azi a venit sotul meu cu un pepene rosu de 10kg, dulce dulce, eu sunt cam singura care mananc, de picea mea nu zic nimic deoarece ea papa cantitatii infime, si ca sa nu il mai arunc aproape jumate m-am gandit sa il prepar pentru iarna, dar nu am am nici cea mai vaga idee cum.
as vrea sa fac niste sirop sau nectar din pulpa dar nu stiu daca isi pastreaza aroma timp indelungat,iar din coaja dulceata.
sper sa ma ajutatii sa gasesc niste retete interesante si apetisante
getik mami de mica aricica 29.12.2009
povestea unui aricy bijuteriile lui getik
reteta de dulceata
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/dulceata_de_coji_de_pepene_rosu-771/
si o dulceata exotica
Dulceata exotica
Ingrediente:
- 2 kg pulpa de pepene verde;
- 500 g pere;
- 500 g portocale;
- 1 lamaie mica;
- 1 baton vanilie;
- 1 paharel mic de rom alb;
- 2,8 kg zahar.
Mod de preparare:
1. Se taie pulpa de pepene in cuburi mici.
2. Portocalele se curata de coaja si apoi se taie coaja in fasii subtiri.
3. Se pun toate fructele la macerat impreuna cu zaharul, coaja de portocale si batonul de vanilie taiat pe din doua.
4. Dupa 12 ore turnati compozitia in cratita de dulceata, puneti vasul pe foc si dupa ce dulceata a dat in clocot se mai lasa sa fiarba inca circa 40 de minute la foc moale.
5. Cand dulceata s-a legat, se adauga sucul de lamaie si romul.
6. Se scoate imediat batonul de vanilie si se toarna dulceata in borcane. Pofta buna!
www.dietazilei.ro/sfaturi-practice/retete-din-dulceata-si-gem/" target="_blank">http://www.dietazilei.ro/sfaturi-practice/retete-din-dulceata-si-gem/
Nina, 22+,
ninatare interesanta reteta cred ca saptamana viitoare dau o fuga in oras la cumparaturi si ma aprovizionez trebuie neaparat sa o incerc.
getik mami de mica aricica 29.12.2009
povestea unui aricy bijuteriile lui getik