Gradinita Arc en Ciel, Chitzi-bush, Micul Print?!

Gradinita Arc en Ciel, Chitzi-bush, Micul Print?! | Autor: vally

Link direct la acest mesaj

Chiar nu-mi imaginam sa fie chiar asa de greu in alegerea gradinitei pentru puiul nostru (2ani) am tot cautat pareri despre ele dar nu am gasit posturi recente...

sunt in dilema cu urmatoarele gradinite din Bucurestii Noi: Arc En Ciel, Micul Print sau Chitzi bush ???!!

am nevoie de parerile voastre, pleaseeee!

ma mai gandeam si la gradinita Zori de Zi- Mogosoaia, si Mica Academie de Arte din Bdul Dacia?!

multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vally spune:

Am vizitat gradinita

-Arc en Ciel, curatenie ok, dormitor si sala de joaca in aceeasi camera,ce nu mi-a placut este partea cu mancarea - in afara de pranz care il dau ei, restul dejun, gustare ora 11 si 16 trebuie adusa de acasa...
-Micul print mi-a placut foarte mult, au bucatarie proprie, curatenie ok, caietel penru cuomunicarea cu parintii, copiii le vorbesc pe educatoarelor pe numele mic, ii plimba prin diverse locuri (cu autobuzul, renul, viziteaza aeroportul, la zoo, ferma animaleleor, merg la teatru, copiii sunt foarte veseli,singurul minus este gazonul artificial din curte...
-Zori de zi - au bucatarie proprie,au spatiu in curte,curatenie ok,
dar copiii mi s-au parut pasivi....
-ChitziBush - educatoarele prietenoase cu copiii, nu au bucatarie proprie, curte mica si fara jucarii, dormitor separat, toaleta are doar cate un WC de adulti...

impresiile sunt si din per de vara cand sunt putini copii...

va rog, sa ma ajutati cu cateva pareri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

... si noi am schimbat cateva gradinite pana am ajuns la Ursuletul (Str. Ardealului, in spatele bisericii) ... si mi-a parut tare rau ca nu am gasit-o pe aceasta de prima data.
Daca vrei detalii iti ofer cu drag (PM, mail ...).

Mergi la inceput

multumesc mult manuelacrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_1984 spune:

Despre Chitzi-Bush... numai de rau.
Mancarea de catering nu este suficienta. O portie este impartita la 2 copii. Nu le dau fructe copiilor, iaurt, lapte. Ceaiul de dimineata este reincalzit, daca ramane, a doua zi. Gustarea este o felie "transparenta" de cozonac din comert sau un mar impartit in “n” felii. Apa plata, data copiilor, este cea mai ieftina.
Curatenia lasa de dorit. Fiul prietenei mele venea de la karate cu talpile negre. In acea sala, in timpul zilei, stateau micutii de la cresa, pe jos. Oops!
Fiul prietenei mele, de la care stiu detaliile, ajungea la ora 18 acasa si manca 3 feluri de mancare, saracutul.Bineinteles ca l-a retras.
Nu va recomand, deci.

Mergi la inceput

Mihaela multumesc mult pentru sfat! si mie mi s-a parut ca stau fff prost la capitolul mancare, iar fructele trebuie date zilnic copiluli - noi asa am obisnuit-o...

vom incepe de luni la gradinita Micul Print!
are cineva puiul aici?

Mergi la inceput

hmmm....foarte proasta alegerea am facut! sunt foarte dezamagita de aceasta gradinita aleasa, in special de educatoare Adriana Neascu!

hai sa incep "cu inceputul" : acomodarea a fost foarteeee grea, a plans din prima zi groaznicccc si a durat 1 luna!!! plangea si ma strangea in brate dimineata, si plngea si in cursul zilei!spre final plangea doar dimineata ....apoi dupa o luna nu a mai plans deloc, s-a atasat foarte mult de educatoae, totul ok!

dupa o saptamana "de bine" a inceput sa nu mai doarma la pranz, apoi sa faca pipi pe ea in cursul zilei si sa vomite la masa - asta in decurs de 2 saptamani! am pus pe seama raceli, mucisorilor, si a maselutei care a iesit in sept ! dar erau prea mult intr-o perioada scurta! totul a culminat cand am dus-o vineri la gradi si a plans si m-a strans in brate ca in primele zile :(( abia atunci a binevoit sa vina si educatoarea ei sa o smulga de la mine din brateee, penru ca nu mai vroia nici la ea! (pana acum se calma la ea in brate...)

