vase pt gatit

vase pt gatit | Autor: iulia_b

Link direct la acest mesaj

Ce fel de oale/tigai folositi sau stiti sa fie cat mai putin nocive. Ca ma ingrozesc cate mai citesc, despre teflon, aluminiu etc. Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Ce fel de oale/tigai folositi sau stiti sa fie cat mai putin nocive. Ca ma ingrozesc cate mai citesc, despre teflon, aluminiu etc. Multumesc

E cald in ro, nu mai gati - salate si gata. Whatever, de cand cu moda sa mancam raw, eu incerc sa gatesc cat mai putin (alimente care se gatesc repede). Ba chiar cand ma intreaba sotul ce mancam azi, si eu is in stare de lene, raspuns: RAW, ca sa fim cool si fancy :)

Sa devin serioasa: sa regresam si sa ne intoarcem la emailate, sticla, lingura de lemn, oala de lut arsa (ceaunul de tuci nu recomand). Si inainte de a gati, da-le o clatire. De prajit, nu recomand, cel mult de gatit la capac/gratar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Vasele eco, cu interiorul in ceramica ,inoxul .
In ziua de azi nu stiu si nu cred ca exista ceva care sa nu ne faca rau ,cred ca alimentele ne fac mult mai rau decit vasele in care pregatim mincarea.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

vase de inox cu fundul dublu, vasele de email cu fundul dublu. eu mai am si tigaia de teflon pt clatite, nu stiu de ce ar fi asa nociva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu am observat, in emisiunile culinare in care apar bucatari de pe alte meleaguri, ca incet-incet isi fac aparitia vasele cu interior de ceramica. or sti ei de ce le folosesc, nu-i asa ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

eu am renuntat la toate vasele vechi (inox si email) le-am lasat "in trecut".
acum folosesc doar cele din lut si ceramica si sunt foarte multumita. de tigai nu am nevoie pt ca nu mananc nimic prajit, totul este ori crud, ori fiert, ori copt la cuptor (ce mi-ar place un cuptor cu lemne, dar de la bloc nu se poate, poate cand am sa-mi fac casuta).
si totusi am uitat, am pastrat tigaia de fonta (veche din 1990) pentru clatite, in caz ca voi pofti la ele su sau musafirii mei(nu de alta dar am colectie de dulceturi pentru acestea, toate facute la pirostii).
ca ustensile folosesc doar cele din lemn, nelacuite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

pe la ce magazine ati gasit astfel de vase? sau cautati anumite marci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Eu cred ca se gasesc peste tot ,sint citiva ani de cind au aparut asa ca nu sint greu de gasit.
Sint si vase chinezesti, care imita ceramica de aceea sint de proasta calitate si nu au nimic in comun cu ceramica,ceramica este de mai multe culori.
Mie imi plac mult si vasele de arama ,din pacate sint f.scumpe.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

inox-ul este material inert, ce are in oale?
cele de ceramica sunt minunate si sunt folosite mai nou pentru ca sunt la moda . sunt foarte bune si aspectuoase sa servesti mancarea direct din ele. dar sunt si grele, si scumpe.
sunt tigai acum din gama www.bialetti.com/aeternum-collection/" target="_blank">Bialetti, cu ceramica la interior, in selgros si metro, arata super si au si caserole - numai bune de gatit.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

vasele de lut si lemnelede mestecat sunt de la Horezu iar cele din ceramica, in mare parte sunt cumparate de aici http://www.pentrugatit.ro/index.php, cu toate ca am mai gasit si in metro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

eu mi-am inlocuit de curand vasele pt ca erau mosteniri de la mama si bunica si am vrut ceva pe gustul meu si mai nou. mi-am luat set de vase pt gatit la abur din inox, nu din cele electrice care sunt din plastic, si un set de cratite tot din inox cu fund dublu, toate de la kitchen shop (pentrugatit.ro). sincer, nu m-au dat pe spate calitativ (sunt marca Vitese). oricat le-am spalat si de mana si la masina si cu crema speciala (data "bonus" de la magazin cand m-am dus sa reclam proasta calitate) nu reusesc sa fac interiorul sa straluceasca. vecina are unele luate din complexul Europa de f multi ani si nici nu zici ca gateste in ele de cateva ori pe saptamana. ce am gatit insa la aburi a iesit super asa ca o sa continui tot in ele si o sa inchid ochii.
am mai inlocuit si tigaile teflonate cu una cu strat ceramic (ultima moda) aveau si la kitchenshop dar m-am desteptat si nu mai le dau o caruta de bani pe ceva ce am putut sa iau si de la cora. eu nu prajesc, dar am facut prima data clatite in ea si nu am folosit nici un pic de grasime iar dupa aproape ca nu a fost nevoie sa o spal. am calit si niste legume (tot fara grasime), au iesit super, nu s-a prins nimic, spalarea a fost iar floare la ureche. m-am indragostit de tigaia asta
intre timp am descoperit ca exista si cratite cu acest strat ceramic (am vazut aici: delimano.ro), acum insa e prea tarziu, nu sunt nabab sa imi schimb vasele din 2 in 2 luni

uitasem, am pastrat tuciul de fonta si vasele de yena ale mamei si tavile de coznonac de-o varsta cu mine (chiar daca habar nu am sa fac )

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput