La France (2)

La France (2) | Autor: olim

Link direct la acest mesaj

St Malo, am stat 6 luni acolo, ce dor mi de el, si noi tot am zis ca ne ducem un wekend, dar nu stim cand.
Nu mai stiu nimic de plageje inchise, asta era saptaman trecuta, ma gandesc ca a trecut problema algelor.Il intreb pe sot, ca el are fermierii pe zona si stie.
iti scriu diseara cand ajunge Marius acasa.
noi am fost la Les Sables-d'Olonne ieri, dar a fost aglomerat am zis ca nu ma mai duc niciodata acolo, te calcai in picioare pe plaja, plus ca batea un vant
am mancat la o pizzerie ca de aia a vrut alexdezastru mancarea, niste paste bolognese cu conserva de carne incalzita, fara sos, fara nimica, iar pizza dezastru si ea.Localul parea unul ok, asta e mergem cu cascutul data viitoare
si noua ni se arata un wekend in Bretagne pe sfarsitul lunii, se duce prietenul nostru la Paris la fica-sa cateva zile, si ramenm noi la ferma, abia astpt
gaby, revin diseara daca stiu ceva, dar pana saptamana viitoare cred ca nu se poate pronostica ce se intampla cu plajele.Iar de maine au spus la Meteo France ploi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

apropo, ati vazut ca Franta a redus si ea listele cu meseriile pentru care primesti titre de sejour, au scos constructiile si informatica.
se pare ca dupa spanioli care au impus iarasi permisul de munca pentru romani, si Franta a luat masuri, oare cine mai urmeazaDesi nu e corect ca doar pentru romani si bulgari nu de exemplu, si ai sunt membrii ai comunitatii.
mi se pare mie, dar miroase clar a campanie electorala ieftina, mai ales ca in Spania sunt alegeri anticipate in noiembrie, iar aici anul viitor.

www.immigration-professionnelle.gouv.fr/proc%C3%A9dures/m%C3%A9tiers-en-tension" target="_blank">http://www.immigration-professionnelle.gouv.fr/proc%C3%A9dures/m%C3%A9tiers-en-tension

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

luxe, merci de linkuri, o sa ma uit in vacanta asta sa alegem si noi ceva. noi n-avem voie cu roti la ghiozdan, si la voi a fost restrictia asta? Mie mi-e si teama sa o las sa aleaga ea ca sigur va alege ceva cu dragoni sau cine stie ce alti monstri oribili :)
gabyv, merci :)

Mdaa, si la noi fara rotile...probabil vor sa-i faca sportivi ! Pai de aia am zis ca am lasat-o sa aleaga ea,dar din ce i-am aratat eu....ca altfel cine stie ce alegea....:) Oricum eu sunt foarte multumita de ghiozdanel...mai ales dupa ce zilele astea am dat o tura prin Italia si nici acolo nu am avut ce vedea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Puteti sa ma lamuriti si pe mine ce nu e bun la ghiozdanele din magazinele din itala si franta? Nu de alta da incepem si noi scoala si nu ash vrea sa fac erori in a alege ghiozdanul

Mergi la inceput

fetelor, dati-i soarelui si adresa noastra,ca aici ploua de aseara
multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

io dau cu placere soare si 5°C, ca prea e cald, scot limba de un cot afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

mai stiti ceva de aurelia (olim m-a facut sa ma gindesc la ea, vb de fermieri :) ), de otilia, de vekea gaska?

Mergi la inceput

chatonel multumimmmmmmmmmmmmse pare ca tocmai s-a oprit ploaia la noi cand mai am nevoie iti trimit pm cu adresa ca vad ca functioneaza.
eu nu o stiu pe aurelia, este fermier?prin ce zona?nici de celelate fete nu stiu nimic, nu prea mai scriu pe la subiect.
nu inteleg de ce mamicile din Franta au fost mai sarace la povesti ca alte comunitati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Buna
La mine e ok, nici soare, dar nici ploaie , oricum e cald afara, macar asta voiam.
Olim, personal nu prea am inteles ce e cu lista aia, pt ca noi am depus de autorizatie de munca si a angajatorul a platit taxa respectiva. Oricum mi se pare ca sunt cam multi romani in constructii si info .
Si eu ma mir, cum nu reusim sa scriem macar o pagina pe zi, pe cand alte fete din diaspora tooot vorbesc...dar mai spunea cineva ca suntem "prea integrate" sau (eu cred) ca prea putine.
Eu inca mai visez la un picnic DC prin Franta, poate in cativa ani o se ne mai inmultim si o sa ne mai cunoastem.
Eu sunt amatoare, daca mai e cineva sa strige aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

O explicatie ar fi ca nu prea sunt romani aici cu copiii dupa ei ca mie mi se pare ca sunt foarte multi romani in nice pana la cannes

O alta ar fi ca cei cu copii mari lucreaza de le sar capacele si nu au net la job cunosc cativa
Pana acu un an eu eram singura cu copii din cercul nostru de amici
Cei care nu au copii nu frecventeaza forumul Dc Sau cel putin asa cred
Noi ne intalnim des in real life si suntem destui

E forumul ala cu filiera al romanilor de aici eu nu m am putut lipi de el nici cum
Mie imi ajunge DC
E mare franta si suntem la distante mari greu de picnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Cristina, asa este, mare Franta si greu, dar speranta... stii tu...
Eu nu m-am putut lipi de filiera, desi am cont, pentru ca lumea nu e politicoasa si se cam cearta, iar eu nu am chef de aruncat rufele la altii in gradina.
Oricum nu am mai intrat de mai bine de jumate de an pe acolo.
Ah si noi avem prieteni romani si ne vedem des, dar intotdeauna este loc de persoane noi. Desi imi plac si alte nationalitati, asa mai invatam si alte feluri de mancare, auzim conceptii diferite...

Mergi la inceput