atunci mi-am dat seama ca ceva se intampla si am sunat-o pe educatoare! NU mi-a raspuns (nimic nou, nu mi-a rapsuns decat la inceput o data sau de doua ori) , asa ca i-am trimis un mesaj sa-mi dea un bip cand are putin timp sa vorbim despre fiica mea, nu mi-a raspuns! am trimis alt sms in care am anuntat-o ca la ora 15:00 sunt la gradinita sa discutam! a venit si directoarea gradinitei, le-am spus off-ul meu si am intrebat ce se intampla, ce o deranjeaza! atunci am aflat ca educatoarea incerca sa o dezobisnuiasca de ea!!!! in traducere "ignorare"! ori este prea mica si inca nu s-a acomodat cu gradinita, de-abia s-a obinuit cu locul copiii, personalul cat de cat, s-a atasat de educatoare deci a gasise o stabilitate, si "ea o darama de la radacina" ; e foarte clar ca nu este pregatita si nu s-a acomodat total - parere impartasita si de directoare; am hotarat impreuna sa o i-a mai usor, sa o intampine dimineata(lucru pe care evita sa-l faca in ultima vreme) fara sa o i-a in brate (asta ar fi fost off-ul ei...) ci de manuta! lucru care s-a si intamplat luni si marti cat a fost directoarea in preajma! miercuri directoarea nu era prezenta si surprizaaa: am astepta-o pe educatoare pret de 20min la intrare, desi ne vazuse! am convins-o pe pitica sa se duca singurica la ea la masa unde era cu ceilalti copii din grupa (statea doar langa un copil, la restul nici nu s-a uitat cat am stat eu acolo...) dar la jumatatea drumul s-a razgandit! pai daca NIMENI! nicci educatoarea ei, nici o alta educatoare sau ingrijitoare nici macar nu s-a uitat la ea!!! dupa trei incercari a inceput sa planga si era foarte dezorientata; in acel moment vine o ingrijitoare si imi spune:dar, de ce nu va duceti sus sa ii schimbati incaltamintea (cu cea de interior)?(lucru pe care il discutasem la intalnirea de vineri- cu cat stau mai mult la gradi cu ea cu atat sa desparte mai greu, plange si sufera! i-am explicat ca aveam o intelegere si ca deja fiica mea este foarte agitata! asa ca am imbracat-o si am plecat de la gradi! am lasat-o in acea zi la bunici! dupa ceva vreme m-a sunat educatorea care ma intreaba ce s-a intamplat, ii explic ca nu asa ne intelesesem...raspunsul ei: "dar de ce nu v-ati dus sus cu ea sa o schimbati, plangea la masa un pis, asta e, asa fac si alti copii!!!" no comment! asta spune tot!

inseamna ca discutia de vineri nu a fost una productiva ci dimpotriva! educatoarea si-a schimbat compotamentul fata de ea si nu stiu de ce de ~ 2 saptamni (de cand au intervenit si schimbarile fiicei; nu am avut nici un incident pana in prezent, nici macar unul minor); daca pana acum o iubea, o lua in brate, statea cu ea la masa, la somn - acum s-a schimbat total! nu inteleg si nimeni nu mi-a explicat! ar fi trebuit sa-mi spuna de vineri care e problema, ce o deranjeaza! nu sa se comporte astfel! de ce atat rautate ?!? si mai ales cu copiiiiii????? poate se astep ta la ATENTIIII! lucuru ca nu mi se pare normal la o gradi particulara, doar ceva semnificativ de sarbatori...

a doua zi dupa-amiaza m-am dus sa anunt ca nu o mai duc acolo si sa iau lucrurile ei personale! am vorbit cu directoarea, i-am explicat ce s-a intamplat; raspunsul ei: "imi pare rau, educatoarea ar fi putut sa vina sa o ia, clar a fost un esec " ; deci, fiica mea este privita ca pe un esec! incredibillll , iar la raspunsul educatoarei de la telefon ( "dar de ce nu v-ati dus sus cu ea sa o schimbati, plangea la masa un pis, asta e, asa fac si alti copii!!!") replica ei a fost "e bine de stiut" si cam atat! nu ma asteptam sa-mi spuna ceva de educatoare, doar e angajata ei, iar imaginea gradinitei....
de ce primesc copii asa mici daca nu sunt in stare sa le dea atentia necesara, iubirea necesara, atmosfera calda...?
incearca sa iasa in evidenta cu diferite titluri de activitati, cu Maria Radu (optional de muzica), CU Dl Kingsley (prof de engleza intensiv)...dar la capitolul atmosfera calda, iubire, intelegere, toleranta fata de copii, in special cei mitetei mai au foarteeee mult de lucrat!!!

sunt foarteee dezamagita de alegerea facuta si de finalul urat dupa doar 2 luni de gradinita! si cel mai urat lucru: un copil de 2 ani a avut de suferit si va suferi incontinuare pana se va acomoda la alta gradinita, alt loc, alt personal, alta educatoare, alti copii...

este vorba de gradinita particulara Micul Print din Bucuresti, Strada Neatarnarii, sector 1 Bucuresti!

