Soacra...din nou!!!
Raspunsuri - Pagina 3
bobocel_07 spune:
In situatia ta am fost si eu, adica stat impreuna,probleme multe, certuri si multe neintelegeri.Am hotarat ca trebuie sa ne facem ceva separat si ne-am facut, dar in aceiasi curte.E adevarat ca multe lucruri s-au imbunatatit dupa ce ne-am separat dar totusi e foarte greu.Si daca te apuci sa investesti acolo cu siguranta sotul tau nu va mai vrea sa plece.E greu sa traiesti zi de zi cu niste oameni cu care nu te intelegi fie ei socri sau parinti.Eu iti tin pumni sa fii tare si sa ignori toate rautatile care vin din partea lor, eu asa am facut in ultimul timp si parca imi este mai bine.Ai grija de tine te consuma mult o astfel de situatie o spun din experienta proprie.
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
dyanira spune:
Tu acum stai in Tg Jiu??Sau in apropiere??
Sincera sa fiu si sotul meu e de acolo si a vrut sa mearga acolo dupa ce am terminat facultatea dar eu nu am vrut in ruptul capului in zona aia...Si ca o paranteza si soacra mea e educatoare:)))
Am inteles ca tu esti din alta parte din ce oras??
Sincer cred ca ti-ar fi mult mai bine la oras poate de unde esti tu e o zona cu mai multe perspective...Si sotul tau sigur si-ar gasi un alt job si nu neaparat de bugetar...Cumnatii parca ai zis ca sunt in Buc ei de ce oare nu se inghesuie sa stea la tara sa curete la vaci, porci si sa pliveasca in gradina...
Eu iti spun sincer ca nu as fi mers acolo cu sotul meu oricat l-am iubit si cu atat mai putin nu as fi stta cu socrii...totusi zic ca nu e tarziu sa repari ce e stricat si o distanta cat mai mare ar fi cea mai buna!!!
Insa tu stii cum faci ca pana la urma e viata ta noi putem da doar sfaturi!!!
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
ellymer spune:
Salut,
Si eu iti spun, din proprie experienta, ca nu e bine sa fiti la comun cu absolut nimic.Chiar daca e mai greu financiar, separa-te de ea neaparat cu mancare, cu conserve, cu tot.Si crede-ma, cand va veni fiica ei va fi si mai rau, nu va mai conta decat ea si copilul ei...prin urmare nu spera ca va avea grija si de copilul tau, gaseste din timp o alta solutie.La mine a fost la fel , cand cumnatica a nascut, brusc , n-a mai existat si fiica-mea, desi nu am apelat decat in cazuri extreme.Acum, chiar daca mai zice s-o las la ea si sa merg"linistita unde am de mers" ii spun scurt: multumesc, nu e nevoie , de fiica mea prefer sa ma ocup eu"asa cum se poate si e infinit mai bine asa, crede-ma. Nu trebuie sa te bazezi in nici un caz pe ea, pentru ca te lasa de izbeliste, cand ti-e lumea mai draga, cum se zice.Implica-l mai degraba pe sotul tau, poate mai greu, dar te va ajuta daca ii vei cere.
Fii puternica si las-o sa vada ca te descurci perfect si fara ajutorul ei! (asta n-o sa-i placa, fii sigura)
mirela0521 spune:
cine crede ca viata la tara e mai ieftina pt ca iei din curte totul, se inseala amarnic!!!! ca sa ai ce lua din curte trebuie sa muncesti de dimin pana seara de iti ies ochii din cap. sa te trezesti in creierii dimin sa dai la pasari si animale sa manance ca iti urla in grajduri cum se face lumina de ziua, apoi sa pleci la diferite munci la camp, ca daca nu muncesti la camp nu ai ce sa dai la animale, sa mai muncsti si la gradina sa ai cateva legume acolo, vine noaptea si nu stii ce sa faci mai repede... cand sa mai pui si o oala de mancare la foc, cand sa mai faci o curatenie in casa, cand sa speli si sa calci etc... iar la tara se face mizerie nu gluma!!! nu ca la oras un pic de praf, 3 scame si 5 frimituri...
sincer eu nu m-as duce la tara sa muncesc nici daca mi-ar da cineva 1000 euro pe luna garantat!
am inteles ca din diferite motive nu te poti reintoarce la oas, desi ar fi ideal! asa ca solutia, asa cum o vad eu, ar fi sa te muti in propria gospodarie, sa nu mai stai cu socrii deloc! ai acte pe numele sotului pe casa si curtea socrilor tai?! banuiesc ca nu, asa ca de ce sa investesti in casa socrilor tai si peste ani si ani sa te trezesti ca vin rudele de la bucuresti sa isi ceara partea de mostenire? sunt atatea cazul in care s-a intamplat lucrul acesta, asa ca nu ar fi exclus sa ti se intample si tie.
