Suedia (4)
Raspunsuri - Pagina 28
Lacrina spune:
Buna seara si bine v-am gasit! Navigand pe internet am dat de acest topic. Chiar sunt placut surprinsa sa vad ca sunt destule famili cu copii in Suedia. Eu sunt gravida in aproximativ 10 saptamani. Luna aceasta pe 13 sunt programata la control si analize. Eu sunt la prima sarcina si pana nu de mult, am avut o perioada foarte nasoala. S-ar putea pe parcurs sa am nevoie de raspunsuri in legatura cu echo, analize, spitale, etc. de la mamici care au trecut prin aceasta experienta si ca sa inchiei aici, doresc sa fiu primitia si eu in mica voastra comunitate. Cu respect Lacri
corianai spune:
Lacri bun venit printre noi!
Eu cred ca am fost inteleasa un pic gresit, eu nu am complexe ca nu sunt suedeza, nici nu am de ce pt ca traiesc si muncesc intr-un mediu unde sunt respectata pt cunostintele si personalitatea mea. Si cred ca la fel ar fi fost si in franta sau in oricare alta tara (eu de fapt ii raspundeam lui pisicanu la mesajul ei despre emigrantii din franta). Cu parere de rau eu trebuie sa recunosc ca desi iubesc romania strict subiectiv, asa cum iubesti persoanele apropiate chiar daca recunosti ca au nenumarate defecte, nu pot afirma ca sunt mandra ca sunt romanca pt ca nu gasesc nici un motiv de mandrie. mi se pare la fel cum as zice ca sunt mandra ca m-am nascut... e un fapt si atat. ca romanii nu prea s-au facut cunoscuti pentru fapte bune, si au faima proasta e alta istorie, foarte reala din pacate.
Mihaela, la noi caldura functioneaza la orice ora, chiar si in mijlocul verii daca schimbam setarile centralei. si avem tot fjärrvärme.
anja mai mergem la lund pe 20 oct, la o ecografie. dar nu voi avea prea mult timp pt ca intentionez sa iau doar jumatate de zi liber de la job. tu pe unde locuiesti in lund? poate ne-am putea intalni inainte de eco la o cafea? avem programare la 11 dar am putea ajunge la 10 in lund.
va doresc o zi frumoasa
mihaela_s spune:
Lacri bine ai venit! Sunt si mamici cu copilasi mici aici, care au nascut in Suedia(noi ce ne invartim mai des pe aici suntem cu copii mari :)) si sunt sigura ca vor intra sa te incurajeze. Te asteptam la povesti.
corinai, da...asa e si la noi cu incalzirea, depinde doar de temeperatura de afara...dar cum am scris, am lamurit ce e.
O zi buna tutror!
florysya spune:
Buna ziua.
Lacri bine ai venit.Dupa cum spunea si Miha suntem cateva aici care au nascut in Suedia printre ele numarandu-ma si eu.Am nascut in ianuarie anul acesta o minune de baietel.
Daca ai intrebari si crezi ca iti pot fi de folos cu ceva raspunsuri nu ezita sa intrebi.Daca stiu iti raspund cu cea mai mare placere.
Fetelor sapt. viitoare vine socru-meu.In sfarsit incep si eu scoala.Sa vedem daca se prind ceva de mine.
Cam atat despre noi.Eu azi trebuia sa ma tund dar sotul este ocupat si nu ma poate duce.Asta este cand esti la mana cuiva.
Va pup.O seara buna.
mihaela_s spune:
Flory, ma bucur ca poti sa te duci la scoala! Socrul se descurca cu copiii?
Eu abia astept sa vina mama, inainte de Craciun...sta 6 luni aici si abia astept sa fie cineva care sa ma astepte cu papa bun cand vin din Kalmar :). Ea va sta cu fetele, eu voi fi in Kalmar si sotul meu in Stockholm...dezbinare totala!
Azi trebuia sa plec in Kalmar, am maine laborator de histologie si s-a anulat cursa, e vant puternic . Macar am o bucurie, ca sunt acasa si nu pe continent. :) Si cu ocazia asta ma pot duce maine la chef cu colegii de laborator, abia astept! Altfel eram pe drum inapoi, maine noapte...
