Bujori si panselute de mai-iunie 2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danuk spune:

eu intentionez sa fac diversificarea pe la 6 luni, piticuta mea fiind alaptata exclusiv la san.
am inteles ca aparatul pentru stors/pasat fructe sau legume nu trebuie sa aiba lamele din otel (ceva legat de vitamina C, care oxideaza, nu stiu exact care este explicatia, o sa ma documentez mai bine)

pupici la mamici si bebici, sa aveti un weekend frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreealydia spune:

la am folosit cel mai mult steamerul (al meu e moulinex), de cand am inceput diversificarea, pana dupa 1 an, cand am trecut-o la mancarea noastra. noua nu ne gateam in el, pentru ca nu am avut rabdare sa studiez treaba cu condimentarea, iar asa, fara nimic, nu ne placea. la robot am renuntat repede, ca sunt multe piese de curatat, ocupa mult spatiu, iar cu sucul de morcovi nu se prea omora... pentru citrice foloseam storcatorul manual din plastic, din acelasi motiv amintit de danuk. necesara e si razatoarea din sticla (in comert am gasit doar de plastic; mie mi-a dat-o o cumnata pe a ei). vreo 2 luni mi-a mai fost util blenderul (cel de mana e mai practic si se spala mai usor). apoi, la 8 luni, daca am vazut ca mananca singura biscuitele, am renuntat la pasat mancarea si doar o faramam cu furculita. (cica daca ratezi momentul, ii dezveti greu de mancarea pasata). eu n-am avut probleme cu asta. reveneam la piureul pasat, doar cand mai iesea cate un dinte, dar doar pentru cateva zile.
ne mai trebuie lingurite (initial mai mici si moi, din silicon), castronase (din plastic fara bpa, ca sa poata fi sterilizate), scaun de masa. pana la 7 luni ema a mancat in scoica, apoi am trecut-o la scaunul de masa. noi avem unul de voiaj, super util. se fixeaza bine bine de masa de bucatarie. ema a mancat in el pana la 2 ani, cand n-a mai incaput in el. astfel am rezistat tentatiei de a-i da mancare prin toata casa, plus ca il luam si la restaurante, in vacante si astfel stateam toti la aceeasi masa.
cu ce ziceati voi ca ati tratat cojitele de pe cap?
i s-a taiat vreunuia dintre bebelusii vostri ata de sub limbuta?
pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Salut!

Va rog frumos, am o intrebare: ce circumferinta a capsorului aveau piticii vostri la 3 luni?
La pitica mea o tin minte doar pe cea de la nastere, in rest nu le-am notat .

Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ania11 spune:

multumim andreealydia pt msg, este f util. zilele acestea avem programre la dr. si noi o sa incepem diversificarea( care se face functie de mai multi factori, de greutatea, istoricul copilului) cand considera dl.dr. care cunoaste copilul la varsta de 3 zile. Bine venite ar fi opinii privind scheme de diversificare pe care le folositi si retete pt inceputul difersificarii. Pt crustele de lapte medicul drematolog ne-a recomandat de la bioderma o crema speciala ABCderm Babysquam pe care o folosim si care este ok. Cojitele nu dispar de la prima aplicare, dar crema le inmoaie si se spala apoi usor cu sampon, capsorul nu se irita si nici nu ramane imbibat cu crema sau ulei. In parc am auzit multe mamici ca se plangeau de samponul de la Nivea, si noi l-am folosit dar le-am schimbat cu samponul de la Sanosan si se vede diferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

la ambele fete am folosit sampon de la Sanosan si le-am spalat zilnic pe cap pana pe la 4 luni si nu au avut deloc cojite deci nu stiu nici un remediu.

DIVERSIFICAREA o incepem mai incolo pe la 5-6 luni ca asa ne-a spus dr. M-as fi grabit putin si as fi inceput acum la 4 luni ca tot merg la serviciu si sa-mi fie mai usor dar m-a convins ca are nevoie de laptic asa ca pompam cu succes sper pana la 5-6 luni. De inceput... vesnica dilema adica legume versus fructe. Mai cercetam pana atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

In primul rand vreau sa va felicit pentru ptiticii vostri pretiosi. Va doresc multa sanatate si voua si lor, caci asa se fac toate.
In al doilea rand, imi cer scuze ca dau buzna pe la voi asa, pe nepusa masa...
In al treilea rand, as vrea sa va prezint magazinul meu de botosei handmade, pentru bebei. Am si eu o minune in varsta de 1 an si 4 luni pe care am incaltat-o cu botosei facuti de mine si inca o incalt. Trageti un ochi si vedeti de va intereseaza ceva

http://www.breslo.ro/Shop/mirabelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Cata activitate.... ori stati pe FB ori bebeii va tin f ocupate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

daaa... cam toata activitatea s-a mutat pe facebook - acolo se raspunde mai usor, e mult mai mare agitatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuk spune:

anna, este un grup pe facebook? Ma primiti si pe mine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Si pe aici nu ne mai scrie nimeni?

Mergi la inceput