Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (8)
Raspunsuri - Pagina 20
Mariaa spune:
Marius, ok, tu si cu mine, suntem doi, poate se mai alatura cineva.
IliciBdr, ma refeream strict la volumul de informatie rulata aici pe subiect. Pentru noi sunt clare, pentru cineva care acum da cu ochii de diagnostic, e un volum imens de parcurs. Iar la panica din momentele alea nu prea ai nervi sa citesti in liniste tot ce-i aici.
Sunt foarte de acord cu ce spui in privinta initiativei, recunosc insa ca in privinta asta personal nu ma pot dedica mai mult de atat acum, din nou, pentru Lyme.
Parerea mea era vis-a-vis de o gasire a unui echilibru (destul de fragil) al conditiei de sanatate si nu regasirea completa a sanatatii. Dar asta e doar parerea mea pe baza cazurilor cu care am intrat in legatura si nu s-a vrut a fi una descurajatoare ci din contra una mobilizatoare - nu intarziati sa incepeti tratamentul dupa ce ati aflat ca aveti Lyme !
'definitiv si irevocabil' era cumva ironic spus...fiind in fapt o eliberare de suferinta in final.
Si trebuie sa spun si asta, caci acum pot sa o spun, suferinta mea a fost una mare, uriasa pentru ca am dus o lupta oarba aproape singuri si dupa care greu m-am vindecat, insa nu-mi permit sa o compar nici o clipa cu suferinta prin care treceti voi sau cea pe care a resimtit-o cu adevarat mama pana in ultima clipa.
In urma cu 4 ani articolele facute cu ziaristii despre Lyme erau intoarse de la redactie pe acelasi considerent ca batem campii. Azi poate lucrurile ar sta altfel, merita sa incercati !
AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids
creanga66 spune:
Buna seara tuturor ,
Am urmarit tot ce s-a scris , chiar daca eu nu am mai scris nimic.
Si eu cred ca ar trebui facut ceva , dar , varianta asta de a ne "striga" necazul, mie mi se pare ca a dus doar la o mai mare incrancenare impotriva acelor doctori care incearca sa faca ceva pentru bolnavi.Sunt multi doctori foarte deranjati de faptul ca exista colegi de-ai lor care chiar trateaza aceasta boala si chiar iau in seama ce spun bolnavii.
Ce lupta am dus eu cu medicul de familie ...
pisigri spune:
Mariaa, eu stiu ca experienta ta a fost una absolut dureroasa. Insa nu as pune problema la modul in care o pui tu...in prezent exista totusi o filiera de urmat, un tratament care a dat rezultate mai bune sau mai putin spectaculoase, dar exista in sfirsit si cazuri care au iesit negative la microscopia in cimp intunecat, exista informatii care ne fac sa credem ca un regim de viata echilibrat poate ajuta organismul sa lupte si singur impotriva acestei infectii. De exemplu, un studiu american afirma ca odata disparuta infectia din singe, iar organismul echilibrat, sustinut si ajutat, imunitatea individuala se poate ocupa ea insasi de spirochetele ramase in tesuturi.
Eu cred ca exista sperante totusi. Ca e o boala foarte grea, ca probabil nu se mai poate duce niciodata viata aia normala cu cafea, sucuri, dulciuri, carne, mezeluri... de acord, viata devine mai complicata sau macar ALTFEL dupa diagnostic. Dar eu refuz sa cred ca finalul nu poate fi decit unul singur.
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
gani spune:
Buna ziua tuturor!
@Maria ma alatur voua cu sprijinul, va trebui sa impartim treaba, eu am citit tot cap-coada, am avut timp in zilele de stat in pat...
Si eu cred ca doar cu antibiotice echilibrul stabilit este precar. Eu sunt pe antibiotice si nu tin niciun fel de regim, bine acum nu va ganditi ca mananc doar prostii, dar, mananc carne inca, nu mananc suficiente fructe si legume crude, fumez, am renuntat la dulce si cafea. Sunt bine in comparatie de cum am fost, dar, simt ca echilibrul e precar si va trebui sa schimb mai serios modul de alimentatie.
Sanatate!
NUAB spune:
hai ca m-am inregistrat aici desi nu am copii (in afara celor 4 animalute din mine)...
multumesc pisigri pentru "publicitatea" facuta blogului. asa am aflat si eu despre subiectul deschis pe forumul desprecopii.com :)
am citit in buna parte toate cele 20 de pagini. sunt convins ca experienta mea nu e nicidecum la fel de vasta ca a multora dintre voi (cei care pe langa durerile bolii a trebui sa indurati si ignoranta medicilor dar si INCERTITUDINEA de a nu avea habar despre boala pe care o aveti). as vrea totusi sa fac cateva amendamente (concluzii din materialele, cartile citite si discutiile cu diversi pacienti de pana acum):
- notiunea de "graba" in inceperea tratamentului nu-si are rostul decat daca pacientul e intr-o stare numita "la limita mortii". or altfel, ca-l incepi la 3 saptamani dupa muscatura sau la doi ani, dificultatea tratamentului e asemanatoare iar infectiile sunt la fel de greu/imposibil de eradicat. diferenta o fac, evident, simptomele mult mai putine si usoare in cazul unui tratament rapid (eu am inceput abx-urile la mai putin de doua luni de la muscatura iar durerile de orice natura nu au depasit 3-4 pe o scala de la 1 la 10), in schimb bacteriile sunt acolo bine merci si dupa trei luni de antibiotice. atunci ce pretentii poti avea ca dupa 3-4 ani de boala sa scoti bacteriile de tot din sange asa usor? sau sa le scoti...
- "boala lyme" poate fi ori f. usor de eradicat ori imposibil. asa se explica si multitudinea de siteuri ale oamenilor care spun ca s-au vindecat "de tot" folosind protocoale banale (cu un singur cap de atac) ca "sare si vitamina C", usturoi, teasel root sau gheara matei". Parerea mea e ca exista tulpini nemodificate (vechi de mii de ani, studiate chiar si la 1800) si tulpini "moderne" (modificate fie artificial fie prin mutatii naturale) studiate incepand cu anii '70.
- sunt convins ca boala Lyme se gaseste la temelia unui numar de boli moderne pe care nici macar nu ni-l putem imagina (de la autism la parkinson si de la tiroidism la epilepsie). de asta si incercarea atroce a guvernelor si industriei pharma de a tine sub control cantitatea de informatie accesibila publicului larg. acceptarea si recunoasterea bolii lyme ar insemna o raza de lumina nu doar pentru bolnavii diagnosticati cu lyme cat si pentru cei cu SM, ASL si alte boli.
- pe langa asta, cred ca alimentatia poate juca un rol decisiv in a anula efectele bolii. asa se explica acele cazuri "din batrani" de care am auzit cu totii conform carora individul X era bolnav de cativa ani si medicii nu stiau ce are. cand s-a apucat sa manance numai zarzavaturi a constatat o ameliorare a simptomelor si apoi chiar o 'vindecare' in final.
- natura mai produce si probleme dar ofera si solutii. trebuie doar sa avem ochi sa le vedem (din pacate omul modern a fost manipulat sa creada ca in natura nu mai gasesti remedii lasandu-te la mana Big Pharma).
regula numarul unu se gaseste in regnul animal. cand pe caine il doare stomacul atunci mananca iarba, caprioarele infestate cu paraziti mananca ierburi. antropologul Wolf Storl (el insusi vindecat de lyme) il citeaza pe botanistul american Matthew Wood care spune ca a vazut ca iarna, toate urmele de caprioare duceau la o planta numita "varga ciobanului" (teasel root) si a tras concluzia ca e posibil ca aceasta planta sa le ajute pe caprioare sa anuleze o posibila infectie lyme (ulterior teasel s-a dovedit f. util in cazul unor bolnavi de lyme, in cazul altora nu).
- cat timp exista cazuri de oameni sanatosi clinic si asimptomatici carora le-au fost gasite si spirochete si bartonelle (si altele) in sange inseamna ca se poate. trebuie doar sa ne iasa tuturor din cap ideea ca "ne abtinem" de la sucuri, dulciuri, chipsuri, gluten, zahar, carne si ca tinem "o dieta". nu, nu astea reprezinta normalitatea iar dieta nu e pe o perioada de timp, e un stil de viata pana la sfarsit.
- daca am dreptate in legatura cu alimentatia atunci am putea chiar sa multumim bolii ca ne-a tras (vrand nevrand) din lumea monoglutamatului si a mancarii procesate in lumea mancarii vii-sanatoase si astfel am preintampinat poate boli mult mai grave la care, sanatosi fiind, nu ne-am fi gandit niciodata sa le prevenim.
e drept ca schimbarea nu e intotdeauna placuta si implica un consum de energie imens insa la sfarsitul drumului sunt convins ca exista un sfarsit luminos. trebuie doar sa ramanem rabdatori pe drumul spre "Emerald City":)
pisigri spune:
Bine ai venit, NUAB.
