Ce aparate va ajuta mult in casa/gradina?
Raspunsuri - Pagina 2
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Dupa ce ai slefuit ai dat cu vopsea si atat? Cu ce ai vopsit? Mai precis ai folosit pensula sau un spray? |
Dupa ce am slefuit bine am dat cu primer 2 straturi pe care le-am slefuit usor cu mana dupa fiecare strat. Exista multe feluri de primer si trebuie sa alegi unul pentru ce iti trebuie. La mine e simplu pentru ca la magazin la sectia de vopsele e un specialist de vopsele si ii spun la ce imi trebuie si el imi recomanda . De vopsit le-am vopsit cu o vopsea pe baza de apa, acrilica parca ii spune, nu ceva pe baza de ulei. Vopselele pe baza de ulei isi schimba culoarea. Eu n-am stiut cand am inceput sa renovez casa, nu stiam nimic, nici macar ca pot sa intreb pe cineva la magazin . Si am luat vopsea de ulei si am vopsit toate usile si ramele de la usi, albe frumoase. Aratau asa bine, dar acum dupa 3 ani s-au ingalbenit si se vede diferenta intre usa si perete. Am intrebat la magazin si mi-a zis ca e din cauza vopselei de ulei, trebuia sa folosesc una pe baza de apa. Asa ca acum am planuri mari, sa o iau de la inceput cu usile .
Revenind la masa , scaunele le-am facut cu pensula, eu vroiam un aspect rustic si nu m-a deranjat daca se vedeau urme de pensula, dar nu se vad. Trebuie sa alegi o pensula de calitate. Picioarele mesei cu pensula dar partea de sus am dat-o cu rolul pentru vopsea acrilica, de burete fin nu din ala paros.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
b.nica spune:
Bird scumpo, ce este "primer-ul"?
Foarte utila informatia privind vopseaua in solutie apoasa,.
In legatura cu boltarii,cred ca nu m-am exprimat clar;sunt la Brico niste forme din beton, colorate diferit, turnate astfel incat sa ofere si delimitare dar si un spatiu in interiorul lor pe care poti sa-l folosesti pt. a realiza borduri cu plante mici si in functie de sezon.Cel putin eu asta intentionez:bulboase cu tije mica pana in iunie, flori de vara(craite,Hemerocallis mic,Crinii zanelor,anemone,etc) si pt toamna tufanele mici.
gogosel spune:
b.nica, adica formele alea colorate de obicei in rosu, fara fund parca, nu? poti face un gard stabil din asa ceva? tentanta idee!
il faci ca o piramida sau cum? ca trebuie sa lasi loc pt pamant si planta...
detaliaza, te roog, daca tot arunci ispite!
b.nica spune:
Gogosel,dupa forma lor poti sa faci o falsa stancarie intr-un colt sau poti sa faci borduri dintr-un rand.Trebuie(asta este impresia mea) sa fie fixate cu niste fier beton pe la colturi ca sa nu cada.
Puse pe pamant in jurul rondurilor de flori sau in jurul gradinii cu plante aromatice perene, sau in jurul unor arbusti(eu le pun in jurul locului unde am pus kiwi rosu si in jurul Schisandrei), arata frumos si sunt si practice.
Locul poate fi pregatit inainte cum ar fi un repaos cu folie neagra(cam un an) ca sa se duca buruienile, arata frumos si pot fi folosite cu succes ca jardiniere pt flori perene,de regula bulboase care raman acolo si pt. vara seminte cu flori asa cum am mai spus.
Ca sa scapi de animalute care fac pipi in acest gen de loc,boia iute la greu sau piper sau mai scump repelent care este eficient(am verificat!).
b.nica spune:
Gogosel, daca vrei o falsa stancarie iti pot da detalii care sa te scuteasca de cheltuieli mari.
gogosel spune:
b.nica, stancarie nu vreau ci doar cateva randuri suprapuse, un fel de miniperete= minigardulet care sa delimiteze zona masinilor de gazon. nu vreau ceva inalt, insa nu stiu cum sa ii suprapun ai sa nu fac o piramida. la temelie as vrea sa fie max 3 randuri si apoi exact ca un perete.
am vazut la o vecina ca bordura, cu pamant in ele si apoi plantate flori. anuale. caci ma gansesc ca cele perene sufera la iarna dc nu sunt in pamant incorporate, sa le protejeze adancimea.
adriuta spune:
Primerul, e tot un fel de vopsea nu atata de imbunatatita dar care are ca si obiectiv sa pregateasca stratul ce urmeaza a fi vopsit pentru a fi neted, a dura mai mult, ajuta la uniformitate si a nu absorbi prea multa vopsea. Este recomadabil indiferent ca vopsesti lemn, metal, pereti.
Cat despre ustensilele ajutatoare la facut mici proiecte...e un subiect tare tare delicat, in sensul ca o data pornit spre drumul asta nu te mai poti opri si sfarsesti ca la noi cand in garaje gasesti aprox jumatate din Home Depot .
Este costisitor sa investesti in ele dar o data ce le ai poti sa economisesti fff mult facand tu singur lucruri care iti pot infrumuseta casa si viata.
Noi am facut DIY la greu, am ridicat tavane, construit bai, camere, remodelat bai, pus parchet, dat structuri la pereti... si totul asa cum spunea Bird, a mers sotul a citit, a intrebat, a experimentat si ...uite ca i-a reusit.
De la betoniera la compresor, burghie aparate de impuscat cuie in beton...pistoale de vopsit...si listaaaaa ar putea continua...
madyrizi spune:
in bucatarie:
- aragazul, frigiderul, masina de spalat - indispensabile
- mixerul l-am folosit la greu pt. pasat, maioneze, creme...
- maruntitorul - de cand il am, am dezvoltat o lene mare pt. tocat legumele .
in gradina/curte:
- masina de tuns iarba
- foarfeca de taiat crengi/tulpini de diferite plante/copacei
- gratarul este des folosit (2-3 zile pe saptamana)
iar pt. ca acum suntem in renovare extrema a casei (pe interior) avem tone de scule in magazie si in casa, majoritatea aduse de socrul meu care e si mesterul sef...
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
NOUTATI IN ALBUM
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii