condimente,marinate,sosuri...

condimente,marinate,sosuri... | Autor: hannen

Link direct la acest mesaj

pt. pui la gratar,la cuptor &co (eventual secrete pt. fragezit carnea)

Care au fost cele mai reusite gratare din viata voastra?Cu ce ati condimentat/marinat carnea?
Ce combinatii de ingrediente delicioase si indraznete, stiti?
Sa vad ce imaginatie aveti!Poftiti!

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Fritura de miel o marinez cam asa (cind imi vine pofta de "altceva":
Iaurt grecesc, ulei de masline, usturoi pisat, ginger (ghimbir) proaspet maruntit bine-bine, un shallot (o ceapa micuta), turmeric, garam masala (o amestecatura indiana), sare si piper.
Ung carnea de miel dezosata cu maclavaisul de mai sus si o tin intr-o punga de plastic bine inchisa in frigider 1-2 zile.
Frig carnea pe gratar cu carbuni la foc iute...servim cu salate de tot feul.

Puiul la cuptor il mai fac cam asa:
ulei de masline, zeama de portocale, miere, usturoi pisat, soy sauce, ginger, sare si piper. Ung oratania si o tin la frigider citeva ore.
Incing bine cuptorul, indes o portocala si citiva catei de usturoi in cavitatea puiului, ii indoi aripile si leg picioarele si il dau la cuptor (il mai ung din cind in cind cu ramasitele de marinada). Dupa ce prinde un pic de rumeneala, dau focul mai mic.

Mai revin ca mi s-a facut foame.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Eu macerez carnea cu urmatorul amestec: ulei de masline, miere de albine, mustar, cimbru, busuioc, putin usturoi, sare. Optional se poate pune zeama de lamaie si/sau sos de soia si/sau putin otet balsamic.

Pentru pui la cuptor: inainte sa-l introduci in cuptor , daca poti, sa desfaci putin pielea puiului de pe piept si sa faci ca un buzunaras in care sa introduci putin unt amestecat in prealabil cu usturoi si condimente dupa gust. Carnea va avea un gust mai bun.

Am mai auzit de puiul preparat in bere, dar nu am incercat.
--------------------

"Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti ... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

In general marinata de pui o fac din iaurt cu diverse: sos de soia, mustar, usturoi, lamaie, ghimbir proaspat... orice imi pica in mana.Ah, si folosesc mult Ras al Hanout. Dar si Garam Masala.

Mi s-a facut pofta de un curry de pui

Mergi la inceput