reteta (anume) supa italieneasca

reteta (anume) supa italieneasca | Autor: Anda Panda

Link direct la acest mesaj

salut
am mincat o supa la un rest italienesc, care avea niste "zdrente" asemanatoare celor de ou care le punem cind dregem ciorba la sfirsit, numai ca in oul batut era si un praf de faina, practic era ceva intre pasta si zdrente de ou....
ma interseaza cum se numesc in italiana si daca stie cineva reteta.
va foarte multumesc


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

In dorinta mea de a-mi diversifica orizontul culinar, am dat candva de o reteta ca www.cevabun.ro/stracciatella-supa-de-pui-cu-zdrente-de-ou/" target="_blank">asta. Poate este ceea ce cauti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Se numeste "stracciatella"

O reteta:

- 5 oua
- cateva linguri de parmezan ras
- 1,5 litri supa de pui strecurata
- 2 linguri de patrunjel tocat
- un varf de cutit de nucsoara

Se bat ouale intr-un castron, impreuna cu branza, pana sunt omogenizate.
Aduceti la fierbere supa de pui strecurata intr-o oala mare. Luati de pe foc si bateti in ea amestecul de ou, gradual, amestecand constant.
Puneti din nou oala pe foc, fierbeti la foc mic, amestecand mereu, timp de 5 minute, pana aveti zdrente de ou marunte. Adaugati patrunjel si nucoara.

E foarte usor de facut, din cate vad. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda Panda spune:

mersi , insa nu asta era raspunsul pe care il cautam. gustul pe care il caut este mai mult de pasta decit de galusca.....
cu toate astea, tot am notat reteta de mai jos, pt ca intr-adevar e usor de facut si cred ca este si bun.

mersi inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

E posibil ca zdrentele sa fie ajutate cu faina... sau poate parmezanul sa le dea textura respectiva... Bafta cu gasirea retetei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Anda restaurantul cu pricina nu are cumva o pagina net unde sa vedem ori cum se nume ala ei supa ori si mai bine o poza ??

si eu cred ca e vorba de stracciatella in brodo cum spune si JG , parmezanul da forta si nu are gust de galusca ci de zdrente

uite un link aici cu poza : http://cindystarblog.blogspot.com/2009/02/stracciatella-in-brodo.html
poti sa cauti si tu mai multe poze pe google imagini dupa "stracciatella in brodo"


Inafara de aceasta supa mai exista si passatelli in brodo dar sunt sigura ca nu pe ei i-ai mincat , sunt ca niste mici cilindri dintr-un aluat de ou cu parmezan ras si pesmet
poza aici :
http://www.mistercarota.com/ricette/passatelli-in-brodo-3-010600188.htm


Si mai au si paste mici, de obicei mici patrate de aluat ca cel de taitei sau chiar taitei fini si taiati mai mici care se fierb in supa dar astea sunt feluri de mincare pentru batrini fara dinti sau copii mici, de facut in casa, in familie.

sper ca aceste linkuri nu-s considerate reclama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda Panda spune:

nu e nici aia, crista. m=-am uitat pe site-ul restaurantului dar nu am vazut supa cu pricina, tin minte ca era "supa zilei" si in general astea nu apar pe meniu. cred ca o sa ma mai duc acolo intr-o zi si o sa intreb ospatarul. bucataria italiana este extrem de diversa si de bogata. "zdrentele" de care vorbesc aveau o textura ciungoasa cumva....
sau poate pur si simplu o fi fost vreo inventie de-a bucatarului si eu am rasculat forumu' cu supa mea.....
cred ca separat o sa deschid un topic despre retete italienesti. cu siguranta vor fi postari mii si mii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

sau poate a gresit reteta bucatarul.....stiai ca sugativa e hartia din care,din greseala s-a omis cleiul?




Mergi la inceput