culoare draperie
Poate imi dati si voi o idee cam la ce culoare de draperii pt living sa ma orientez. Parchetul este alb cu nuante de gri (cu aspect rustic), peretii sunt albi (ma gandesc ca in spatele canapelei sa vopsesc intr-un verde cu aspect rustic, am vazut ca sunt astfel de culori), canapeaua este http://www.mobexpert.ro/game.php?id=26&cid=4
si mobilierul http://www.sortem.ro/produse.php?ss=48. Merci frumos.
Raspunsuri
Androix spune:
As relua o nuanta din canapea. Ori vernilul cuminte, care e si in mobila, ori rosu. Cred ca e in functie si de model. Daca sunt unele bogate, mari care "cantaresc" greu ca pata de culoare as merge pe vernil si as lasa accentele pentru alte piese din camera.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
copiloi spune:
Eu as face draperiile la comanda :-), ceva de genul www.look4design.co.uk/l4design/pages/gallery.asp?company_id=586" target="_blank">acesta (penultimul rand, ultima poza): draperia alba, doar in partea de sus (eventual si jos, sa fie simetrie) o "banda" intr-una din culorile din camera (vernil de ex.).
Alina
crystall spune:
Intr-adevar si eu as merge pe una din cele 2 variante sugerate mai sus: fie o draperie intr-o singura culoare, intr-una din culorile care se regasesc pe canapea, fie cum a indicat copiloi in poza aceea - chiar imi place mult, se pastreaza, sa ziceam, stilul rustic cumva
Si da, si eu as merge pe o nuanta de verde, caci verdele se pare ca este o culoare "linistitoare" pentru psihic, pentru moral
Androix spune:
Sa nu va suparati pe mine, draperia propusa de Copiloi e super frumoasa, dar n-are nimic rustic in ea, ae potriveste cu mobila si cu imprimeul canapelei ca nuca in perete. Culorile din ea da, dar in nici un caz dungi sau modele geometrice. Stiu ca sunt variante in care se pupa imprimeul floral cu formele geometrice dar e greu de nimerit si eu una m-as feri de combinatie ca sigur n-as pica pe varianta buna.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
boticelina spune:
Io as lua o draperie roz, dar nu roz de chiloti ci un ash pink, adica roz alb cenusiu, nu stiu cum sa explic, exizta niste trandafiri care au aceasta culoare. Si daca ar mai avea niste diferente de texturi cu volute ar fi perfect dupa parerea mea. Tu ai ales un stil caruia americanii ii zic shabby chic, poate daca dai un search pe net gasesti si solutii/inspiratie pentru perdele sau draperii.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
luisa1983 spune:
Subscriu la ceea ce a scris Androix, o culoare din canapea ar fi indicata.
si...mai adaug cateva pareri vis-a-vis de culoarea verde :
verde si portocaliu ,consolidarea reciproca da nastere la efecte foarte diferite,de exemplu:
- verde fistic, portocaliu si galben, o combinatie care se poate adapta foarte bine la un dormitor. Cel mai bine este sa se foloseasca o singura culoare pentru suprafete mari si de a se folosi celelalte in doze mici, in tesaturi, accesorii. De exemplu, pereti verzi, cuverturi de pat Scotia in trei culori, accesorii in galben.
Portocaliu si verde inchis:
tonurile de verde si culorile de toamna sunt īntotdeauna in armonie, precum pajistile si padurile, combinatii de ex cu gama de dovleci galben-portocaliu, tonurile calde ale frunzelor, culorile rosu de teracota, caramida, rugina. De exemplu, mobilier de cires, tesaturi cu desene, pereti verzi, portocaliu sau in nuante de ocru.
Cu verde, maro si negru, efectul este mult mai clasic: verde, in acest caz, trebuie camera sa fie foarte luminoasa pentru a contracara predominanta de tonuri intunecate. Negru poate fi, de exemplu, pentru covor sau ardezie, verde canapeaua, cu model in trei culori, tesaturi pentru perdele, fata de masa, perne. Alternarea celor trei culori sunt dominante pentru obiectele ce decoreaza camera .
Culorile luminii de nisip, de bumbac nealbit, canepa, matase bruta, paie, tonuri intunecate ale scoartei si terenurile verzi sunt abordate in mod traditional cu verde clasic ,combinatia nu este gresita dar nu este bogata.
Verde crud (fistic, mere) poate da rezultate interesante dar care necesita o prezenta consistenta a unui detasament de lemn intunecat in podea, mobilier de exemplu, canapele verzi pe rogojini de nuca de cocos, tesaturi aspre, mobilier din mesteacan.
iulia_b spune:
Mie toate ideile mi se par bune, probabil ca ma voi orienta si in functie de modelul/nuanta materialului pe care il voi gasi. Super si cu stilul shabby shic, nu stiam ca se cheama asa. Multumesc inca o data.
gogosel spune:
nu ma pronunt la culoarea draperiei insa vreau sa te felicit pentru stilul mobilei!
este execptionala! sper doar ca si in realitate sa arate asa ca in poze.
ce sa mai- daca ar fi sa remobilez, cu siguranta asa ceva as alege!