Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (43)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui yvyana

Citat:
citat din mesajul lui viss

-deci,ar trebui sa ma declar fericita ca ai mei dorm cate 40 minute legatein cate 2 reprize..

- mami de 2 frumuseti: SONIA IOANA si SERGIU IONUT - 9 martie 2011 :)

Cred ca da!
In casa nu doarme decat in brate si daca o pun in patut se trezeste in 5-10 minute... rar reusesc sa o pun jos din brate si ea sa doarma in continuare, iar daca-mi iese figura mai doarme maxim 30 de minute, dar doar daca stau in preajma ei sa-i dau suzeta, sa o mai mangai pe cap, sa-i soptesc la ureche deci ies mai bine la plimbatul carutului ca macar adoarme singurica

Deja am o fixatie cu somnul... nici nu se trezeste pitica bine dimineata ca eu deja sint setata sa o culc la loc, stiind ca imi ia o ora-doua sa o adorm ca sa doarma si ea 20-30 de minute eu merg pe repede inainte ... repede papa, repede ne jucam apoi pun in aplicare planul A si planul B de adormire a copilului cred ca problema s-a transferat la mama... my imaginary friend says you're not right in the head

.

of of yvyana..daca ai stii cat et inteleg si cat ma regasesc..
nu pot decat sa-ti spun ca trece timpul si incearca sa e bucuri de el asa cum este..vreau sa spun sa incerci sa savuezi perioada asta indiferent de greutati..eu nu prea am facut-o la vremea respectiva si acum regret..tot timpul eram preocupata ca nu doarme suficient, ce metode sa mai aplic sa incerc sa-l adorm, eventual in patut ( n-am reusit niciodata ) cum sa fac sa ma ipart intre n treburi si sa mai ma si odihnesc, un minim necesar..si am ajuns dupa un an extenuata, slaba moarta si fara rezultate mari de asta zic ca trebuie sa luam lucrurile asa cum ne sunt date si sa ne bucuram de ei..
cand e nascuta bebelina ta ?

Mergi la inceput

pisuc, multumesc mult de info..oare e normal sa difere pretul in functie de locatia magazinului ? nu e acelasi mothercare ? asta e, o sa-l trimti pe sot in dorobanti ca nu dau peste 50 ron in plus ca e din afi sau baneasa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina06st

Aaaa, al meu nu mai doarme de vreo luna jumate mai mult de 30 de minute afara. Asa ca m-am invatat... i-am facut program astfel incat sa dormim de pranz in casa. Azi a dormit afara de la 11.30 la 12. Apoi pe la 12.15 am intrat in casa si s-a culcat la 2 fara 10. L-am trezit eu acu' la 5 ca era cazul

Mami fericita: Luca 12.04.2011
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Cand aud de mame care-si trezesc copiii ca dorm prea mult nu-mi vine a crede!!!...WOWWWWWWWWW
Eu n-am trezit-o niciodata de cand era de cateva zile... are cam 2-3 zile/luna in care doarme ziua o repriza de 2 maxim 3 ore, cred ca recupereaza somnul pierdut si atunci se umbla in varful degetelor prin casa, mi-e frica si sa trag apa la WC si vorbesc in soapta si la bucatarie din obisnuinta de ma intreaba sotul: "de ce? ne poate auzi?" ... cel mai mult a dormit ziua 4 ore cand avea vreo 6 saptamani si nici nu am indraznit sa deschid usa si sa intru la ea in camera de teama sa nu scartaie, doar ascultam la usa, ma uitam prin geam sa vad ce pot deslusi si verificam babyphone-ul din 5 in 5 minute sa vad daca merge

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Yvyana, al meu doarme la pranz cam asa: 30 de minute si brusc se trezeste. Ii bag suzeta sau il mangai si mai doarme vreo ora. Apoi se repeta treaba asta. Deci ideea e ca trebuie sa stau pe langa el. Dar stau ca si eu vreau sa se odihneasca.
Iar de trezit, il trezesc ca daca se trezeste mai tarziu, adica la 6 de ex. nu-l mai ia somul pana la 9 si e tare marait inainte de bai si dupa. E un adevarat scandal. Asa insa, trezit la 5, o sa-l mai ia somnul pe afara vreo 20-30 de min pe la 19.30-20. Si asa putem sa facem si noi baie in liniste si sa adoarma in jur de 22.

Cam asa sdi-a facut programul.

Si sa nu uit. Noi inca mai avem nopti cand se trezeste la o ora, o ora jumate . Eu zic ca de la dinti.

Pisuc, nu ma supar pe dr. Ai dreptate. Nici nu tin neaparat sa-i dau cereale. Chiar daca se mai trezeste noaptea pt un biberon de lapte. Mai astept cu cerealele. Am citit ca si astea-s controversate, mai ales pt greutate.
Pe mine m-a uimit ca a zis ca e gras. Ori mie nu mi se pare asa mult 7400la 4 luni jumate. Sau nu prea stiu eu cum sunt graficele de crestere. Cat era in burta urmaream mereu daca suntem in grafc. Acum nu ...

