La France (2)
Raspunsuri - Pagina 29
Marox spune:
Olim, mi se pare mult, dar taxele locale sint fixate de fiecare comuna, asa ca nu prea poti compara la nivel national. De unde stii cit este taxe d'habitation daca deocamdata nu exista nimic construit? Voi pina acuma n-ati platit-o de cind sinteti in Fr? In mod normal se plateste de catre persoana care locuieste in casa respectiva la 1 ianuarie.
gabyv spune:
Din cate stiu eu ...taxa de habitatie este in functie de spatiul in care traiesti, plus nr de persoane in metrii aia patrati, deci daca e teren nu iti poate spune nimeni cat e taxa. Banuiesc ca daca iti faci 5 sau 2 camere conteaza f mult . Eu am taxa de 900 pt 55m² (ah sa scadem din asta taxa tv).
Da chiar, ca tot vorbim de taxa de habitatie, nu ar trebui sa vina? ...
Marox, noi am stat la atac, imediat dupa corturile cele mici, aveam niste persoane costumate langa noi. Eu sunt bruneta(saten inchis) cu parul ondulat pana la umeri si sotul saten cu parul ff scurt. Dar draguta ....hmmm .... nu vreau sa ma evaluez singura
Puteai sa faci ca niste concetateni de-ai nostri, care sapt trecuta erau in spatele meu si vorbeau intre ei: "uite aste e una din cele doua care le-am vazut ieri ca vorbeau romana" si eu nu m-am intors, dar ei vin langa mine si ma intreaba: "esti romanca?" (in romaneste) eu ii evaluez repede si zic in franceza: "poftim? nu am inteles!" In fine au zis in romana ceva ... si eu plecat
Sper sa nu imi iau vorbe frumoase acum, dar eram singura pe strada si ei erau 2 barbati in salopete cu pete de vopsea, plus ca au fost si nepoliticosi. Macar o buna ziua si ma opream ...poate.
olim spune:
fetelor, multumesc de raspuns.
pana acum nu am platit taxa de abitacion, am avut tot compris de fiecre data, plus anu acesta a fost prima data cand am platit impozit in Franta, adica am fost scutiti.
am intrebat la primarie, daca pe respectivul terene de 1000 de m2 ne facem o casa de vreo 100 de m2, cu 5 habitacion, 3 chambre cam cat ne costa, si ne-au spus ca in jur de 1200 de euro taxa fonciere si tot atat taxa de habitacion.
Am primit devisul de la constructor, si pe baza aluia am intrebat.Dar mi se pare fff mult in conditiile in care comuna e fff mica, si nu iti ofera mare lucru.Noi stam intr-o cumuna de vreo 3 ori mai mare, avem o gramada de facilitati aici, si pentru acelasi lucru se plateste cam 600 de euro.
Am gasit insa o casuta langa aceasta comuna, se incadreaza perfect in bugetul nostru, maine la 18 avem RDV sa o vedem
Abia astept sa o vedem in realitate, desi va trebui renovata e plein campagne, 2000 m2 de teren si aproape de scoli.
Va tin la curent.
va pe toate, ma duc sa pregatesc cina, ca al meu sot merge la sedinta cu parintii si are niste emotii!
delphin spune:
Marox, ne-am picnicat pe Canal du Midi, dupa care ne-am trambulinat in curte. A fost cam vant, dar soare. A fost fain, mie mi-a placut compania
Duminica am avut journée famille la sotul la servici si m-am dat si eu fr. la romance Doar la una la care am avut chef i-am zis ca sunt ro.
La mine la tara, taxe d'habitation cu tv inclusa 333€ pe 105m². Funciarul trebuie sa vina, din cate imi amintesc e 780€. Conteaza cand construiti, daca declarati 2 sali de baie. Puteti sa faceti 2, adica una cu cada, douche si o alta pe care o declarati in WC pe plan, dar la constructie o faceti mai mare. Doua sali de baie intra la lux, la fel ca si piscina. si platesti de te ustura.
olim spune:
constructia e tipic frantuzeasca, adica celebrul pavillon de 5 pieces, cu wc jos si baie la etaj.Dar tot mi se pare mult taxa de habitacion 1200 de euro.Pana la urma nu conteaza venitul si cati copii ai, ca asa am inteles eu ca se calculeaza.
Ca funcier am inteles cae pe suprafata de teren, nu?
Dar daca maine ne palce casuta de la campagne, vrem sa semnam compromisul.Delph, poate imi scrii cand ai vreme la ce trebuie sa fiu atentaTe-am intrebat si dincolo, dar cred ca ai trecut peste acel mesaj
Costul casei este de 55000 taxe compris, inclusiv frais notaire, ca il cumparam de la notaire.Mi-au cerut un avans de 5000 sa fie omul sigur ca nu ne razgandim, ca a avut o oferta la pretul initial si noi am plusat 2000 de euro, ca e super faina si era cup cour, si vrem musai sa o luam,c a e tipica fermeta bretagne.
Orice sfat este binevenit!
A zis ca maine dam 5000, saptamana viitoare semnam compromisul oficial, daca insa ne razgandim pana atunci pierdem cei 5000 si pe sfarsitul lui ianuarie platim diferenta.
Si inca ceva, terenul are suprafata de 2 ha, dar vinde doar 2000 de m2, a spus ca trebuie sa chemam un topo sa masaoare exact.Asta trebuie sa il platim noi, sau are proprietarul obligatia sa masoare terenul de 2000 de m2 cat vrea sa ne vanda?
Multumesc mult
fetelor, cat dureaza o sedinta normala cu parintii, ca al meu are imediat 2 ore la scoala
Marox spune:
Gabyv, noi si cuplul de care-ti spuneam am stat in partea celor care atacau, la o oarecare distanta de corturi. Eh, poate altadata ne intilnim...
Olim, taxe foncière platesti atunci cind esti proprietar, ca si chirias platesti doar taxe d'habitation. Mi se pare ciudat ca cei de la primarie sa-ti spuna deja cit vei plati pt o casa pe care urmeaza sa o construiesti. Si noi vrem sa construim aici in comuna si desi stiu foarte bine care sint preturile la casele vechi, desi stiu cit platesc acuma taxe d'habitation, nu stiu inca ce voi plati pt casa viitoare, nici TF, nici TH. Esti sigura sigura ca nu ti-au spus 1200 € amindoua? Bineinteles, TH si TF n-au nimic cu veniturile.Pt TF, cum zice Delphin, daca ai o casa cu piscina platesti mai mult, dar pt constructiile noi exista o exonerare de 5 ani. Sedinta cu parintii poate dura 2 ore...daca educatoarea e vorbareata sau parintii au multe de intrebat!
Delphin, ce frumos...Vreau si io sa ma dau cu barca pe Canalul de Midi!!!
olim spune:
marox, noi nu am platit taxa de habitacion.Eu am fost cu planurile la primarie de la constructor si acolo am intrebat cat este anu asta taxa, si mi-au spus aceste preturi.Mi se pare mare sia cum intleg de ce in lotisment sunt inca 6 parcele din 11 libere.
Sa vedem maine cealalta casuta, ca abia astept.
Pe la 10 a a aparut si al meu de la sedinta,cred ca data viitoarema trimite pe mine .El nu a intrebat nimic, doar a ascultat povestile femeilor a zis.Ca nici un barbat nu a pus intrebari si doar nu o fii el singurul!
ma duca la ca maine avem de facut vreo 400 de km dus intors pana acolo!
noapte buna tuturor
Raluk31 spune:
Buna dimi,fetele!
Olim, Maeva a stat transversal mult timp,ma si pregateam de cezariana (care s-a intamplat oricum,dar din alt motiv),insa s-a intors singurica.In cate saptamani esti?Scuze daca te-am mai intrebat,nu mai retin.
Casa pe care ati gasit-o,mi se pare super ieftina,daca ma gandesc la dimensiuni!La noi,langa Lyon,sunt foarte scumpe.
Referitor la taxe,habar nu am,pana acum n-am platit nici una.
Va doresc o zi buna!
olim spune:
salutare tuturor
raluka, am 23 de saptamani.Se pare ca Sofiei ii place pozitita, dar pe mine ma deranjeaza tare, mai ales ca imi trage niste sututi in ficat si cu capul e aproape de stomac Sper sa se muta cat mai repede la locul ei.
Azi mi-a venit si mie celebra taxe e habitacion, care este 0 euro insa trebuie sa paltim taxa TV de 123 de euro.Asta nu e normal sa o plateasca proprietarul casei, nu noi? mai ales ca nici macar nu a avut antena de tv de franta , noi am avut doar antena digi in acea perioada.Mi se pare absurd sa paltesc o chestie pe care noi nu am avut-o, adica acel receptor de tv.
Si inca ceva, acolo am stat pana in mai, sa ma astept sa ne vina aici taxa de habitacion?Daca dincolo a fost zero?Noi domiciliu fiscal il avem in 22 chiar daca stam in 49, Marius este angajat acolo.
Multumesc de ajutor tuturor
o zi excelenta va doresc!
gabyv spune:
Taxa de habitatie se plateste pentru unde te-ai aflat la 1 ian. Pe declaratia de impozit aveai o casuta care o bifai daca nu aveai TV. Dar in caz de control nu cred ca ii interesa daca te uiti la posturile lor nationale, atata timp cat ai TV in casa. Oricum nu trebuie sa o plateasca propietarul, pentru ca el o plateste acasa la el, ar fi bizar sa platesca 2 taxe, ca doar nu el se uita.
Aseara vazusem o emisiune unde un sage-femme ii arata niste exercitii unei tipe cum sa faca copilul sa se ridice mai sus. Oare exista si pentru intors? e o idee sa vorbesti cu una...nici nu stiu, de cand se incep "cours de préparation à l'accouchement"?