Edit: Schimbari legate de capitolul esec gradinita Micul Print:
- nu mai iese singura din dormitor sau din alta camera! trebuie sa fie cineva :(( daca suna soneria, se sperie si se lipeste de mine :((
- cand avea nevoie la toaleta spunea: "mami, pipi - caca" i o duceam in baie pe reductor si imi spunea sa plec, apoi ma chema ea cand era gata! acum trebuie sa ma duc si stau cu ea, sau isi i-a singurica olita si se ascunde intr-un colt, dupa mobila, canapea, scaun...

MARE PACAT cand copiii au de suferit! asta dovedeste ca rautatea oamenilor a depasit limite anormale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

vally imi pare rau de experienta urata prin care a trecut fetita la primul contact cu gradinita ... eu am ajuns demult la concluzia ca intr-o gradinita factorul cel mai important este calitatea oamenilor ! de la director pana la ingrijitoare.
... poate fi superdotata material si cu superoptionale si sa-i plimbe in x locuri educative, daca cei ce lucreaza acolo nu stiu sa se apropie de copii nu merita sa-ti expui copilul la o asa gradinita ... din pacate e mai greu sa depistezi astfel de "hibe" de la inceput.
Parerea mea, daca puteti luati pauza cel putin cateva luni de la orice gradi si continuati la o alta gradi cu o acomodare mai lenta, de cateva ore/zi, apoi mai mult.

Toate cele bune si pupici piticei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pridiuca spune:

mi-am facut cont special pe acest forum , numai pentru a va atrage atentia asupra gradinitei MICUL PRINT din bucuresti, strada neatirnarii, in cartierul damaroaia. am citit experienta neplacuta a doamnei de mai sus, si parca am avut un deja-vu. si eu am patit-o cu copilul meu si mi-am promis atunci ca daca reusesc sa conving pe cineva sa nu-si duca copilul la aceasta gradinita am sa fac o fapta buna pe pamintul asta. au trecut deja aproape trei ani de atunci dar o sa-mi aduc aminte si eu si copilul meu toata viata de incultele si retardatele alea de la micul print, incepind cu ada balint- directoarea, si terminind cu ingrijitoarele, asistenta si bucatareasa. in primul rind daca va duceti sa vedeti gradinita nu credeti toate peroratiile adei sau cristinei pt ca nici ele nu cred ce spun. va spun ca nu-i primesc bolnavi- de unde- cind a fost fetita bolnava am sunat sa spun ca o tin acasa iar asistenta( alta desteapta) mi-a spus ca daca nu are febra pot sa o duc. spun ca ii scot afara- poate doar vara- dar in restul anului nu ii scot. ana maria( o desteapta de educatoare) mi-a spus ca nu ii scot afara pt ca le este frica ca vor raci, ca oricum parintii i-au invatat infofoliti si mai bine stau inauntru.
ii indoapa cu mincarea aia de doi lei pina vomita. foarte multi parintii nu stiu de chestia asta. eu imi luam fetita la ora 13 si cind asteptam sa termine de mincat vedeam si auzeam ce se intimpla in sala de mese. tipa descreierata aia de eliana( alta inculta de educatoare)la ei sa manince de aveau toti niste fete speriate de iti era mai mare mila de ei. ii fortau sa manince pina vomitau si apoi iar mincau. de atunci fetita mea foarte mult timp cind vedea mincarea ii venea sa icneasca asa ca si cum ar vomita.intr-o zi ii spune unei fetite: maninca mai fato ca altfel iti pun mincarea asta in cap.
viermisori, raceli si alte boli sunt la ordinea zilei- pe zilele cit stati acasa nu o sa primiti niciodata banii inapoi. se plateste tip abonament si numai vara pe timpul vacantei platiti atitea zile cite va duceti. in rest nimic. puteti lipsi si trei saptamini, nu veti primi nimic inapoi.
acum cu optionalele- muzica, karate, balet samd. acum trei ani costau 50 ron. daca nu il duceti la nici un optional, in timpul cit ceilalti fac balet, muzica sau altceva, ceilalti stau si deseneaza ca si cind in aia 18 milioane pe care ii dai( costul gradinitei) nu intra nici o activitate- trebuie sa faci neaparat optional. si mai au o tactica. duc copilul la prima ora de optional si apoi te suna sa-ti spuna ca i-a placut si daca ii dau voie sa mearga in continuare. tu ca parinte te bucuri ca i-a placut la muzica sau karate si ii vei plati , chiar daca initial nu ai vrut.
acum cu caietul de comunicare- o prostie. iti scriu meniul zilnic si in dreptul fiecarui fel de mincare iti dau un calificativ, A, B, C, D in functie de cit a mincat copilul. toate vor avea aproape A, indiferent daca a mincat sau nu foarte bine. acolo va vor instiinta cit aveti de plata, cind e ziua vreunui copil si trebuie sa ii luati cadou, cind au teatru si cit va costa. in fiecare saptamina au teatru, circ sau alte alea pe care le platiti inzecit de cit e pretul normal, si repet inca o data- in cei 18 milioane platiti practic doar supraegherea copiilor si mincarea, si nu si instruirea lor.
va vor spune ca vb cu ei in limba engleza. s-ar putea sa fie asa, dar eu va intreb pe voi ca parintii- un tinc de doi ani nu ar trebui intii sa cunoasca limba lui materna si abia apoi sa invete si alta? asa nu va stii bine nici una pt ca in capul lui va fii o mare harababura, iar la scoala nu se stie ce va fi.ma rog, aici ma mai documentez, sa vad cum e mai bine.
pe mine ma obligau sa o las pina la ora 18, ( eu o luam la prinz) si imi spuneau ca din cauza asta nu se adapteaza fetita pt ca o iau la ora 13. imi tot spuneau: fetita cutare tot asa pleca la ora 13 si plingea ca si fetita dvs, dar de cind sta pina la 18 nu mai e asa.
nu am vrut sa o las la o petrecere, nu mai tin minte cu ce ocazie, si desteapta de ana maria mi-a spus ca din cauza asta nu se adapteaza fetita, pt ca nu o las la prostia aia de petrecere- la una singura.
habar nu au de psihologia copilului, de faptul ca ce metoda merge cu unul nu trebuie neaparat sa mearga si cu celalalt.
va vor spune ca ada e si psiholog si logoped- apa de ploaie. pe hirtie poate.
acum , dupa aproape 6 luni de plins aproape in fiecare zi am luat cea mai buna decizie din viata mea si nu am mai dus copilul la prapadenia asta de gradinita. am stat acasa pina in toamna si am dat-o la stat unde i-a mers foarte bine, a invatat acolo intr-o saptamina cite nu a invatat in 6 luni la micul print. pt ca nu stia nici macar o poezie si asta nu pt ca nu o duce capul.
acum suntem stabiliti in alta tara si fetita mea merge la gradinita aici. si ce spuneti? a invatat germana in mai putin de jumatate de an, educatoarele sunt foarte multumite de ea si ne-au spus ca la nici sase ani ea este pregatita de scoala: e atenta, cuminte, foarte creativa, cu foarte mare inclinatie pt balet,si foarte, foarte desteapta. cind am vazut cum sunt educatoarele aici mi-a venit sa ma dau cu capul de pereti pt cit de proasta am fost ca mi-am chinuit copilul la faimoasa gradinita micul print. nu tipa nimeni la copii, nu ridica tonul macar, totul este foarte bine. si-au dat seama de temperamentul si personalitatea copilului foarte repede si pe fiecare ii trateaza in functie de aceste lucruri.
nu va avintati cu capul inainte sa duceti repede copilul la o gradinita particulara pt ca asa e mai bine, sau asada bine si e la moda.; oriunde este mai bine decit la micul print: chiar si la cea din gagauzii de sus.
interesati-va inainte mai bine, cititi, intrebati- toate vor fi normal pareri subiective dar veti stii la ce sa va asteptati si ce sa intrebati samd. nu faceti ca mine. o proasta mai mare ca mine nu a existat vreodata . puneti pe primul plan sanatatea si comfortul emotional al copilului dvs si restul vine de la sine. nu va bucurati daca stie 3 cuvinte in engleza si 2 figuri de karate si el in schimb e trist, bolnav, necomunicativ. stiti ce spunea un baietel de la vestita micul print la 4 ani si jumatate?- ca el s-a nascut ca sa sufere. vi se pare normal?pe el l-a luat mama de la micul print, la plimbat pe la alte 3 gradinite de stat pt ca apoi sa revina tot la micul print pt ca de, nu era la moda sa nu ai copilul la particular.
pe peretii de la micul print scria ca la gradinita de stat se sta- nu e nimic adevarat.
stiu sa mangaie orgolilul parintilor aratindu-le niste fise pe care spun ca le-au facut copilul lor. de unde: fac ele pe tabla si apoi copii copiaza in fise.
si mai ales treaba asta cu tipatul pe mine m-a terminat . in fiecare zi se gasea cite o proasta sa tipe la copii aia de te lua groaza: ana maria, cris, ada, si mai ales eliana. aia era frate muma padurii, ciuma- si se dadea mare cultivata ca stia 5 limbi straine. la ce o ajutau alea nu stiu.
nici nu stiu daca m-am facut inteleasa , dar uite ca si acum mai tin minte foarte bine lucruri de la cea mai durereasa experienta din viata mea. daca nu am fost coerenta imi cer scuze.
nu am nimic de cistigat ci doar am vrut sa va atrag atentia si sa va spun patania mea cu acesta asa zisa gradinita. si mai spun inca o data. daca reusesc prin aceste rinduri sa conving pe cineva sa nu-si duca copilul la MICUL PRINT, pot spune ca am facut un mare bine omenirii. sunt gradinite de stat in bucurestii noi destule, si in damaroaia, acordati-le o sansa. daca aveti copilul mai mic de trei ani, mai bine cu bunica sau chiar si cu o bona prin parc decit la micul print. gasiti alta solutie decit aceasta gradinita.
va multumesc ca m-ati lasat sa-mi spun oful si va doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex01 spune:

!!!pentru doamna/domnisoara vally!!!

1.eu nu sunt deacord cu cele spuse de dumneavoastra.in primul rand cum dumnevoastra puteti sa spuneti ca si va citez "de ce primesc copii asa mici daca nu sunt in stare sa le dea atentia necesara, iubirea necesara, atmosfera calda...?"?
Nu va este putina rusine doamna?!cum puteti sa acuzati un strain ca nu acorda iubire copilului dumneavoastra?!Nu cumva partea cu iubirea este de datoria dumneavoastra?!eu stiam personal ca o educatoare are rolul sa va educe copilul, stiti...EDUCAToare...nu sa fie mama copilului domneavoastra.
2.poate daca ati gandi o secunda...ca omuletul ala mic...care este copilul dumneavoastra a trait cu dumneavoastra toata viata lui...asa ca orice despartire de dumneavoastra, singura persoana cu care a interactionat pana la acel moment reprezinta un moment de cotitura in viata lui si plansul acela...este logic si normal...asta daca exista putina logica in gandirea pe care o aveti.
3."ignorarea" despre care vorbiti dumneavoastra este faptul ca, si inca odata daca ar exista putin logica in gandirea dumneavoastra v-ati da seama imediat ca am dreptate, este cauzata de faptul ca domnisoara invatatoare...mai are grija de inca 10 copii...pe langa copilul dumneavoastra.
4.ati vorbit de un incident, ca ati stat 20 de minute la intrare.doamna/domnisoara...dumneavoastra ce credeti ca facea invatatoarea?!
statea degeaba?!
nu doamna/domnisoara...avea grija de ceilalti copii!!!
si din cate am inteles....toti parinti, cu exceptia dumneavoastra...pt ca imi pareti o persoana "confortabila"...isi duc copilasi sus,le schimba incaltamintea...duc copilul educatoarei si pleaca....pt ca toti ceilalti parinti sunt INTELEGATORI si au spirit de observatie si si-au dat seama ca educatoarea are grija si de alti copii.Aceste doua calitati va lipsesc dumneavoastra.
5.plansul la copii este o reactie normala.daca aveti alta parerea...va rog frumos sa ne scuzati...pe mine si restul planetei Pamant ca avem reactii anormale, din punctul dumneavoastra de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alex01
pentru doamna/domnisoara vally!!!
...
Nu va este putina rusine doamna?!cum puteti sa acuzati un strain ca nu acorda iubire copilului dumneavoastra?!Nu cumva partea cu iubirea este de datoria dumneavoastra?!eu stiam personal ca o educatoare are rolul sa va educe copilul, stiti...EDUCAToare...nu sa fie mama copilului domneavoastra.

In primul rand masoara-ti cuvintele inainte de a le posta!
In al doilea rand, educatoarea care nu-si iubeste toata grupa ca pe proprii copii nu merita acest post si mai ales acest nume.
Citat:
citat din mesajul lui Alex01
daca ar exista putin logica in gandirea dumneavoastra v-ati da seama imediat ca am dreptate ...

Toporul iti mai lipseste, ca avant ti-ai luat din prima postare ...

Mergi la inceput