daca aveti acum discutii cand inca sunteti tineri si in putere de munca toti (si voi si socrii si rudele de la buc), dar mai tarziu ce veti face? plus ca vor creste copiii si vor avea nevoie de spatiu, de camera lor, daca nu fiecare cu camera lui. nu veti mai putea sta toti 4 intr-o camera minuscula. ca sa nu mai zic ca si voi aveti nevoie de intimitate. daca vine cineva in vizita voi unde ii primiti?
eu una mi-as cumpara o casa din sat care sa fie doar a mea si a familiei mele, sau daca as avea un pic de teren mi-ar ridica incet-incet o casuta mica pt nevoile familiei mele. de ce sa stau incurcata cu socrii si cu rudele lui, sa trebuiasca sa ii suport pe toti cand pot sa fiu pe cont propriu si sa nu dau socoteala la nimeni? da, nu se poate intr-un an, dar in 5-6 ani de zile sigur ti-ai face o casuta micuta si draguta cu tot ce ai nevoie.
pt ce sa investesti intr-un living si intr-o bucatarie acum cand poti sa faci ceva economii si sa iti faci ceva propriu? este mult mai sigur asa.
iar pana as realiza toate astea m-as separa TOTAL de totate cheltuielie de socrii! si cu mancarea si cu celelalte cheltuieli, ca sa nu mai existe discutii ca unii mananca mai mult si pun mai putini bani la "bataie", ca unii se uita pana la 12 noaptea la tv si consuma curent, sau ca spala la masina de 5 ori pe saptamana, sau ca fac dus de 10 ori pe zi etc.
gabitom spune:
Multumesc pentru raspunsurile primite.Dyanira,eu stau la 50 km de tg jiu,in zona de munte. De fel sunt din sud,din teleorman.Situatia e chiar complicata,tot ce mi-ati spus voi,prevad ca asa se va intampla/deja se intampla. Din pacate,trebuie sa va spun ca am avut o discutie cu sotul meu,destul de aprinsa,am plans si rezultatul e ca nu va pleca niciodata din casa lui si nici de separare nu vrea sa auda,din respect pentru tatal lui,care ar cam face foamea,sa o zic pe sleau. A zis ca daca soacra nu vrea sa manance din ce gatesc eu,treaba ei,noi facem in continuare ce trebuie.oricum,e trist ca in fata alor lui,eu nu mai contez si mi-a zis ca daca eu cred ca as trai mai bine in casa alor mei,sa ma duc acolo. eu mare lucru nu mai am de gand sa investesc in casa lor(o face el si tatal lui,care v-am zis ca ne ajuta) si cand voi putea,incep sa o ajut pe mama sa mai faca ceva in casa mea natala,cine stie,vreodata voi avea nevoie de ea.Sunt multe de zis,eu ma rog la Dumnezeu sa imi pastrez locul de munca si sa am copiii sanatosi si ma eliberez in vreo 2 ani si de soacra. Sotul meu mcar mi-a garantat ca au grija cu totii de copil cat voi fi la scoala. macar atat. acum de ex,eu gatesc,coc niste vinete,am spalat 2 masini de rufe,ea se invarte de azi de dim pe langa niste ardei copt(brusc e ff harnica ,decand si-a dat seama ca nu se mai bazeaza pe legumele trimise de ai mei si conserve,implicit. Chiar ma bucur! Mai vorbim! va multumesc!
mirela0521 spune:
pacat ca sotul tau nu colaboreaza cu tine, ca nu iti impartaseste ideile si planurile de viitor, si ca este atat de orb, de incapatanat si de inchistat in solutionarea, mai devreme sau mai tarziu, a problemelor astora.
pacat ca tu, care ai renuntat la toata viata ta de dinainte pt a intemeia o familie cu el, trebuie sa continui sa faci compromisuri si sa accepti constrangeri pe toate planurile "ca sa fie bine", sa te zbati in framantari interioare si sperante ca "va merge si asa", iar el sa nu accepte nici macar ideea separarii de soacra ta macar cu bucataria.
nu vreau sa pun paie pe foc, departe de mine gandul asta, insa tu oferi enorm pt el, iar el mai nimic pt tine. sa dea DD sa fie bine asa cum a stabilit el, insa eu ma indoiesc ca nu vor aparea discutii si probleme mai grave. mai ales cand va aparea si cumnata ta in peisaj...
Dumnezeu sa va calauzeasca deciziile cu intelepciune!