Tocmai ce vroiam sa iti scriu un e-mail. Asa, ca e reconfortant sa schimb cu tine doua vorbe.
Si pentru ca deocamdata asta cu Lyme este...banuiala unei poveri pe care nu am impartasit-o cu nimeni, si uneori devine...greu de dus.
pisigri spune:
Am primit rezultatul la serologia simpla de la Synevo.
IgG = 0
IgM = 0.02.
Conform ce spun ei, inseamna negativ.
Totusi, acest 0.02 in loc de 0 nu imi place deloc....
Marilen spune:
Mariaa, si eu ma ofer sa ajut la centralizarea informatiilor dar din ianuarie incolo , eu am salvat in calculator si ceva link-uri unde se gasesc info despre lime, era un material bogat pe site-ul Asociatiei de protectie a Pacientilor, pe forum, cu multe informatii utile- f. multe subiecte deschise acolo dar pacat ca s-au pierdut sau cel putin eu nu mai gasesc acele subiecte...ar fi minunat daca cei care au scris aici la inceputuri ar reveni cu vesti...poate dl. sau dna dr. Moscu in limita timpului disponibil ar arunca cate un ochi si pe acest site si ne-ar ajuta cu informatii...am gasit povestea d-nei dr. Moscu pe forumul clinicii HBO de la Constanta (parca, sper sa nu gresesc) si povestea dansei e de luat in seama..ar trebui citita de medici mai ales...
E o idee f. buna sa centralizam informatiile pe prima pagina!
Intreba cineva daca sunt cazuri vindecate.Eu nu cunosc decat 2 oameni care ei personal se considera vindecati(desi in sangele lor la analize mai apar borelii dar se simt bine)si vindecarea a venit prin schimbarea stilului de viata.Ambii au fost paralizati iar acum duc o viata normala.Hrana vie( mancare alcalina in primul rand), exercitiu fizic, odihna, etc.
Eu zic ca trebuie sa venim aici si cu info ref. la dieta.Eu de exemplu pana de curand n-am stiut ca sucul de mere ii place Boreliei (si ii dadeam copilului meu la greu) pana nu am primit un mail de la dl. Silvian Guranda.
Pisigri,dupa ce primesti rezultatul de la microscopie mai vorbim.
La fiica mea doar Western Blotul a iesit pozitiv-initial , restul testelor au fost negative. La ultimile teste facute la Ecopara -si Western Bloturile pe cele 3 specii au iesit negative.Doar ca la microscopie s-au evidentiat boreliile si hemobartonela.
In privinta trasmiterii, in afara capusei si tantarului -dupa cum sustin unii medici se pare ca exista si cai de transmitere directe de la om la om.Nu cunosc sa existe ceva oficial dar este concluzia unor medici care spun ca asa s-ar explica faptul ca existe familii unde sunt bolnavi si sotii amandoi si copiii.
Mariaa, tu esti purtatoare de borelii?
Eu zic ca dupa sarbatori sa ne dam adunarea aici si sa incercam sa facem ceva.
Sanatate tuturor!
Mariaa spune:
Super marius, gani si Marilen !
Si cu voia voastra zic 'piua' pe ultimele 2 capitole, pana acolo le impartiti cum doriti
Da, Marilen, sunt purtatoare confirmata prin microscopie la dr. Bozsik si sunt pe medicatie homeopata de mult timp. Ce pot sa zic e ca abia anul asta lucram cu 'materialul' meu, pana acum 'am dat jos' cu ce m-am ales in urma experientei. Pe langa asta am resetat multe structuri interioare, am schimbat modul de viata (recunosc, nu neaparat alimentar) si urmarim derularea drumului catre 'Emerald city' cum frumos spunea Nuab :)
AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids
pisigri spune:
Marilen,
Ti-as ramine recunoscatoare daca mi-ai indica niste site-uri cu informatie concreta despre dieta alcalina.
Eu am cautat, dar listele alimentelor care se considera ca fac parte din aceasta categorie difera mult intre ele, si pina la urma, daca e sa respecti simultan toate aceste liste, esti redus la putine legume si fructe asupra carora exista un acord. Cel putin asta este problema cu care m-am confruntat eu cautind zilele trecute. Ori daca e sa mentii o dieta in care sa respecti proportia de 80% alcalin....
In plus, nu am gasit vegetale cu continut proteic decit (practic) pe lista de alimente acide (soia, fasolea, hrisca) si imi este destul de greu sa cred ca poti trai fara sa maninci si de-astea.
Ai incercat si picaturile pentru alcalinizarea apei?