Voi ce mai faceti?
Ma duc sa ma cufund iar in cursuri, mai trec deseara, poate scrieti cate ceva...
Lacrina spune:
Buna ziua fetelor si va multumesc pentru primire!
florysya dupa spusele moasei voi naste anul viitor prin mai. Sa iti traiasca minunatul baietel!
florysya spune:
Buna ziua.
Mersi de urare Lacrina si iti doresc sa ai parte de o sarcina usoara.
Miha socrul se descurca de minune cu copii.Dragos oricum il voi da la program prelungit si va trebui sa stea doar cu cel mic pe care l-a schimbat de pampars de la cateva zile si l-a hranit cu biberonul.Eu zic ca o sa fie bine.
Iti urez petrecere frumoasa de pe acum.Dar ce sarbatoriti daca nu te deranjeaza intrebarea?
O zi buna sa aveti.
corianai spune:
Ce bine ca aveti ajutoare... si mie imi vine soacra pt doua saptamani cand sotul va fi pleacat in brazilia. Mie mi-ar fi placut sa fiu putin singura cu fetele sa mysa noi trei si sa ne aducem pretenele in vizita.
Si eu am petrecut tare bine ieri cu colegii din departament. Am avut kick off, adica o zi de planuri si discutii la un hotel in helsingborg. Apoi am fost la un restaurant unde am pregatit singuri masa constand in patru feluri, cu caprioara, trufe, sufle de mure si multe altele. a fost superinteresant, eu nu fusesem niciodata intr-o bucatarie de restaurant. si am stropit totul cu 4 feluri de vin si niscai grappa la sfarsit, asa ca azi avem un spor nebun la jobb
trevlig helg!
mihaela_s spune:
La noi mama e singurul ajutor ce il avem, restul bunicilor nu mai sunt...ma bucur ca e sanatoasa si ii place sa calatoreasca, altfel sotul meu nu putea sa isi termine specialitatea pe gastro pana nu terminam eu facultatea...sau renuntam eu un an sa faca el. Asa le rezolvam pe toate :).
flory cum sa ma deranjeze...doar ca nu stiu nici eu foarte bine, pentru ca acum nu muncesc si nu am legatura cu ei decat prin fecbook :). Din ce am inteles, unul din motive este plecarea din laborator a sefei de calitate, si-a gasit un alt job, superior. Poate si pentru cei care au iesit la pensie anul acesta...dar nu stiu. Am sa iti pot spune maine, dupa chef :).
La noi asta cu chefurile e foarte organizat. Exista un comitet de chefuri, in fiecare an altul, se schimba de la an la an. Comitetul e format din 5-6 persoane care organizeaza tot: strang fondul anual(nu stiu cat e, eu nefiind angajat permanent particip numai la distractie :)), inchiriaza local(e lokal din acela ce poate inchiria oricine...ce sunt la blocuri sau in cartierele de case), pregatesc mancarea, uneori daca nu au chef sau nu se pricep comanda mancare, cumpara bautura(pentru asta se plateste, restul nu), se ocupa de organizare caci se fac jocuri de tot felul, typiskt svenskt :). Servirea e uneori bufet, alteori ne servesc chiar colegii care au pregatit totul...depinde de cum organizeaza fiecare. Mie imi place tare mult, ne distram de fiecare data. Si mereu e cate o tema, lumea se imbraca la tema respectiva. Acum e "personaj din poveste" dar cum eu nu am stiut ca pot merge decat ieri, nu m-am pregatit...sunt insa curioasa ce costume vor avea colegele, mereu sunt haioase!
coriani, ce bine suna meniul vostru . Eu nu am participat la astfel de intruniri inca, nefiind angajat permanent nu am acest drept. Dar am auzit discutii cand munceam anul trecut ca e misto de tot...si aici intalnirile astea se fac la hoteluri, restaurante cu sali de conferinta, uneori merg pe o insula mai mica din apropiere unde cica e superb!
Trevlig helg!