La France (2)
Raspunsuri - Pagina 23
luxe spune:
Si eu am luat fetitei un cabane magique,dar credeam ca e mai ptr astia mai mici,dar sunt deja povesti de citit...eventual sa-i citesc eu( poate asa mai invat si eu fr ), oricum carticica are hartia atat de mizera ca nici nu-mi vine sa o rasfoiesc !!!!
Offf fetele...eu sunt atat de dezamagita dupa a doua sapt de scoala,cand mi-a venit acasa cu o hartie( cica bilant saptamanal)si avea la participation 13/20 ! Si cu alte doua hartii unde era scris travaile incomplet !! Am plans toata ziua ca o proasta !!! Zilele astea am tot pus-o sa scrie cuvinte,fraze.....si o vad ca nu prea e atenta si ca mintea ii sta in alta parte.....ii ia muuuult timp sa faca ceva !! Asa ca inteleg rezultatele !! Am inceput sa strig la ea, cred ca v-a ajunge sa urasca scoala !! Aici cred ca intra si frustrarea mea ca mai incolo nu stiu cum naiba o s-o ajut cu limba...imi e mie greu sa inteleg limba asta apoi sa i-o explic ei ..! Sotul mi-a zis ca nu mai sunt normala...ca nici pe el nu l-a ajutat mama lui la scoala ( tot din cauza limbii, ea e australianca ),dar cu ce ma incalzeste asta...eu as vrea sa o pot ajuta !!! Daca acum sunt asa....nu stiu cum voi fi in viitor! Sper sa ma calmez
Marox spune:
Luxe, mi se pare foarte bizar sa va dea deja o evaluare a activitatii, adica dupa numai 2 saptamini de scoala! Cit de mult a putut invatatoarea aia sa-i testeze, sa-i cunoasca pt a face o evaluare pertinenta?!! De ce nu mergi sa vorbesti cu ea, sa-ti explice mai in amanunt dificultatile copilului? Stii ca exista acel "soutien scolaire personnalisé", spune-i ca ai vrea sa faca parte si Jessica, vezi ce-ti raspunde, poate o sa-ti spuna ca n-are nevoie. Banuiesc ca la voi e o populatie mai cosmopolita, ar trebui sa stie cum sa lucreze cu elevi a caror limba materna nu e franceza. In rest, sa stii ca si eu m-am stresat foarte mult cind a intrat Alex in CP, ca nu stiam cu ce se maninca. Iar fosta lui educatoare ma prevenise, mi-a spus ca e un prag important pentru copii, sint multe schimbari in viata lor scolara si uneori, chiar si cei mai buni, pot avea dificultati. Eu m-am linistit incet incet, mi-am dat seama ca Alex invata mai bine daca era lasat in pace, daca nu stateam cu gura pe el la fiecare greseala.
delphin spune:
Marox, nu stiu sa-ti zic cate sunt de toate. Daca dai un tur pe net, cred ca gasesti. stiu insa ca scot si mai noi. Nu ezita sa cauti prin vide grenier-uri si pe ebay. Nu de mult a fost un lot de 30, le-as fii vrut dar avem vreo 7 din ele. Iar noi profitam la maximum de bibliotecile publice.
Luxe hartia mizerabila justifica pretul abordabil al cartii. Iar testele alea ce le-a facut la scoala e ca sa evalueze clasa, sa vada nivelul si sa stie ce si cum va ucra la clasa. Nu mai tipa la ea(spun eu care nu sunt departe de tine) dar sa zicem ca eu am motive, caci al meu are zile cand e asa cooperant ca nici nu vedem cand zboara timpul si altele cand nu are chef de nimic si pt. o fraza stam un sfert de ora. Eu zic sa cumperi carti si sa lucrezi cu ea, tu te uiti peste inainte si apoi faceti impreuna! Macar nu te mai simti tu asa "descoperita" ca nu poti ajuta fata. Te asigur ca-ti va prinde bine si tie.
Cristinuk, fetele au zis bine, cu cat interactioneaza cu copii, altfel de cat la scoala, cu atat va face progrese mai rapide. Eu nu i-as pune prof de fr, ci l-as duce la activitati cum ar fi gym, la biblioteca la ascultat povesti, unde e cu copii.
Si la noi la cantina merg toti copii, e 3,10€ la noi. Pana anul trecut era 2,80€, dar eu zic ca e inca ok. Anul trecut, cand David statea la cantina la privata dadeam 4,90€ ca sa manance un colt de paine, caci nu manca altceva. Nu ca acum ar manca, dar cere cand cere si frate'su.
Aici cantina e nou, bucataria e facuta de nici 3 ani, se face de mancare sur place, eu apreciez.
cristinuk@ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Marox, nu stiu sa-ti zic cate sunt de toate. Daca dai un tur pe net, cred ca gasesti. stiu insa ca scot si mai noi. Nu ezita sa cauti prin vide grenier-uri si pe ebay. Nu de mult a fost un lot de 30, le-as fii vrut dar avem vreo 7 din ele. Iar noi profitam la maximum de bibliotecile publice. Luxe hartia mizerabila justifica pretul abordabil al cartii. Iar testele alea ce le-a facut la scoala e ca sa evalueze clasa, sa vada nivelul si sa stie ce si cum va ucra la clasa. Nu mai tipa la ea(spun eu care nu sunt departe de tine) dar sa zicem ca eu am motive, caci al meu are zile cand e asa cooperant ca nici nu vedem cand zboara timpul si altele cand nu are chef de nimic si pt. o fraza stam un sfert de ora. Eu zic sa cumperi carti si sa lucrezi cu ea, tu te uiti peste inainte si apoi faceti impreuna! Macar nu te mai simti tu asa "descoperita" ca nu poti ajuta fata. Te asigur ca-ti va prinde bine si tie. Cristinuk, fetele au zis bine, cu cat interactioneaza cu copii, altfel de cat la scoala, cu atat va face progrese mai rapide. Eu nu i-as pune prof de fr, ci l-as duce la activitati cum ar fi gym, la biblioteca la ascultat povesti, unde e cu copii. Si la noi la cantina merg toti copii, e 3,10€ la noi. Pana anul trecut era 2,80€, dar eu zic ca e inca ok. Anul trecut, cand David statea la cantina la privata dadeam 4,90€ ca sa manance un colt de paine, caci nu manca altceva. Nu ca acum ar manca, dar cere cand cere si frate'su. Aici cantina e nou, bucataria e facuta de nici 3 ani, se face de mancare sur place, eu apreciez. |
eu n am nici o problema cu limba lu fii mea are 3 ani si doua luni si le vb pe amandoua mami de doi baieti cred ca era un pic stresata de inceperea scolii
noi inafara de balet mai facem inot
luxe nu mai tipa la fata o sa i se para scoala o corvoada mama avea stilul asta cu mine cand ma verifica la teme erau un cosmar plangeam in continuu le tin minte si acu visam noptile tot ea zicea ca numaram in somn
mai bine ia niste cursuri de franceza sa te sustina la moral si sa capeti incredere
joca te cu ea ca la scoala fa fisele alea si lipestele pe pereti cuvintele i ai o tabla si scrieti impreuna pe ea
daca urla careva la mine a terminat o pe viatza am ramas cu sechele vezi
Raluk31 spune:
Buna,fetelor,am mai scris la subiect acum cateva luni, pe urma am uitat de posibilitatea de a tine legatura cu romance stabilite in Franta. E drept ca nu am nici mult timp la dispozitie,deci daca scrieti mult,ma pierdeti probabil pe traseu
Eu sunt in zona Lyon,mai e cineva prin preajma? Si problema curenta e si la noi inceperea scolii, primul an de maternelle pt Anais. Greu,pt ca n-a mai fost in colectivitate pana acum, am schimbat cam mult domiciliul (de fapt,tarile) de cand s-a nascut, deci nu prea are repere si nici nu vorbeste inca.
Mi-ar placea sa ajung sa va cunosc si sa discutam despre diverse.
O zi buna!
luxe spune:
Offf....promit sa ma calmez....si la mine sunt sechele de familie,cand ma aud strigand parca le aud pe mama si pe sora-mea...!
Bine ai venit Raluk !!
andiaroro spune:
Cate bordeie, atatea...La noi (primarie comunista) sunt primiti toti copii peste tot, fara conditii. E de ajuns sa completezi in prima zi de scoala niste formulare si le imprastie ei la garderie, cantina si centre. La cantina se plateste in functie de venituri de la 1 euro pana la 4,80.
Anastasia a incercat si se pare ca ii place éveil danse la clubul de langa noi(banuiesc ca asta face si fetita ta Cristinuk@ ca nu au voie sa faca tehnici cu ei pana la 6 ani).
Alex face cate o ora de dans si una de muzica la Conservatoire. A castigat un an acolo ca l-au pus direct cu cei de CP in "initiation" semn ca au lucrat bine cu el tantile de la clubul unde e acum Anastasia. De fapt, profa era tare mandra si emotionata cand i-am spus. Faza e ca mai vrea sa mai faca dans si cu profa in continuare , asa ca martea pierd 2 ore acolo cu ei si ajung acasa la 8 seara. Vroia sa faca aceiasi chestie si cu muzica, dar norocul meu ca sunt chiar in acelasi timp orele, asa ca am scapat. In afara de asta mai face "multisport" organizat de primarie- va face cate 2_3 ore din fiecare sport in parte cu profesorii de ed fizica de la scolile din oras si la sf cica ne spun ce i s-a potrivi... Mai vroia judo, dar n-am mai ajuns sa-l inscriem.
Si ne ajunge...
Luxe- O sa va intrati in ritm si tu o sa fii mai calma si ea mai atenta si se rezolva problema. Totul e sa ai incredere in ea ca doar ai fetita mare
delphin spune:
cristinuk scuze te rog! Ai dreptate, era MAMAde2baieti
Intereseaza pe cineva 31 de cabane magice noi cu 75€ frais de port compris? Stau in cumpana sa le iau sau nu.
cristinuk@ spune:
maine e greva.... ura! stam acasa
da eveil face dar fetitele au costum de balet si fac miscarile de balet alea de inceput pasii ..... calcaiele lipite.... privirea inainte foarte dulci toate
andiaroro spune:
cristinuk@- Ai descris foarte frumos ce se intampla acolo. Si-mi este cunoscuta imaginea.
Am vrut doar sa-ti atrag atentia asupra numelui uzual al activitatii. Daca ii spui unei profesoare de dans ca face danse classique cu un copil de 3 ani, risti sa se cam ariceasca. Cum spuneam, nu se fac tehnici inainte de 6 ani...cum nu se fac nici "instrumente".