e acceptabil... fara sex?

e acceptabil... fara sex? | Autor: monabella

Link direct la acest mesaj

OK pentru cei ce ma cunosc nu am luat-o razna si intrebarea nu e ce pare a fi dar nu vreau sa expun situatia in detaliu acum.
Mai degaraba vreau sa pun mai multe intrebari si dupa aceea sa va spun despre ce e vorba.
O sa va spun numai ca am avut o discutie cu niste amici legate de o situatie particulara a unei familii.
Fiecare din noi a sustinut altceva asa ca m-am gindit sa va intreb. Nu sint convinsa ca vreunul din noi are dreptate. La sfirsit, dupa ce va expun situatia o sa va intreb ce ati face voi. Deocamdata luati intrebarile in afara contextului, ok?

Prima intrebare: o persoana normala de 35 ani (nu conteaza sexul) are anumite nevoi fizologice. Unii pot rezista mai mult altii mai putin fara sex. E posibil … ani de zile… 7, 10, 15? Voi ati rezista? – nu e vorba de mine, eu am peste 40, si sint bine mersi - e vorba de cunoscuti de-ai mei
mersi de raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

7, 10, 15 ani, nu, nu e normal. Mai sunt impreuna respectivii dupa o pauza asa lunga? Sau e o prietenie/casatorie la distanta?

In fine ... pauze de cateva luni pt. diverse motive (sarcina cu probleme, alte probleme de sanatate, pauza de gandire etc.), da. Dar ani, nu.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 28s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

scos din context, deci fac abstractie ca e vb de o familie...o persoana cred ca rezista. Cred ca sunt cazuri mai rare/neobisnuite, si persoana poate fi absolut normala.
Eu nu stiu dc as rezista, chiar nu stiu. Nu am fost pusa in situatia asta.

Mergi la inceput

Da, o persoana rezista. Eu vorbeam de o relatie, ca e prietenie, casatorie ... nu-i normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Astept sa-mi raspunda si barbati; chiar ma intereseaza parerea lor pt ca e stiut ca ei sint cei care sufera mai mult de asta.
Deci cit se poate rezista? Cit e normal?
Probabil ca limita fiecaruia e diferita insa am aruncat numerele asta (7, 10, 15 ani) nu la intimplare...

Acum stiu ca se poate rezista si o viata intreaga (cel putin teoretic, in cazul popilor catolici, insa stiti foarte bine cite cazuri de child molestation au fost si sint in biserica catolica tocmai pt ca e foarte greu sa rezisti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

am o pereche de prieteni care stau intr-o casatorie (aproape) alba. dupa copil s-a rupt filmul... ea e relaxata, el frustrat ...copilul trece in cls a IV-a.

Mergi la inceput

Acum vorbim de casatorie de aparenta, de obisnuinta ... nu stiu cum sa zic? Sigur in cazul casatoriei spusa de tine unul dintre ei nu are alte relatii? Sau amandoi, separat insa? Ca mie pana-n clasa a 4-a (deci vreo 10-12 ani) fara sex nu mi se pare ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

aproape alba = s-au "intalnit" de vreo 7-8 in anii astia

aparent si oficial n-au relatii extra... ea nu pare genul...iar el e frustrat. (atat de frustrat incat a inceput sa vorbeasca despre asta, discret, cu prietenii...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

pentru cine e, e, pentru cine nu, nu.
depinde cu cine, cand si cum, etc.
in ce priveste casatoria, eu nu prea inteleg de ce fara sex, e "acceptabil" daca e de comun acord din orice motive posibile :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

OK pentru cei ce ma cunosc nu am luat-o razna si intrebarea nu e ce pare a fi dar nu vreau sa expun situatia in detaliu acum.
Mai degaraba vreau sa pun mai multe intrebari si dupa aceea sa va spun despre ce e vorba.
O sa va spun numai ca am avut o discutie cu niste amici legate de o situatie particulara a unei familii.
Fiecare din noi a sustinut altceva asa ca m-am gindit sa va intreb. Nu sint convinsa ca vreunul din noi are dreptate. La sfirsit, dupa ce va expun situatia o sa va intreb ce ati face voi. Deocamdata luati intrebarile in afara contextului, ok?