NinaB spune:
din pacate problema ta s-a redus la esenta. nu socrii, nu case... ci la sprijinul reciproc al sotilor in casnicie.
si e atat de delicata incat niciuna dintre noi nu prea are ce sa-ti spuna util (mai ales cand ti s-a sugerat ca solutie sa pleci acasa la mama...)
mult noroc!
CorinaDani spune:
off
stii ce ar trebui sa faci ? daca ar fi posibil, sa-ti pui sotul sa citeasca sfaturile pe care le-ai primit aici. poate i-ar mai deschide ochii si si-ar da seama ca nu se invarte lumea in jurul gospodariei parintilor lui. ca si tu esti un om, care are dreptul la fericire, la o viata linistita alaturi de partener si copii. si ca poate viata la tara nu e tocmai ce ti-ai dorit, pentru ca ai alte aspiratii. nu e nimic rusinos in asta. pur si simplu nu te poti adapta. nu esti nici prima, nici ultima.
cu ce te incalzeste pe tine respectul pe care sotul il poarta tatalui sau ? atat de egoist este incat are pretentia ca tu sa te sacrifici in continuare, pentru ce ? dar el ce sacrificii si compromisuri face sau e dispus sa faca ? sora lui de ce nu da o mana de ajutor ? ah, da, uitasem, sta la capitala, vine doar sa se aprovizioneze cu produse eco si bio, muncite tot de voi sau de parintii tai.
iti dai seama, sper, ca in cazul in care doamne-fereste, se intampla ceva cu unul dintre socrii tai si ramane imobilizat la pat, tot pe tine/voi pica sarcina ingrijirii, cu tot ce presupune asta, nu intru in detalii, batranetea e uneori foarte urata. si e foarte posibil ca sora sotului tau sa nu se implice in acest caz.
stai un pic, lucrurile se vor complica si mai mult. zici ca vine cumnata sa stea cu copilul acolo, dupa ce naste. aham. si ma rog unde va sta ? iti dai seama, sper, ca vor incepe mofturile si comentariile, ca faceti galagie sau mizerie si nu poate dormi bebelusul, ca ai tai copii ii deranjeaza sau cine stie ce alte comentarii. si cum vor avea socrii grija si de copii tai, daca soacra va sta non-stop cu cumnata ta si bebelusul ?
chiar nu gasiti acolo in sat, o mamaie sau un tataie ramasi singuri pe lume, fara rude, la care sa va mutati si care sa va lase mostenire o casuta si terenul aferent, in schimbul ingrijirilor acordate de voi ? asa ati impaca si capra si varza, nu ati pleca din localitatea natala a sotului, insa nu veti mai fi cu totii in aceeasi gospodarie, veti scapa de frecusurile si tensiunea de acum. vorba-ceea "mai rarut, ca-i mai dragut". cu cat veti interactiona mai putin, cu atat nu veti mai avea ocazii sa va ciondaniti.
si socrul, daca n-are ce manca, poate veni la voi, pentru o farfurie cu mancare nu se face gaura in cer.
nadaflorilor spune:
Nu vad nimic rau in faptul ca isi coace ardeii personali, foarte bine face, da dovada de intelepciune, pacat ca fiul si sotul nu au ochi sa vada , pentru ei important e sa o puna la colt si sa ii arate astfel cat de ineficienta e. De fapt sotul tau ii seamana perfect tatalui, nici tatal nu pare dispus sa-si sustina sotia. S-a separat, isi gateste singura, isi coace singura, foarte bine o izolam ii aratam ca noi toti suntem contra.
Fiecare isi organizeaza treburile in functie de timp, prioritati etc. azi coace ardei, maine spala doua bluze, poimaine se uita la tv toata ziua sau sta la sueta peste gard cu vecina.
E trist ca la o varsta sa ajungi sa constati ca pentru copii tai esti doar un potential viitor cadavru si ca nu conteaza decat mostenirea materiala, care pe baza unor prejudecati invechite ar trebui sa revina primului sau ultimului nascut..ca asa spune traditia.
Succes in adaptarea la situatie si la un mod de viata deloc de invidiat.
Nina, 23+,
balanta_tm spune:
Cel mai grav mi se pare ca in ultima discutie ce ati avut-o ti-a spus ca daca crezi ca ai trai mai bine in casa alor tai, sa mergi acolo. Cu alte cuvinte, ori accepti decizia lui de a ramane pt totdeauna in casa alor lui, ori daca nu accepti, esti libera sa pleci.
Oare tu insemni ceva pt omul asta? El se gandeste vreun pic la binele tau si al copiilor?
Asta e partea proasta cand toleram multe unui barbat: se invata asa si lucrurile scapa de sub control. Ai inghitit prea multe de la el si cu cat vei accepta sa mai inghiti, cu atat situatia devine si mai rea pt tine si din pacate si pt copii, care nu vor avea liniste si armonie in casa aia.