Diversificare bebe - conserve pt iarna
Buna, am tot citit eu pe aici pe la bucatarie, dar n-am gasit mare lucru din ce ma intereseaza pe mine acum si ma gandesc ca voi stiti, fiind mai toate mamici cu experienta.
O sa incep diversificarea lui bebe la sfarsitul lui septembrie, asta insemnand ca peste iarna sa trebuiasca sa-i dau anumite alimente de sezon. Nedorind sa iau atunci din supermarket, ce m-ati sfatui sa conserv acum si cum anume? Mentionez ca am beci incapator si congelator obisnuit, cu 3 sertare.
Multumesc!
Raspunsuri
Androix spune:
Fructe. Eu la asta am dus lipsa, cu ai mei am inceput diversificarea toamna spre iarna si in afara de mar si banana nu prea am avut ce sa le ofer. Ma rog, la primul ca la cea mica mi-am congelat piersici, taiate in doua si scos samburele. Mai poti pune asa caise.
In beci poti sa pastrezi morcovi si albitura, pe toamna sa iei romanesti ca apoi toata iarna sunt doar turcesti in piata. In rest nu stiu ce ai mai putea conserva, poti pune la beci. Mai mult pe la congelator.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Stefana spune:
De piersici am auzit ca se pot pune la borcan, in apa si fierte la bain-marie, fara zahar. A incercat cineva?
Cum erau piersicile congelate, Androix? Le puteai face doar piure sau mergeau papate si asa, jumatati?
Androix spune:
Mergeau doar piure. Dar au fost numai bune pentru diversificare.
In locul tau nu as munci sa conserv cine stie ce, iar sa fac experimente nici atat. Cantitatile mancate de bebe sunt infime. Supitele de legume la inceput doar arunci legumele taiate mare in apa si apoi le pasezi, deci nici macar un amestec gata taiat pus la congelator nu e mare lucru pentru ca acum cel putin iti e inutil.
Mai poti sa pui la congelator legume, ce crezi tu ca ai putea incerca sa-i dai: fasole verde oparita in prealabil, dovlecel (eu n-am pus dovlecel dar daca ar fi l-as pune taiat in doua, iar apoi aruncat direct in apa), ardei. Si carnita portii mici mici, eu puneam o jumatate de piept de pui taiat in bucatele mici cat o nuca, fiecare in punguta. Cand imi trebuia doar il puneam la fiert.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Stefana spune:
Eu as fi vrut sa incerc si putina autodiversificare si ma gandeam la bucati care sa ramana intregi, sa le aburesc si sa i le dau asa sa le pape. Dar cred ca nu se poate, nu?
Androix spune:
Nu stiu ca eu n-am incercat. Fructele cel putin se inmoaie la congelator, nu mai poate fi vorba de bucati.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Lala_D spune:
Eu aveam ( si inca am dar acum cantitatea e marita) pungute puse in congelator pentru o masa de legume.
Adica intr-o punguta puneam : morcov ras, dovlecel cuburi, telina rasa, pastarnac ras, ardei gras in 3 culori taiat cuburi, frunze de patrunjel. O astfel de punguta o foloseam la o supa, la care mai adaugam jumatate de cartof, galusti sau taietei de casa, plus suc de rosii.
In alte pungi, mai mari, tot in congelator am : frunze de spanac, brocoli, conopida, ardei grasi pentru umplut ( congelati intregi doar cu cotor scos), dovlecei scobiti pentru umplut, vinete.