Suedia (4)
Raspunsuri - Pagina 10
pisicanu spune:
multumesc Mihaela, voi cerceta amanuntit in weekend!
am inteles acum cum e cu diferentele pe regiuni, e un lucru pozitiv pana la urma
florysya spune:
Buna fetelor.In sfarsit putin soare.
Va rog frumos cele care mi-ati scris ca pot face plangere despre ceva anume va rog sa-mi dati si mie un nr de telefon sau adresa de net ca nu reusesc sa ma inteleg cu astia de la comuna in legatura cu gradinita.Si vreau sa iau atitudine sa nu ma creada vreo proasta ca pot face ce vor cu mine.Va multumesc.
mihaela_s spune:
Da, am citit ca vor fi temperaturi de vara in we(vara suedeza, adica 17-20 de grade :)) si soare .
pisicanu, cu mare placere!
flory de ce comuna apartineti voi? Poti cauta pe net site-ul comunei si gasesti acolo numere de telefon si adrese de email. Sau spune in ce comuna locuiti si caut eu .
mihaela_s spune:
flory, hai ca am gasit...dar citesc acum ca:
Allmän förskola för tre-, fyra- och femåringar är avgiftsfri och omfattar 15 timmar per vecka under skolans läsår. För vistelsetid utöver tiderna för allmän förskola betalas en avgift som motsvarar 75 %. Reduceringen av avgiften gäller från och med 1 september det året barnet fyller tre år.
Adica cele 15 ore gratuite sunt pentru perioada scolara, in vacante se plateste 75% din suma pana la 1 septembrie in anul in care copilul implineste 3 ani. Te incadrezi aici? ceea ce iti cer ei sa platesti nu e cumva in perioada vacantei?
Aici inteleg eu ca poti sa le scrii:
Barn- och utbildningsnämnden når du per e-post:
e-post: bun@bjuv.se
telefon am gasit aici, probabil e centrala si ceri sa vb cu cineva de la barn- och utbildningsnämden.
Kommunhuset
Besöksadress: Mejerigatan 3, 267 25 Bjuv
Tel. 042-458 50 00
corinai a cris ceva de allmänreklamation, nu stiu din pacate cum se face.
LiliGrigore spune:
Si am ajuns in tarå... bune si frumoase toate (mai putin aterizarea cu turbulente), 30 de grade azi in Prahova. Va trimitem si vouå vreo cateva ca se låsa deja toamna cand am plecat noi.
Iar såptåmåna trecutå imi låsai diplomele la tradus si nu mai tin minte dacå le trebuie si minunata apostilå de la Haga au ba! Cå asta ridicå pretul traducerii intr-un mare fel. Desi dacå socotesc bine oricum va iesi mai ieftin decat in Suedia.
Soare mult si ploaie putinå!
corianai spune:
Florysya eu te sfatuiesc sa trimiti mail apoi in functie de raspunsul lor mergi mai departe la allmänareklamation sau nu. eu nu cred ca va fi cazul, nu au cum sa iti ceara bani daca nu beneficiati de fritids.
LiliGrigore eu nu am avut nici o apostila de nici un fel pe vreo traducere, am impresia ca asta e o gaselnita in ro sa ceara notarii mai multi bani. Trebuie sa ai la tine actele in original si traduceri cu semnatura unui traducator autorizat. La mine o parte le-au tradus aici cei de la högskoleverket, le-au trimis undeva la malmö. Dar probabil ca e mai bine sa le traduci in engleza in ro.
Va doresc we frumos in continuare, noi aici cred ca ne bucuram de ultimele zile frumoase de sensommar
mihaela_s spune:
Nu trebuie apostila pe traducerile diplomelor si actelor in Ro, doar legalizate de notar.
LiliGrigore spune:
Ok, dar dacå folosesc traducerile facute in tarå ca sa le trimit la högskoleverket nu vor cere ei apostila Le legalizez simplu?
mihaela_s spune:
Liliana, am uitat ieri sa iti spun bine ai ajuns cu bine in Ro...eram grabita si de aceea.
Eu am trimis traduceri in engleza, legalizate la notar si apoi vidimerade de studieväghandledare de la komvux(copiile xerox dupa diplomele in original in romana si dupa traducerile in engleza legalizate la notar in Ro). Aici gasesti ce trebuie sa trimiti la modul general, dar daca intri de pe pagina aceasta la "blanketter" si apoi deschizi pagina in PDF la "ansökan om bedömning av utländsk högre utbildning" vei gasi acolo instructiuni multe, asupra a ceea ce trebuie sa trimiti. Nu s-a schimbat nimic de acum 3 ani cand am trimis eu. Nu au cerut apostila, pentru nicio traducere. Doar sa fie facuta de un notar autorizat, adica sa fie legalizata(scrie asta in instructiunile din blankett).
Petrecere frumoasa in Ro.
Foxy-le spune:
Flory, cum a iesit cu gradinita? s-a lamurit? cum se mai simt baietii?
In rest ploaie. Voi, cum stati cu udatura? (zici ca suntem in anglia cu proverbialele dusuri...!)
Kristian e un atom, mereu in miscare...ufff!
Celelalte ce mai faceti?
pt vreme buna.