Aluat pentru tarta dulce, un sfat, va rog
Vreau sa fac o tarta cu Nutella, am gasit pe Net ingredientele (chiar asa as vrea sa o fac), dar nu stiu cum se lucreaza un astfel de aluat, nu imi spune.
Are deci: unt, zahar, migdale macinate fin, oua intregi si faina.
Pentru ca folosesc un alt tip de faina (nu de grau) care imi face painea si aluaturile mai sfaramicioase, prefer sa-l tin la frigider peste noapte (stiu ca merge, am facut tarte sarate si dulci, dar fara oua).
Se poate sau oul pus la frigider ore si ore in amestecul respectiv nu se va simti prea bine si ma trezesc cu vreo caramida de tarta?.
P.S. Nu ma intereseaza neaparat aspectul final (la faina mea, nu cauti aspect, este spelta, din start cu mai putin gluten, deci nu se leaga, nu se intinde frumos cu sucitorul. Eu indes aluatul cu mana in forme dupa ce intind (vorba vine, mai mult turtesc ) pe o planseta cat se poate "discul" tinut in frigider).
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
Raspunsuri
roxanaz spune:
ML, orice aluat cu tarta trebuie pus la frigider - si eu le tin peste noapte, cu oua in compozitie, deci nu iti face griji.
succes
R
J G spune:
ML, pune fara grija la frigider sau congelator. Eu, de ex, acum vara, imediat ce pun aluatul in forma il dau la congelator pana il bag in cuptor (cat timp pun aluatul in restul de forme)- fara probleme. Oricum eu fac cantitati duble de aluat si pastrez in congelator.
ML spune:
Roxana, JG, nu mai trageam nadejde sa-mi raspunda careva:). Deci se poate...
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
diana_jors spune:
ML, am facut si eu ceva asemanator acum vreo 2 saptamani, un aluat de tarta sfaramicios inspirata de J.O. - se face un sul, se pune la frigider, apoi se taie felii, se aseaza "feliile" culcate una langa alta in tava, si le mai misti/tasezi/apesi/intinzi putin cu mainile cat sa se "lipeasca" unele de altele si sa acopere gaurile.
Spor, si bafta!
ML spune:
E bine si mai tarziu, Roxana .
Ei, Diana, f. buna ideea ! Sper sa-l si pot taia, neaparat experimentez.
La tzara americana (poze)
"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
roxanaz spune:
da, da, asa vroiam sa spun si eu, metoda lui Jamie - sulul pus la frigider, taiat felii, apoi apasat cu mainile pe fundul tavii ca sa se formeze blatul. buna metoda!
R