Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***341***
Raspunsuri - Pagina 18
anca_nicolae spune:
Daaa, a fost sf Alexandru ieri, La multi ani pt Ada si Vitamina!!!!
Simply, cat de profund ai povestit, atat de accurate cu adancul sufletului, ala greu de scos la iveala..., e ceva in vorbele tale ce ma unge mereu mereu pe suflet 
Si, doar ca o mica-mica-micutica paranteza, cat sa fie si vizibila, si invizibila
, iti explic eu cum fu' cu oile. Eu am scris despre novus asa:
Novusica, asa cum i s-a nimerit si la pietre, in mod figurativ, si cum s-a si intamplat la propriu, din prima seara, este soarele. Ceilalti isi orienteaza gandurile precum floarea soarelui dupa soare. [...] Novusica este ca o institutie, sau ca un lider de partid. Toti simt ca daca la centru asta este linia, atunci aceasta linie este cea mai buna si pe ea o vom urma. Asta.. vine din interiorul omului, putini, foarte putini oameni au darul de a schimba/rasturna locurile/oamenii. Si ea este. Multumim :)
Evident ca am vrut sa accentuez DOAR talentul ei de a avea idei valoroase, very useful pt orice alt om doritor de deschidere, comunicare, relationare, open-mind, si evident, fara de orgoliu personal, trufie.
Insa..., am citit apoi ca descrierea facuta de mine PENTRU novus a fost rastalmacita in "defavoarea" celorlalti.., adica:
sper ca "intorsul dupa soare" nu insemna ca prietenele lui Novus, intre care ma numar, sunt ca niste oi fara personalitate; refuz aceasta interpretare tendentioasa, ma gandesc ca pe forum functioneaza prezumtia de bunavointa. Cel putin in clubul nostru
Si eu sper, ca ma aflu in aceeasi situatie
Din aceleasi motive "prezumtive" nu am comentat nici eu nika ieri... am zis ca mi s-o fi parut mie.
Pentru ca nu mi s-a parut deloc un ton glumet, din contra, mi-a parut rau ca nu s-a inteles esenta mesajului meu. Si am revenit cu "i-explicatie":
Beiii, ce tot spuneti voi acolo de oi???? Adica, frumoasele flori ale soarelui sunt doar niste simple oi fara personalitate???? Nuuuu, in primul rand sunt FLORI, si in al 2-lea rand isi "intorc capul dupa soare" din "alegere si convingere personala" :))))
La urma urmei, chiar neglumind, de multe ori ni se creioneaza/intareste o idee in minte dupa ce citim o carte, o informatie, sau dialogam cu cineva, sau doar privim in jur... Si daca nu de carte este vorba ci despre parerea altui om, atunci se cheama ca suntem oi? Nu, e doar capacitate menatla de a recepta cat mai multe din viata asta, a selecta si a alege ce crede fiecare ca e mai bun.
Desi eu in general, sunt descrisa de cei din jur ca "imposibil de zdruncinat din propriile convingeri", sunt foarte fericita sa intalnesc o alta parere mai desteapta/informata/argumentata ca a mea si o savurez ca atare. Nu am avut nici o clipa sentimentul ca as urma orbeste pe cineva, ci doar Receptez, Rezonez, Refactor my mind. [vedeti, tot comunista am ramas, RRR ]
Asta a fost toata "problema oilor"... Not big deal ![]()
novus, Debridat parca se dadea in perioada cu vomitat si deshidratare, dar nu mai stiu sigur, oricum, e util.
pe toata lumea!
Poze cu noi
Veronica-Elena 13 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
Anaan spune:
Da, Novus, Debridatul e bun la asa ceva, plus ca trebuie sa grija mare sa fie bine hidratata. Daca mai vomita, sa nu-i dai nimic vreo doua-trei ore dupa si sa-i dai apa doar cu lingurita. Ar fi bune niste saruri de rehidratare (Hidrasec).
novus spune:
Aha, m-ati lamurit, dar sa-i dau debridat si daca are numai diaree ? cand a mai avut alte dati i-am dat smecta si a fost ok, or fi la fel ?
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Anaan spune:
La Andrei, cand a avut doar diaree, a functionat mai bine Smecta decat Debridatul. Dr mi-a zis sa-i dau Debridat daca diareea e insotita si de dureri de burta, balonare etc. Vezi si ce zice ea cand ajungi acasa, ca Ada e capabila sa-ti spuna cum se simte.
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anaan La Andrei, cand a avut doar diaree, a functionat mai bine Smecta decat Debridatul. Dr mi-a zis sa-i dau Debridat daca diareea e insotita si de dureri de burta, balonare etc. Vezi si ce zice ea cand ajungi acasa, ca Ada e capabila sa-ti spuna cum se simte. ![]() |
Am priceput !! v-am pupat , fug acasa ca e o caldura afaraaaa ! sper sa tina vremea asta buna cat mai mult

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
simonapro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bianca2503 Simona, cum a fost cu interviul? Ai primit vreun raspuns pana la urma? |
Din pacate nu am primit nici un raspuns, nici nu am avut timp sa ma uit daca le-a expirat anuntul de pe bestjobs.
Tipa de la interviu a fost foarte surprinsa de faptul ca am doi copii, sa inteleg ca aste e de rau. Voi cum vedeti lucrurile,cine e in avantaj ,cele care nu au copii si apoi sa faca si sa stea concediu pentru crestere sau sa ai si sa ai responsabilitati?
Mami de
Lucian(16.03.2009) si de
Sebastian(05.08.2003)
simplyana_m spune:
Novus, scuze ca am disparut, am fost pe-afara, ca am prins un nor
. Te-au indrumat fetele bine, cum zicea si Anaan, Debridatul e bun antispastic, antivomitiv, daca nu o doare burtica si face doar caca moale, i-ar fi mai buna Adei Smecta, insa eu am luat ca posibil simptom si vomatul lapticului de ieri. Cand am venit incoace, Luca a vomat continuu din momentul cand am pus piciorul in aeroport, tot timpul zborului, toata noaptea si toata ziua urmatoare (numai apa si fiere, ca atat mai avea in el). Si totul s-a terminat ca prin minune la prima (si singura) doza de debridat. De fapt de Polibutan, ca am umblat mult pana am gasit un farmacist deschis la minte care sa gaseasca corespondentul de aici al Debridatului. Si fiind si magic
, si proaspata aventura, l-am recomandat repede
. Insa cel mai bine e sa o intrebi pe Ada, vorba Anei
.
http://www.lucamic.blogspot.com/
simplyana_m spune:
Anca,
, nu stiu cum se face ca si eu pricep imediat, si direct cu sufletul, tot ce scrii tu aici.
Simona,
. Logic ar fi ca angajatorul sa prefere stabilitatea, maturitatea si responsabilitatea unui angajat cu o situatie familiala si un statut bine definit, insa majoritatea prefera disponibilitatea incerta a tinerilor fara responsabilitati, pe care ii pot exploata mai mult, chiar daca ineficient. Cred ca reactia aia de surpriza e in dezavantajul tau, cu toate ca este o maaaare prostie, e un fapt probat de multe mame din jurul meu. Tinem pumnii sa dai peste minti mai luminate! Si noroc!
Monnvas si Bebestrumf, succes in gradinareala puilor, fara emotii, fara lacrimi
!
A mai ramas cineva "neinrolat" sau macar "nerecrutat"
inafara de Luca? Parca Mutzu...?
http://www.lucamic.blogspot.com/