Iul-Aug 11- Hai V_florina! Hai crisspy! (85)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

nu vad de ce nu!

Oana, mami de strumf Casian Octav (29.07.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corry_28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui madybulancea

Chiar asa...as manca niste paste cu branza proaspata,facuta la cuptor gen budinca,dulce cu oua si smantana,pot????

Mami de Razvan (09.05.2007) si Rares (12.08.2011)

Poti

O mama implinita de: Matei si Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Citat:
Buna dimineatza...noi suntem acsa de cateva zile,dar nu am gasit putere sa intru si sa scriu...suntem bine,papam lapte de la mami,cam la 2-3 ore,cateodata il trezesc eu la 3 ore sa ii dau sa pape,caci e ink mititel....vroiam sa va intreb cate ceva:
1.eu alaptaz la fiecare masa cu alt san,e ok?sau trebuie din amandoi?el suge cam 15 min max 30.la sanul drept productia se reface mai repede si tre sa il mulg un pic inainte sa ii dau sa suga ca altfel nu reuseste sa apuce.
2.cand cade buricul?eu il dau cam de 2-3 ori pe zi cu alcool de 70
3.cand sa iesim afara?doc zicea cam dupa ziua 10...
4.cat curg lohiile?mie nu mi-a curs nimic de ieri(operata de vinerea trecuta)
5.Mi-e tare pofta de o gura de cafea,oare pot?eu am baut si in sarcina

Buna!
1. Este foarte corect cum faci tu. Consistenta laptelui pe tot parcursul unei mese este diferita in fiecare san. La inceput curge un lapte slab, mai bogat in glucide, dupa care treptat, pe masura ce puiutul suge, el devine din ce in ce mai gras. Ca sa poata beneficia de toti nutrientii, se tine copilul la un singur san cca 20-25 de min. la fiecare masa. La masa urmatoare, schimbi sanul.

2. Mariei i-a cazut la 2 saptamani jumatate. In spital, dar si medicul pediatru m-a ivatat sa il toaletez cu alcool si apoi cu baneocin pudra. In ultimele zile, se face operatiunea si de 2-3 ori pe zi.

3. Practic afara ati iesit odata cu externarea din spital. Noi am iesit cam la doua saptamani prima data oficial afara, la controlul de la maternitatea unde am nascut si apoi zilnic in parc cate o ora, doua. Pana am inceput sa iesim in oras/parc, ieseam in fiecare zi cateva minute pe terasa in curte la umbra.

4. Lohiile curg cam 6 saptamani. Au fost zile cand nici mie nu mi-a curs nimic, si apoi au reinceput. Cred ca depinde de fiecare, dar fii sigura ca or sa revina tot felul de secretii.

5. Mie medicul, in care am mare incredere, mi-a spus sa nu beau cafea. Este vorba defapt de cofeina care agita bebelusul. Mi-am cumparat cafea decofeinizata fara E-uri cu care este de acord si e si buna la gust. Trece pofta.

Succes in meseria de mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Oana irina,multumesc mult de sfaturi!dar bb cateodata nu vrea sa suga dacat 15min si apoi nu-i chip sa il trezesc,altadata cum a fost acum la doua a supt cred ca in total vreo 40 min....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Este foarte normal cum suge. Ideea e ca trebuie sa ajunga la ”ACEL” lapte de la finalul suptului, care este extrem de pretios prin consistenta sa. La o masa se poate satura si in 10 min, daca suge mai activ, cu pauze mai mici, sau alteori se poate satura cam in jumatate de ora, cand mai leneveste putintel. Are si bebe starile si cheful lui. Nu stiu a aargumenta foarte bine, dar medicul nastru a atot insistat sa nu tin fata mai mult de jumatate de ora la san. Daca adoarme desi nu s-a saturat, sa o iau, o pun deoaparte, iar cand cere, sa o pun iar. Alaptatul exclusiv se face la cerere. Bebelusii stiu foarte bine sa ceara. In timp isi va face un program propriu, dar cand sunt foarte mici e mai haotic. Sunt nospti cand o sa doarma si cate 6-7 ore legat. Nu e nicio nenorocire daca ati sarit o masa. Se recupereaza pe traseu.

Eu am mameloanele ombilicate si a fost f greu la inceput. Am trecut prin clipe foarte frustrante pt ca fetita era moarta de foame nemancata de 6 ore si nu putea suge saraca neavand de ce prinde. Eu ma simteam neputincioasa si pe ea o consideram la fel. Am depasit momentul, am invatat sa am incredere in ea si lucrurile s-au rezolvat. Am perseverat mult. M-am ambitionat sa nu deschid cutia de lapte praf, si am reusit. Sunt foarte mandra de noi. Si de mine si de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

salutare~

Da mai, regimul functioneaza destul de bine pt Filip, pt mine se va vedea curand ca am reduc tooooooate dulciurile. Mananc 1 turta dulce pe zi.
deci in primele 2 zile am mancat gratare de pui/vita cu salata verde sau ardei si paine. am introdus orezul tot cu carne si salata

ieri am mancat si cartofi...tot ok

acum nu ma intelegeti gresit, are colici...dar nu asa puternici, adica se linistete in 3-5 min nu urla 2-3 ore ca si inainte. Pt mine e foarte acceptabil 5 min de plans, tras partul si revenit cu zambetul pe buze

Asta e, ma sacrific inca 2 luni, tot raul spre bine ca macar slabesc si eu

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

astazi am avut si noi botezul, pat a fost tare tare cuminte si totul a fost superb

io-s franta dar pun poze mai tarziu

ne cheama oficial patrick mihai ioan - ce de zile de nume!!!!

felicitari vero si michelle pentru comorile voastre

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oxidoni spune:

Buna si de la noi, asa scurt, ca suntem la bunici si scriu de pe telefon.

Am o intrebare pt cele cu bb cam de-o varsta cu Miruna (1 Luna si-o saptamana):cat mananca la o masa,in ml?

M uneori nu se satura din 150.

Multumesc mult si-mi cer scuze ca nu intru mai des.

Va pupam pe toate!

Mami de minune de fetita Miruna-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Buna fetelor,

Am fost azi la spital. Col putin inmuiat dar inchis si asezat posterior. Bebe infipt bine in col. Eu nicio contractie. Lichidul amniotic incepe sa fie mai putin. Maine fac 40 sapt.
Am decis sa mergem marti sa facem o eco cu fluxuri, si in fctie de asta, eventual, sa incercam o declansare cu calciu gluconic (doctora zicea ca ea nu prea agreaza inducere cu oxitocina sau ruperea de membrane). Eu tot sper sa se intample vreo minune si bebe sa vina singurel ci nu evacuat cu forta.
Ce sa mai fac sa se deschida colul? Ma duc sa mai dau la bicicleta...

Felicia, Adra, va inteleg acum de ce erati in butoi in ultimele zile. Nu ma simt rau fizic, dar asteptarea asta si lipsa de progres ma omoara. Nu prea-s in apele mele dar toate vor fi bune.
_
39+

Mergi la inceput