La congelator am pus un sertar separat pt pitic: dovlecel, ardei gras,rosii. Toate crude taiate feliute. O sa mai pun: morcov, patrunjel, telina, pastarnac. Le pun ca acu iau de gradina. La iarna din hypermarket iau de-alea de import si n-as vrea pt copil. Rosii de ex am pus cate una. Atat cat pun o data la o mancare pt el. Si restul la fel. Sunt pungute mici si e loc destul. A si le-am pus la toate etichete.

Puup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Mai fetelor, ai vostri mai vomita? CA al meu tot mai vomita. Si la 2 ore dupa ce mananca...

Mergi la inceput

Acum am vazut ca nu mai sint pe prima pagina...nu stiu de ce?
Miki e nascuta pe 29.03 . Incerc sa nu ma mai stresez... asa ma intreb si eu daca e normal sa doarma atat de putin si cu asa eforturi mari din partea mea cand aud ca toti copilasii cunostintelor si prietenelor dorm marea parte a zilei si ele nu fac aproape nici un efort sa-i adoarma (bine daca pusul suzetei in gurita si leganatul 5 minute in brate sau pusul in leganel se cheama efort ...) Dar sint zile in care ma necajesc tare pentru ca o vad ca este foarte, foarte obosita si nu adoarme indiferent ce-i fac, efectiv nu inchide ochii ... trag draperiile la geam, ii pun eu mana la ochisori (o data a mers faza asta), ii iau toate jucariile care-i sunt prin preajma si o distrag si ea deschide ochii mari, mari de tot si se uita pe pereti daca nu mai are nici o jucarie/caruselul, apoi urla cat poate de nesomn si atunci disper, ma intreb ce fac eu gresit, si dupa ce urla marea parte a zilei (a se citit 4-5 ore cu pauze de cateva minute in care eu o legan, ii cant, o pun la san, ii arat jucarii) adoarme intr-un final si doarme si ea 40 minute suspinand, plangand prin somn si de obicei se trezeste deodata, uneori urland Sint cam 3-4 zile/luna cu un astfel de scandal din cauza nesomnului... in rest fiecare somn vine dupa o batalie, efectiv se lupta cu somnul, cand se apropie ora de nani ea rade, se agita, da din picioare/maini, se rostogoleste, tipa, plange, apoi urla si intr-un final apoteotic adoarme si eu sper sa doarma macar 30 minute sa simta si ea ca s-a odihnit si mi-e teama si sa respir

Mergi la inceput

Alina si eu tot pe langa ea stau cand doarme... se intampla la fel sa se trezeasca brusc, deschide ochii deodata dupa 30 minute de somn, cu deosebirea ca pot eu sa-i fac orice, ea nu mai adorme la loc decat rarisim si atunci mai doarme inca 20 maxim 30 minute, deci intr-un final ma bucur pentru 50 minute maxim o ora de somn intrerupt daca le are

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Miki, nu cred ca e normal sa fie diferente de pret , pana acum nu am observat sa fie, o fi fost totusi alt model???
Yvyana draga, stii ca si eu ma plangeam ca Petru nu doarme mult ziua. Sa-ti spun ce am observat eu: el are un pattern de somn, care se schimba la cateva saptamani. De exe pana zilele trecute dormea in cursul diminetii (fie in parc fie pe vreme rea in casa) inca vreo 2 ore; apoi numai calupuri de 30 min de vreo 3 ori pana seara si atat. De cand e in carucior sport cred ca parcul i se pare mult mai interesant si nu mai doarme acolo decat vreo 40-50 min; in schimb a aparut o repriza de somn de vreo ora jumatate-2 ore pe la ora 15. Cu adormitul acasa si noi am avut probleme: vroia doar in scoica prin leganare. Am decis in vacanta la Cheia sa eliminam somnul in scoica, si ziua doarme in patutul pliant care a devenit un fel de loc de joaca/tarc in sufragerie. Etajul lui se leagana un pic si permite o mica leganare cu suzi si Shhhhshhhh la adormire, dar cheia succesului este si recitarea/cantarea "Somnoroase pasarele" in brate inainte. Adora si pare sa ajute la intrarea in pre somn... Acum nu stiu daca la toti bebeii merge, imi povestea o prietena ca fetita ei dormea calupuri de 10 min ziua, pe ceas, o colega a sotului ii povestea ca fetita de 1 an si 1 luna vrea in fiecare noapte de la 2 la 4 joaca de cand era micuta, deci cati copii atatea bioritmuri... Dar poate te ajuta experienta mea...
Somleac, o casa minunata, cred ca si curtea va fi tare frumoasa cu peluza si poate pomi.
Alina, eu am gasit pe net un soft WHO Anthro(http://www.who.int/childgrowth/software/en/) cu care urmaresc cum creste Petru fata de mediana varstei lui. De ex el a avut 7.400 martea asta si e fix pe mediana, asa ca 7400 la 4 luni jumate n-are cum fi mult. Eu nu vreau sa ii dau cereale.
Happy sanatate multa piticilor!!! Multumesc ptr ideile cu Baby Einstein
Strumphi succes la cumparatrui si la meteo

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! Mami de dragalas Petru Constantin (02.04.2011)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui yvyana

Acum am vazut ca nu mai sint pe prima pagina...nu stiu de ce?
Miki e nascuta pe 29.03 . Incerc sa nu ma mai stresez... asa ma intreb si eu daca e normal sa doarma atat de putin si cu asa eforturi mari din partea mea cand aud ca toti copilasii cunostintelor si prietenelor dorm marea parte a zilei si ele nu fac aproape nici un efort sa-i adoarma (bine daca pusul suzetei in gurita si leganatul 5 minute in brate sau pusul in leganel se cheama efort ...) Dar sint zile in care ma necajesc tare pentru ca o vad ca este foarte, foarte obosita si nu adoarme indiferent ce-i fac, efectiv nu inchide ochii ... trag draperiile la geam, ii pun eu mana la ochisori (o data a mers faza asta), ii iau toate jucariile care-i sunt prin preajma si o distrag si ea deschide ochii mari, mari de tot si se uita pe pereti daca nu mai are nici o jucarie/caruselul, apoi urla cat poate de nesomn si atunci disper, ma intreb ce fac eu gresit, si dupa ce urla marea parte a zilei (a se citit 4-5 ore cu pauze de cateva minute in care eu o legan, ii cant, o pun la san, ii arat jucarii) adoarme intr-un final si doarme si ea 40 minute suspinand, plangand prin somn si de obicei se trezeste deodata, uneori urland Sint cam 3-4 zile/luna cu un astfel de scandal din cauza nesomnului... in rest fiecare somn vine dupa o batalie, efectiv se lupta cu somnul, cand se apropie ora de nani ea rade, se agita, da din picioare/maini, se rostogoleste, tipa, plange, apoi urla si intr-un final apoteotic adoarme si eu sper sa doarma macar 30 minute sa simta si ea ca s-a odihnit si mi-e teama si sa respir

yvyana, asa eram si noi, nu paseam prin casa, nu mergeam la wc, nu mancam de disperare sa doarma macar 15 min..
ca sa-ti mai povestesc de etapele prin care am trecut, pe la 8-10 luni, faceam ture prin casa cu randul, eu si sotul, toata noaptea, ma schimba si el vreo 2 ore ca sa inchid si eu un oki, in rest ne plimbam prin camera, ii cantam, il tineam strans la piept ca era singura pozitie in care se linistea, adica nu mai urla..uneori mai inchidea si okii, dar daca incercam sa ne asezam o luam de la capat intr-un final cand am cedat, ma asezam langa el pe pat si il blocam/imobilizam practic cu corpul meu sa nu se mai agite si intr-un final epuizat de urlete adormea..pana se trezea iar tot tipand si o luam de la capat..
ce pot sa-ti mai spun e ca si acum dusmanul nostru nr 1 e tot somnul..cand se aprope ora de somn, seara sau la pranz, il apuca nebunia, parca intra in sevraj..scoate toate jucariile, isi gaseste tot felul de ocupatii doar doar nu va trebui sa doarma..si repeta mai nou non stop " n-o venit somnul" ca nu cumva eu sa-l trimit la nani si 90% din problemele noastre cu el se datoreaza tot oboselii acumulate, ca refuza sa doarma cand trebuie..
am avut perioade in care imi faceam probleme ca nu se dezvolta psihic cum trebuie, ca citeam si eu in carti ca pt dezvoltare armonioasa/normala are nevoie de x ore de somn..si noi nu le aveam nici pe departe..ca sa nu mai zic ca ce dormea el nu se putea numi somn..vlad nu cred ca l-am vazut vreodata dormind relaxat, in pozitia care se spune ca e somn linistit la bebe- pe spate cu manutele in sus..dormea cu pumnii stran inclestati si parca-l tinea cineva in camasa de forta..la andra am vazut si eu ce inseamna somn linistit..

cand a venit andra, toti din familie nu-si doreau decat sa fie un copil care doarme.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina06st

Mai fetelor, ai vostri mai vomita? CA al meu tot mai vomita. Si la 2 ore dupa ce mananca...

oho, si la 5-6 ore dupa imi scoate din morcov.mar..dupa ce ca abia ia cateva lingurite le mai si da afara

am uitat sa va zic ca am avut succes azi cu cateva lingurite de para..e primul lucru la care a deschis gurita..

Mergi la inceput