ce sa fac?
Raspunsuri - Pagina 3
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa Pentru mine casatoria presupune totul la comun pentru "un singur trup". |
Din pacate, te trezesti ca trupul se desparte in doua parti: una hais si alta cea. Dupa legea Domnului, asa ceva e imposibil (ba te mai si juri in fata Lui ca o sa respecti chestia asta). Dar omul a invatat ca poate sa fenteze, facandu-se ca a uitat ce a promis, iar imposibilul devine fapta reala. Ca asa-i uman.
Nu e o justificare...e o realitate. Altminteri, fluieri a paguba, ca se gaseste cineva sa-ti spuna: ce-i al tau, e si al meu; ce-i al meu, e pus deoparte...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Fomalhauti spune:
Nu cred ca ar trebui sa-i vinzi/cedezi sotului tau ceva. