Bujori si panselute de mai-iunie 2011 (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Nicofa, eu am avut cu fetita cea mare (are 4 ani acum) problema asta: scaun cu mucus si firicele de sange (de la 3 luni pana pe la 5 luni cand am inceput diversificarea), nu la fiecare scaun si nici in fiecare zi, dar destul de des cat sa ii fac analizele la scaun saptamanal. tot analizele pe care le-ai facut si tu, doar ca neavand incredere intr-un singur laborator, ducem probe in 2-3locuri in acelasi timp: synevo, spitalul grigore alex. si spitalul gomoiu (ca astea imi erau la indemana). Nici pana azi nu stiu ce a avut . era alaptata exclusiv. Ba imi spuneau ca are intoleranta la laptele meu si sa intrerup alaptatul cateva zile sa verific (nu am facut, ca imi era frica ca pierd laptele ... eu cu mulsul nu ma impac).

E adevarat ca pe la 4 luni a avut si o infectie urinara cu Ecoli(desi dr. Culcer care a vazut ulterior analizele a zis ca nu a fost infectie urinara), tratata cu antibiotic. A avut si ectazie bazinetala (cred ca e ceva asemanator cu ce zici tu ca aveti voi)si a fost urmarita ecografic pana la 6 luni, cand s-a normalizat.

Eu zic sa nu te sperii, doar sa fii sigura ca se recolteaza urina cum trebuie, iar analizele de scaun sa le faci in mai multe locuri ca sa poti compara.

Edit: cum ia in greutate?

mami de Ana (mai 2007) si Ecaterina (mai 2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

@flipper - calciu gluconic dupa vaccin? are vreo legatura cu vaccinul sau cum?
noua nu ni s-a spus sa-i dam calciu. nici inainte si nici dupa vaccin. bebe al meu a facut analize de sange in maternitate, (mama nebuna ce sunt) si toate au fost ok. acum ia bine in greutate (mananca san+formula), e vesel si vorbaret...nici vorba sa-i dau calciu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicofa25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui An@

Eu zic sa nu te sperii, doar sa fii sigura ca se recolteaza urina cum trebuie, iar analizele de scaun sa le faci in mai multe locuri ca sa poti compara.

Edit: cum ia in greutate?

mami de Ana (mai 2007) si Ecaterina (mai 2011)

An@, a luat in greutate si ia in continuare, doar ca mi se pare ca ia ceva mai greu decat lunile trecute, adica in ultima luna cred ca a luat sub 500g, dar ma gandesc ca e normal, la 3 luni avea 6860g iar acum cantarul nostru arata in jur de 7100-7200g. De recoltat urina eu i-am luat-o, in punguta urinara, spalat bine cu apa si sapun inainte, dat cu rivanol, sters cu comprese sterile... Acum am o remuscare, ca am citit ca ar fi trebuit sa-l si decalotez si sa-l curat bine inainte, dar nu am facut asta, ce-i drept nici doctorita nu mi-a spus sa fac asta. Am fost astazi la ecografie renala si nu mai are nimic, ambii rinichi sunt normali.

Si eu il alaptez exclusiv, regim alimentar am tot tinut, daca mai scot ceva ajung sa beau doar apa, si-asa in ultima vreme am mancat doar carne, oua si legume fierte, de mi s-a acrit de ele. Am scos si lactatele, ca am zis ca poate o fi vreo alergie la ceva, dar daca face in continuare asa, banuiesc ca nu e de la asta.

Oricum, mai vreau sa mai repet urocultura la 2 laboratoare cel putin, nu ma grabesc sa-i dau antibiotic, pt. ca alte semne clinice de boala nu are, decat caca asta urat...

Ma bate gandul acum sa schimb si pediatrul, pt. ca azi m-am intalnit cu dr. Bidiga pe culoar si ne-a recunoscut imediat (desi am fost la ea doar o data, de urgenta), si mi-a recomandat sa fac si Hematii oculte din caca, care ar detecta cea mai mica urma de sange. Va tin la curent, daca mai aveti sfaturi, astept...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flipper spune:

anna_i, asistenta medicului de fam cam in sensul asta s-a exprimat, pt ca ne-a spus sa ii dam a doua zi dupa vacin. Acum suntem la a treia zi dupa vaccin si nu stiu daca sa ii dau toate cele 10 jumatati de fiole.. sincer, m-as opri dupa 5. Noi nu avem analize de sange ale lui bb, dar e o grasa si o frumoasa, la 2 luni si o sapt are 6,6 kg si 61 cm. Ma gandesc la fontanela, o fi bine sa ii dam asa mult calciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Dupa vaccinul de 2 luni ni s-a zis sa-i dam doar jumatate de supozitor cu paracetamol la 2 ore dupa vaccin, ca sa prevenim un eventual puseu de febra. Nici vorba de calciu gluconic...

Pentru cine e interesat, la Carrefour au scaune de masa Bertoni la 315 RON. Sunt mai solide si am luat si noi unul, cel Chicco era 690 RON...

www.carrefour.ro/produs/scaun-masa-bertoni-668.html" target="_blank">http://www.carrefour.ro/produs/scaun-masa-bertoni-668.html

Ca de obicei, in oferta e una, in magazin alta. Cel putin in Carrefour Colentina era 315 RON.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

FLIPPER- nu mi s-a spus sa-i dau calciu. a mea e alaptata exclusiv.

OANA_PUI- de ce ati fost in spital si cu perfuzie? S-a deshidratat? Unde ati fost? Cum mai e acum puiul mic? Si da niciodata nu vom fi pregatite ca cei mici sa fie bolnaviori si sa sufere. Trebuie insa sa fim realiste si sa stim ca nu-i putem feri de orice si atunci cand se imbolnavesc si nu e ceva grav sa stim din start ca trebuie sa avem rabdare si ca puiutii se refac f repede.

NICOFFA- nu cred ca e ceva grav ce are bebe. Mai bine mai cauta inca un pediatru mai ok decat sa alergi la toate laboratoarele din oras ca inebunesti cu rezultatele in mana. Pana una alta dc bebe e vesel, nu are febra, mananca si ia in greutate (chiar dc mai putin c ainainte) eu nu m-as stresa. Niste probiotice insa nu ii strica gen biotics baby, protectis (5 pic/zi) . Astea ii ajuta digestia si ii cresc si imunitatea si il vor ajuta si dc va trebui cumva s aia antibiotic desi sper sa nu fie cazul.

Oricum la noi parca au inebunit doctorii astia. Mi se pare ca recomanda din ce in ce mai multe medicamente si de astea puternice, antibiotice de la primele semne de boala.... In Germania, Franta si Anglia(or mai fi si altele dar acolo am eu cunostinte cu bebei ) nu le dau antibiotic nici cand au copiii febra 40. Astepta sa vada dc e viroza si nu trece de la sine si doar dc apare o infectie grava cu ceva primeste copilul antibiotic. Si per total copilasii aia au o imunitate mult mai buna ca ai nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pui spune:

tzuna noi ne-am dus sa mai cerem de fapt o parere si nu stiu ce a fost in capul meu ca stiam ca la sfarsitul programului doctorii sunt expeditivi si atentia e zero..bineinteles ca ni s-a recomandat internarea..sotul speriat a zis ca da..eu i-am zis respectivei pediatre ca copilul manca mai prost ea a scris pe foaia de trimitere ca copilul refuza total mancarea...si dupa ce ne-am internat cand l-au luat sa ii ia sange..eu n-am putut sa stau ptc ca mi se face rau..m-am trezit cu el inapoi cu ditamai branula pusa...pe copil l-au intepat la ambele manute ptc nu au putut prinde vena..si a urlat 25 min cat s-au chinuit sa-i ia sange si toate alea..mi l-au adus ca o carpa..nu era in stare nici sa-si tina capul,era praf..evident ca mancare ioc..si i-au pus o perfuzie sa mearga toata noaptea..in fine..analizele au iesit bine, raceala e luata de afara..de la cine nu stiu, i-au mai facut aerosoli, niste cortizon in vena inca,si niste picaturi cu antibiotic in nas..orl-ul a zis ca-i ok, e rosu in gat de la muci, la ecografie a iesit ca are un usor reflux...o micoza in gurita de la lapte desi eu il curatam in fiecare zi..si cam atat..a doua zi m-am cerut acasa..ei doreau sa mai stau sa vada cum mananca copilul...si sa-i mai puna perfuzie..am refuzat si le-am spus ca asa cum l-am hranit 3 luni asa o sa-l hranesc si de acum incolo..perfuzia rezolva o zi problema..insa nu e o solutie ptc lupta asta cu mancarea noi o avem in fiecare zi.A fost si concluzia lor ca este un copil extrem de dificil la mancare..in rest este un inger..cuminte..frumos..zambaret..ganguritor..uneori chiar certaret.Nu suntem inca bine, mucii inca il inneaca, mananca greu,dar mergem inainte..si schimbam pediatra cu siguranta.
flipper nici noua nu ni s-a recomandat calciu dupa vaccin...mi s-a recomandat in spital cand am fost cu el acum ceva timp insa ptc trebuia sa i-l administrez la o ora si jumatate inainte de masa ptc branzeste laptele din burta..eu nu i l-am dat niciodata..nu puteam trezi copilul pt asta,,mai ales ca nu era dat ptc era ceva in neregula..am inteles ca e meteahna pediatrilor mai in varsta sa prescrie asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicofa25 spune:

tzuna, ii dau deja de o saptamana azi biotics baby si enterol, cate un plic din fiecare pe zi, jumatate dimineata, jumatate seara. azi termin cu enterolul, iar cu biotics mai continui inca o saptamana. cand am inceput sa-i dau, am zis ca s-a reglat cu caca, dar mi-a mai facut o data cu mucus si sange. sa vedem daca de acum o sa fie bine. nu o sa ma grabesc sa-i dau antiobiotic, voi vedea si cum se mai simte el.

O duminica placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patryss_88 spune:

Buna ,
As dori sa ma bagati in lista si pe mine

LUCA-ADRIAN - 16.06.2011 ( DPN - 26.06.2011) cezariana

Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

OANA-PUI- imi pare rau ca ati trecut prin toate astea cand de fapt nici nu era nevoie. Sunt sigura ca si tu si sotul tau sun teti speriati si vreti ce e mai bine pentru copil. Perfuzia l-a hidratat dar de mancat tot nu ar fi mancat ca nici nu i-ar mai fi fost atat de foame incat sa incerce. Tu ii dai san sau lapte praf ca nici nu stiu.
Un usor reflux.... Prima mea fetita a avut reflux de vomita in jet si de 5 ori pe zi si nu am stat niciodata in spital decat vreo 4 ore la IOMC cand i-am facut toate analizele si ecografia abdominala. Cu mancatul asa era si la noi. Lua f greu in greutate sau mai deloc. Nascuta cu 3,350kg la 7 luni avea 6,700 kg adica atat cat are asta mica acum la 3 luni si jumatate. Ce sa-ti spun s ate incurajez.... Veti avea tot timpul probleme cu masa dar nu poti nici sa insisti prea mult (asa cum am facut eu la insisitentele unei pediatre f destepte) pentru ca ajunsese cea mica sa dea in anorexie. Copil de 4 kuni diagnosticat cu anorexie nervoasa.... o iei razna tu ca mama dar tot calmul, rabdarea si credinta ne-a scapat. Acum fetita e mare si sanatoasa. Aveti grija de voi. Suna-ma daca ai nevoie de un sfat ceva.... Eu incep lucrul de maine dar sa vb 5 minute tot voi fi in stare.

Noi suntem bine. Gaza mica e f dulce si f galagioasa. Nu stiu dc asa fac si ai vostri dar asta mica e f energica si galagioasa: rade in hohote mai ales la sora-sa, gangureste, tipa tare si mai scoate niste sunete melodioase asa c aun cantecel. E super draguta. Si tot incerca saraca dar fara rezultat sa se intoarca pe burta dar nu reuseste sa-si traga si funduletul.O ajutam noi putin si apoi e asa incantata.....
Maine ma duc la serviciu 4 ore si sunt asa ingrijorata... sper sa fie totul bine. Pana pe 1 octombrie ma voi duce doar 3-4 ore si restul de acasa. Mi-e frica sa nu raman fara lapte. Dupa calculele mele ce scot noaptea si dimineata inainte de plecare ii vor ajunge pana ma intorc eu. Sper s anu fiu nevoita sa-i dau si completare dc tot nu am facut-o pana acum.

Mergi la inceput