Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (8)
Raspunsuri - Pagina 4
gani spune:
Pot sa-ti spun ca in cazul prietenei tale, ca si a sotului meu (el avea cateva simptome in comparatie cu mine)tratamentul e mult mai usor de suportat datorita imunitatii lor ridicate. Chiar daca sotul meu a suportat doze mai mari de antibiotice pana la momentul acesta are inca spirochete. El a renuntat la tratamentul dat in continuare din cauza banilor si a faptului ca a disparut aproape de tot simptomatica lui. A inceput un regim alimentar hipocaloric si cu cat mai multe alimente crude, miscare, si mai vedem. Cred ca sa iei tratament antibiotic pana nu mai misca nici o spirocheta e doar un vis. Si daca intr-o zi, sa zicem, nu mai misca, datorita faptului ca se iau usor in ziua urmatoare ne infectam iarasi...si atunci ce am facut...?
Cred ca o sa iau tratament pana la disparitia completa a simptomaticii dupa care miscare, mancare putina si sanatoasa, posturi cum tinea bunica, cure periodice pentru detoxifiere, imunitatea sus. Astea cred ca sunt cheia.
Techno spune:
Treaba cu spirochetele nu e asa simpla. E drept ca in corpul nostru convietuiesc bacterii, virusuri si alte dihanii (inima, plamani,). Dar de unele organismul are nevoie, pe unele, chiar daca nu are nevoie, le tine sub control iar altele, din pacate, isi fac de cap. Pe astea cred ca trebuie sa le distrugem sau sa le micsoram numarul (usor de zis) astfel incat sa nu faca ravagii. Printre ravagii sa nu uitam bolile autoimune foarte pacatoase si altele asemenea.
Deci, zic ca trebuie sa facem tratamente in functie de simptomatica fiecaruia pana ne simtim mai bine si sa nu le facem obsedati, cu sabia deasupra capului, ca mai rau ne distrugem.
A, si cum ramane cu cei carora nu li s-au mai descoperit spirochete la microscopie dupa tratament. Ei au reusit sa le elimine pe toate in urma tratamentului? La ei cum se poate si la altii nu?
IliciDbr spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Techno Treaba cu spirochetele nu e asa simpla. E drept ca in corpul nostru convietuiesc bacterii, virusuri si alte dihanii (inima, plamani,). Dar de unele organismul are nevoie, pe unele, chiar daca nu are nevoie, le tine sub control iar altele, din pacate, isi fac de cap. Pe astea cred ca trebuie sa le distrugem sau sa le micsoram numarul (usor de zis) astfel incat sa nu faca ravagii. Printre ravagii sa nu uitam bolile autoimune foarte pacatoase si altele asemenea. Deci, zic ca trebuie sa facem tratamente in functie de simptomatica fiecaruia pana ne simtim mai bine si sa nu le facem obsedati, cu sabia deasupra capului, ca mai rau ne distrugem. A, si cum ramane cu cei carora nu li s-au mai descoperit spirochete la microscopie dupa tratament. Ei au reusit sa le elimine pe toate in urma tratamentului? La ei cum se poate si la altii nu? |
Asta as vrea si eu sa stiu.Din cate inteleg au fost tratati de aceeasi medici.
gani spune:
Pai daca face tratament 2-3 ani s-ar putea sa nu mai miste nici la noi, dar s-ar putea sa avem nevoie de un ficat nou. Eu una nu vreau sa fac tratament pana nu mai misca nimic, fiindca stiu ca imediat ma contaminez...
ligeea spune:
Am intrat la voi sa va doresc multa sanatate .Am o prietena al carei copil s-a imbolnavit de aceasta boala si nu am inteles si n-am stiut de ea pana acum 3 luni.
am si eu 2 copii si mi se pare absolut ingrozitor faptul ca practic se poate intampla oricui , oricand sa se contamineze.
Eu am copilarit la tara, bunica mea a vut oi si ele aveau o gramada de capuse , nu tin minte sa ma fi muscat vreuna dar chiar daca ar fi facut-o nu as fi bagat de seama.Am avut caini , ii ,,puricam "in fiecare saptamana si cred ca am scos vre-o 100 de capuse dar NICIODATA nu m-am gandit ca ele transmit ceva atat de ingrozitor.
Merg in Delta de 20 de ani, am mers desculta prin iarba , am stat la cort , m-au piscat o gramada de ganganii ...
Dupa ce am vorbit cu prietena mea si am citit cele scrise de voi traiesc un stress continuu...Eu stau la curte am renuntat sa le mai iau caine copiilor, dar nu-i pot impiedica sa umble fara sosete vara , sa se tavaleasca prin iarba , sa mergem in parc sau la munte cu bicicletele.Am ajuns sa vad numai capuse in orice gaza .
Personal mi se pare mult mai probabil sa te muste o capusa decat sa te imbolnavesti de cancer , sa te calce o masina , sa faci infarct sau comotie cerebrala.
Iar tratamentul e de sustinere si pe viata .
Va doresc inca o data multa sanatate si putere in lupta cu autoritatile pentru a-i face sa recunoasca acest flagel.
dr_rezi spune:
Buna seara tuturor!
Am fost si eu diagnosticata cu Borrelia(afzelii dupa spusele dr. Gogoase, dar nu m-as increde in parerea dumnealui intrucat am vazut aici pe forum pe cineva-nu mai retin id-ul- care la Ecoparadiagnostic a primit alt rezultat in legatura cu specia de Borrelia) dupa 6 ani si jumate de simptome... dar cine stie de cand am infectia.
Ca si majoritatea celor infectati nu-mi amintesc sa ma fi muscat vreodata vreo capusa!
Cert ca dupa atatia ani de dureri, am un diagnostic clar dupa ce am fost trimisa in nenumarate randuri la psiholog/psihiatru.
Ma bucur ca v-am gasit si ca ne putem fi de ajutor unul altuia.
gani spune:
Buna dr_rezi. Imi pare rau ca trebuie sa ne cunoastem in astfel de conjunctura...
In primul rand trebuie sa stabilesti CLAR ce specii de borelii ai si ce coinfectii pentru a avea un tratament cat mai tintit, asta apropo de ce ai scris.
Daca ai nelamuriri scriele ca cineva sigur iti va raspunde. Cei care scriem in perioada asta avem 1-2 ani de la diagnosticare si am tot cules informatii si am trait diverse experiente. Eu, sigur, daca pot sa te ajut cu ceva, o voi face si cred ca si ceilalti fiindca si eu la randu-mi cand am intrebat am primit raspuns.
In rest, toate cele bune si ai grija de tine.
dr_rezi spune:
Multumesc, Gani!
Am facut si analize la Ecoparadiagnostic si la Dr. Moscu. Acum astept rezultatele de la ei.
La Fundeni, am fost diagnosticata cu urmatoarele coinfectii: Giardia , Mycoplasma si Toxoplasma(IgG pozitiv doar fara IgM ceea ce am inteles ca am avut infectia , acum n-ar mai fi toxoplasma).
M-am cutremurat sa aflu ca se poate transmite si pe alte cai decat muscatura de capuse. Dar in acelasi timp , ma gandesc ca ar fi ditamai epidemia in mai multe tari daca se transmite si prin tantari, sexual sau purici.
Intrucat sunt un medic in devenire ma gandesc tot mai serios sa ma specializez pe lyme !
Acum nu stiu ce sa fac in legatura cu tratamentul. O ruda din Germania mi-a recomandat sa merg in Austria ptr tratament intrucat acolo e tara capuselor si orice dr/farmacist cunoaste problema. Ei sunt vaccinati de la copil pana la pensionar ptr FSME parca(intrucat ptr borrelia nu exista momentan vaccin)
Va anunt ce hotarare am luat in legatura cu tratamentul si va tin la curent
IliciDbr spune:
Are cineva idee despre motivul pentru care sectiile de infectioase din spitale nu accepta teste Elisa sau Wb decat de la Cantacuzino?Am ramas blocat cand am fost cu prietena mea,careia la microscopie i au iesit boreliile,la sectia de infectioase din Cta,unde cei de acolo dupa ce si au dat ei putin coate, si au criticat alti colegi de breasla(cunoscuti noua), au spus ca exista in tara o explozie de cazuri de borelioza, si ca protocolul prevede sa nu se ia in consideratie decat analizele facute la Cantacuzino.Nu stiu de ce,dar am vaga impresie sa voi face Elisa si W.B acolo si vor iesi negative.
dr_rezi spune:
De ce nu o duci pe prietena ta unde te tratezi si tu? Sau la medicii recomandati care ar trata borrelia in Rom?
La cantacuzino au fost si rezultate negative, si surpriza si pozitive...dar ma indoiesc ca sunt mai ok decat cele realizate la Fundeni, Ecoparadiagnostic sau Moscu!
Nici macar nu mi-as irosi timpul sa-mi fac teste la Cantacuzino ... tot la cantacuzino il poti gasi pe dr. Popa care mi-a fost profesor in anul 2 de medicina la microbiologie si am vazut ca a fost prezent la simpozionul despre borrelia din 2009. Tare mi-ar placea sa-=i fac o vizita sa-i ascult parerea