Soacra...din nou!!!
Raspunsuri - Pagina 8
bobocel_07 spune:
Sunt de acord cu ce a spus cineva mai devreme (nu mai retin cine) ca trebuie sa te duci macar o saptamana la parintii tai sa poti vedea lucrurile mai clar.Asta o sa te ajute foarte mult.Si daca spui ca el nu contribuie la cheltuielile casei de ce iti este frica sa ramai cu doi copii daca divortezi?Ca practic tu ii intretii pe copii.Eu zic ca trebuie sa va ganditi bine la ce o sa faceti, vorbeste cu el si spune-i ce te macina si ca vrei sa iei o pauza sa va ganditi bine ce anume vreti unul de la celalalt.
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
NinaB spune:
cu alte cuvinte...ai facut o serie de alegeri pe care nu multa lume le-ar face.
noi te citim/ascultam.
dar urmatoarele alegeri tot tie iti apartin!
catiushor spune:
Vai, Gabi, draga!!! Ma bag si eu ca musca-n lapte. Cred ca ti-ai dat seama din toate discutiile de aici ca singura solutie salvatoare e cea mai grea. Sa "divortezi" de soacra ! Noi stam cu socrii. De 4 ani !!! Si nu la casa ci intr-un apartament cu 2 camere. Acuma ne vine si bebele iar camera noastra e prea mica asa ca trebuie sa cautam solutii. Nu stiu cum pare din afara pentru unii, dar numai dupa ce locuiesti o perioada buna cu socrii poti sa stii cu adevarat cum se simte o nora in casa lor. O straina, o menajera.Dar le sunt recunoscatoare ca avem unde sta, chiar daca ne scot ochii in fiecare zi cu maruntisuri care nu le convin. Eu am noroc ca sotul e mai deschis la minte si face tot posibilul sa plecam cu prima ocazie, dar nu ne prea ajuta finantele. Eu mai iau o "cura de parinti" cam o data la 2-3 luni, asta asa ca sa nu inebunesc de tot. Pot sa condimentez situatia mea cu faptul ca socrul meu e beat in fiecare zi, iar pe soacra in luna mai am internat-o pt a doua oara la psihiatrie. Deci la mine e hardcore.
Nu pot sa iti dau un sfat diferit de celelalte fete. Dar prioritatile tale se impart asa: copiii, pe urma sotul, si pe urma ceilalti. Daca gasesti o usita sa poti pleca de acolo, profita. Doamne-Doamne o sa aiba grija de voi !!! Mi se pare trist si imi pare f rau ca sotul tau nu coopereaza.
Multa putere iti doresc !!!!
gravidutza 18+ de bebitza tzopaila
balanta_tm spune:
Deci sotul tau face ce vrea si in privinta banilor, din moment ce spui ca el da bani si pe chestii pe care nu le stii, plus motorina, piese, paine. Iar pt copii cumperi doar tu, ca si cum ar fi doar copiii tai...
Ai fost prea toleranta iar el s-a invatat rau din multe puncte de vedere. El controleaza totul, inclusiv viata ta. El impune regulile, tu doar te conformezi. Iar cand 'indraznesti' sa spui ca nu iti convine, iti sugereaza sa pleci.
In afara de faptul ca ai doi copii sanatosi, ce alte satisfactii mai ai? Nu e musai sa imi raspunzi mie, este ok si daca iti raspunzi tie insati si atat.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm Deci sotul tau face ce vrea si in privinta banilor, din moment ce spui ca el da bani si pe chestii pe care nu le stii, plus motorina, piese, paine. Iar pt copii cumperi doar tu, ca si cum ar fi doar copiii tai... Ai fost prea toleranta iar el s-a invatat rau din multe puncte de vedere. El controleaza totul, inclusiv viata ta. El impune regulile, tu doar te conformezi. Iar cand 'indraznesti' sa spui ca nu iti convine, iti sugereaza sa pleci. In afara de faptul ca ai doi copii sanatosi, ce alte satisfactii mai ai? Nu e musai sa imi raspunzi mie, este ok si daca iti raspunzi tie insati si atat. |
Cred ca ar trebui sa pui piciorul in prag, si sa intelegi ceea ce esti: o mama responsabila si o sotie si nora nedreptatita.
Atata timp cst tu nu te apreciezi la justa valoare, nimeni altcineva nu o va face. Nici macar tatal copiiilor tai dar-mi-te soacra.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
lucialu spune:
cand ziceam de cucos...Gabi, l-ai lasat sa te joace cum a vrut el. Si mai are si gura mare, adica tu cresti copiii, tu ai grija de toti sa aibe ce sa manance( probabil ca poti sa mai treci o persoana in plus la masa, cumnata!), tu dai banul in casa, tu gospodarie si nu mereu si in folosul tau, si tot tie ii da lui mana sa-ti spuna sa pleci dc nu-ti place!
Nu stiu cum e mama ta, tu o cunosti mai bine, insa poti sa consideri casa ei ca fiind o solutie la o adica. Macar temporara. Insa niciodata sa nu mai iti faci planuri de camin sub acoperisul altor proprietari, sunt bani pierduti tot ce investesti acolo sau profitul e atat de tardiv si de indoielnic incat nu merita. Trebuie sa existe o incredre ft bine intemeiata ca sa faci asa ceva. Altfel mai bine iei banii dintr-un buzunar si ii pui in celalat, decat sa ii arunci asa. Ca asta se numeste: aruncat. Nici nu concep cum poti accepta sa nu stii ce face el cu banii, aia pt care prefera sa stea asa, fara acoperisul lui, al vostru.
Imi pare rau-rau, nu meritai toate astea, dar toti mai gresim, important e sa si invatam ceva macar cat sa nu mai le repetem. Nu dispera, nimic nu e de nereparat, esti inca tanara si deja ai dovedit ca poti ft multe!
gabitom spune:
Buna.fetelor! Am lipsit ceva timp,am avut de lucru la casa si am fost la o nunta la o verisoara de a sotului. Au fost toti cumnatii mei si soacra s-a oferit sa stea cu cel mic,fetita am luat-o cu noi.Ce sa mai spun cu privire la situatia noastra... certuri cu sotul nu am ,cautam solutii cu cel mic(poate mai apelam si la bunica lui 1-2 ore cand si cand),sper sa se rezolve cu orarul meu. Cred ca va insista ca uneori sa-l mai ia soacra la gradi(este educatoarea fetitei) si fiind cu sora lui cred ca nu vor fi probleme. Deocamdata nu iau nicio decizie cu privire la o eventuala despartire,m-am hotarat doar sa evit discutiile cu membrii familiei LOR,sa incerc sa merg mai des la parinti pe durata vacantelor mele(mai ales ca cel mic va mai creste si nu va mai fi asa greu cu el) si sa nu mai implic asa mult in chestiunea muncilor agricole. Mai departe... vom vesea!!
Numai bine tuturor!!!
gabitom spune:
am o rugaminte la moderatori,daca se poate sa se stearga subiectul. Am retinut sfaturile dar din motive de securitate as vrea sa-l sterg! Multumesc!