Prima intrebare: o persoana normala de 35 ani (nu conteaza sexul) are anumite nevoi fizologice. Unii pot rezista mai mult altii mai putin fara sex. E posibil … ani de zile… 7, 10, 15? Voi ati rezista? – nu e vorba de mine, eu am peste 40, si sint bine mersi - e vorba de cunoscuti de-ai mei
mersi de raspunsuri.

Apoi acolo a intervenit o problema. De ordin fizic, sufletesc, mental, religios.

Eu n-as rezista, si viata noastra sexuala s-a rarit considerabil, libidoul meu a scazut considerabil, dar nici chiar asa.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

mersi de raspunsuri.

Intrebarea ta are raspunsuri cu multe fete (sau nuante).
Ce vrei sa afli, mai precis, ca sa stim cum sa canalizam raspunsuriel spre mai buna intelegere...?
1.Daca e posibil?
2.Daca e acceptabil?
3.Daca e de inteles?
4.Daca e de admisibil asa in general/vis-a-vis de ce crede o femeie vs ce crede un barbat?
5.Daca ni s-ar intimpla chiar noua, fiecaruia...?
6.Daca am mai auzit de astfel de situatii?

1.Da, este posibil daca vorbim de impotenta, chiar si la virste tinere se poate instala impotenta din cauze medicale si/sau psihologice. Poate dura si ani de zile, 7, 15 ani sau pentru totdeauna.
2.Depinde. Poate fi acceptabil pe termen scurt si apoi frustrant daca termenul se lungeste. Poate fi total inteles si acceptat daca exista comuncare buna si solutii de comun acord.
Sau poate fi inacceptabil in orice conditii. Zau ca subiectul tau nu prea ajuta ( sa afli precis) daca nu expui in amanunt despre ce fel de persoane vorbim.
Si numai la mine pe scara (ma refer la locatarii care locuiesc pe o singura scara) ar putea fi diferente majore intre situatii de la apartament la apartament si de la etaj la etaj) sint surprize, d-apai intr-o lume intreaga!
Depinde, de la om la om.
3. Este de inteles, daca-i problema medicala de exemplu, cum sa nu. Este de inteles oricum, de fapt. Adica eu as intelege ( a nu se confunda intelegerea cu asteptarea la nesfirsit, in cazul meu). Dar de dragul statisticii sa stiti ca si eu cunosc o persoana de sex feminin care a inteles foarte bine si a asteptat, apoi s-a resemnat fara ca macar sa aminteasca o singura data de aceasta "problema" desi ei i se reaminteste zilnic despre "prea putina sare in mincare ai pus", "prea multa lamiie in ceai ai pus", "prea tare ai deschis geamul".
4. Cred ca, macar in teorie, pina nu ni se intimpla chiar noua, nu este deloc admisibil, ca sintem femeie sau barbat. Sau, ma rog, nu e admisibil de fata cu cei care ne cunosc in viata reala, pe forum...hm, e altceva.
5. Nu poti sti dinainte. E o experienta diferita. Nu stiu precis ce-as face dar stiu ca nu m-as descuraja imediat, nu as sta cu miinile in sin ( sau ma, rog, as sta, daca e cerere, scuzati-mi indrazneala) si as avea rabdare. Daca e vorba de partenerul meu. Daca ar fi vorba de mine ( ai spus ca nu conteaza sexul, nu? ) as merge urgent la medic.
6. Am mai auzit. Dar nu in situatii obisnuite. In cazuri de obezitate morbida, in cazuri de operatii nereusite in zonele din apropierea organelor sexuale, in cazuri de extirpare a anumitor organe, in cazuri de depresie postanatala severa, in cazuri de schimbare de sex, in cazuri de persoane care nu-si accepta identitatea sexuala...

To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce

Mergi la inceput