea productia de lapte.

si ce e mai important fiecare copil e unic. Deci nu va agatati de "cea/cel mare a pus atata la varsta asta" , atata timp cat bebe uda scutece, face caca, e vioi si pune constant in greutate, TOTUL E BINE. Siaveti grija de voi

Va pup pe toate

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Citat:
citat din mesajul lui Naty
rox cum stai cu emotiile pentru luni?

is bine, deocamdata astept sa vaz cand or fi gata uniformele.. si anuntul ptr ora la care trebuie sa ne prezentam luni tu????

Si eu exact la fel. Am ceva emotii, recunosc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Multumesc mult fetelor pentru sfaturi si sprijin .

Supararea mea vine din faptul ca Andra nu suge cum o facea in primele zile, cand galgaia laptele de-a dreptul. Atunci, adica acum 3-4 zile, se satura dintr-un san si masa dura maxim o jumatate de ora si stiam sigur ca a tras suficient.

Sanii au foat tari cateva zile la inceput, acum sunt mai moi dar stiu sigur ca este laptic, numai ca nu are cine sa suga.

Acum ar dormi non-stop, daca nu o trezesc e in stare sa doarma si 6 ore...mie nu mi se pare Ok pt un bebe de o sapt si 3 zile, asa ca o trezesc eu la maxim 4 ore.

O pun la san, trage ce vine mai usor dupa care adoarme...pot sa o gadil cat vreau, ii fac masaj, o trag de obrajori, dar cate nu-i fac...rezultatul nimic, zici ca e drogata asa doarme si nu mai trage nimic, mai ales din sanul care nu-i mai place.

La sanul preferat suge un pic mai mult, probabil aici am canalele desfundate mai bine si vine mai usor laptele...cum s-a terminat cu picatul in gura cum se opreste si nu o mai fac nici picata cu ceara sa suga.

Asta cu proba suptului e o meteahna veche a mamei de care nu scap (si fie vorba intre noi nu as vrea sa o supar nefacand macar un pic ca ea mai ales ca acum e intr-o perioada tare sensibila dupa moartea lui tati).

Deocamdata Andra are scutece ude, kk face dar nu la fiecare masa (mai exploziv si mai lichid asa, insa galben). Cred ca mai are si un pic de icter de doarme ea asa neintoarsa toata ziua.

Am cantarit-o de dimineata si are 3,180gr de la 2,950gr cu cat am iesit din spital.

Ma scuzati pt off-topic dar am zis ca de data asta fac tot posibilul sa alaptez macar alea 3 luni cat stau acasa.

Multumesc din nou pt sfaturi ...sper ca am fost coerenta

Crisspy, fericita de Razvi si Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Fetele care alaptati

1)Lasati proba suptului naibii, doar va mancati nervii si va faceti griji. Sau si mai bine, aruncati sau ascundeti cantarul. Cantariti pe bebe O DATA pe saptamana si atat.

2)Puneti pe bebe alternativ la san, daca la alaptatul de dimineata ii dati de la sanul drept, tineti pe bebe acolo pana goleste sanul, apoi mutati pe bebe la sanul stang sa pape pana se satura. La urmatorul alaptat bebe incepe cu sanul stang, si abia dupa ce il goleste puneti la sanul drept. Daca bebe adoarme la san, gadilati-l in talpita, tras un pic de ureche, sa se trezeasca

3)Atata timp cat bebe are scutece ude (minimum 5-6/zi), face caca (nu neaparat in fiecare zi, unii bebelusi alaptati nu fac zilnic, dar asta nu inseamna ca sunt constipati) si e vioi, TOTUL E OK. Deci nu va "agatati" ca "trebuie sa puna 800gr-1 kg peluna". Se considera ca greutatea MEDIE care trebuie pusa e de aprox de 25 grame/zi, cantarirea fiind facuta SAPTAMANAL, nu zilnic... deoarece nici noi nu mancam zilnic la fel, sau la fiecare masa la fel. Uneori mancam mai mult uneori mai putin. Unii suntem mai grasuti, altii mai slabuti.

4) Alaptare LA CERERE, programul si-l face bebe. Dar asta cred ca stim cu toatele.

5) Dupa ce productia de lapte se regleaza conform cerintelor lui bebe,sanii NU MAI SUNT TARI. Dar asta nu inseamna ca nu aulapte. Eu am avut sanii tari doar in primele zile, apoi s-a reglat si am alaptat 2ani, 6 luni exclusiv, iar jupanulnu a luat niciodata formula, decat in combinatie de cereale cu lapte praf inclus.

6)nu uitati puseele de crestere, atunci veti avea senzatia ca nu se mai satura sau ca se termina laptele. Nu e asa, puneti pe bebe mereu la san si se regleaza productia in cateva zile.

7)orice biberon de formula dat copilului e un biberon de laptic pe care sanul "intelege" ca nu mai e nevoie sa-l produca. Nu e nimic neinregula cu datul laptelui praf la copilasi, dar trebuie sa fim toate constiente ca asa va scadea productia de lapte.

si ce e mai important fiecare copil e unic. Deci nu va agatati de "cea/cel mare a pus atata la varsta asta" , atata timp cat bebe uda scutece, face caca, e vioi si pune constant in greutate, TOTUL E BINE. Siaveti grija de voi

Va pup pe toate

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

moamaaaaaa, am copiat tot si am pus in folderul "Alaptare"
sper sa am nevoie cat mai curand de informatiile astea, ca mi-e dor de astfel de momente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ia mai terminati mai frate cu "off topic" ce off topic? ca vorbim tot de cacaceala si de alaptat si de mai situ eu ce . asa ca terminati cu astea.
Criss, inteleg ingrijorarea. dar zic ca e ne-fondata. daca tie ti se pare mai adormita poti face analiza bilirubinei - dar tot as zice ca e doar o perioada si isi ia ea cat trebuie. doamna Irina ce zice?

Mergi la inceput