LSIL cu atipii de HPV. HPV 59, 81

LSIL cu atipii de HPV. HPV 59, 81 | Autor: lidsta

Link direct la acest mesaj

Uite ca am mai facut ceva ce chiar nu ma asteptam.

Stiam ca am o rana pe col cu Logol negativ dar medicul mi-a spus ca pot astepta pana in toamna pentru cauterizare.

Dar mai stiam ca Pap e OK si nici prin minte nu imi trecea ca sunt purtatoare de HPV. Asa ca acum ma intreb:
- cum e posibil ca in ianuarie PAP sa fie OK iar acum LSIL cu atipii de HPV?
- daca aveam HPV mai demult nu s-ar fi manifestat in vreun fel? Adica l-am luat (HPV-ul) de curand sau l-am avut mai demult dar cu toate acestea Pap-ul era OK?
- Sa zicem ca o rezolv, cu medicatie, cu cauterizare, vad in septembrie ce si cum. Ce fac insa dupa aia? OK, fac toate testele de 2 ori pe an, si ? O sa vina un moment cu rezultat de cancer sau cu teste la 6 luni prima oara o sa vad mai intaai LSIL pe care trebuie sa il tratez si astfel nu ajung la cancer? Nu imi e deloc clara succesiunea asta. Acum ma tratez dar dupa? Dupa, poate fi direct cancer sau am sansa de a trece prin atipii vindecabile gen LSIL sau hai sa zicem HSIL?

Merci de raspunsuri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Este posibil ca PAP-ul sa fi fost prost interpretat/recoltat.

HPV il ai demult. Cam dupa 10 ani incepe sa-si faca de cap. Actioneaza din interior, ca o carie, cand apar la suprafata atipiile, in gen sub e leopardul.

Deja, depinde mult unde e situata rana ta. Apoi, NU CAUTERIZARII. Cere conizatie, ca sa ti se poata analiza tesutul scos. E important ca marginile sa fie curate.

Oricum in acest tip de patologii urmarirea este de baza. Daca iti faci controalele la 6 luni, o colposcopie pe an, totul o sa fie OK.

Este un subiect la Femina INtim, intra acolo si ai sa vezi diferite experiente.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Conizatia presupune o iinterventie mai brutala cred iar eu sunt sub tratament cu sintrom in urma unei embolii pulmonare asa ca depinde foarte mult si de ce o sa imi spuna cardiologul, daca pot sau nu sa intrerup tratamentul sau daca pot face interventia sub sintrom.
Totusi nu mi-e clar: pot sa ma trezesc direct cu cancer sau intotdeauna exista stadii incipiente tratabile?

Mergi la inceput

Eu zic sa te relaxezi, si sa fii pozitiva. Inteleg f bine prin ceea ce treci.

Ai facut colposcopia? Conizatia este o interventie usoara.

Eu am avut displazie moderata, si dupa conizatie s-a dovedit a fi fost cancer in situ. DAr mi-a scos tot, totul e sub control.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Uite subiectul de care ziceam :

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=150053

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

postasem pe linkul respectiv inainte de a-mi iesi rezultatele la pap si hpv dar nu citisem in intregime subiectul. Postul acesta l-am deschis in ideea ca ce am eu e departe de ceea ce scrie acolo dar dupa ce l-am citit cap-coada mi-am dat seama ca e exact acelasi lucru ... Ma intorc acolo.
Da, colposcopia am facut-o initial si acolo s-a evidentiat o suprafata mica cu epiteliu aceto-alb lugol negativ. Nu stiu sa spun unde exact pe col, nu am hartiile la indemana. Oricum doctorul mi-a zis erad in toamna cand mai trece ceva timp de la evenimentul embolic si sa repet mai fac un pap. L-am facut si in urma a ceea ce am citit pe aici am facut din proprie initiativa si testul hpv. Acum sunt mai documentata si ma intreb de ce s-a grabit sa imi propuna erad? Nu ar fi trebui incercat mai intai cu tratament?

Mergi la inceput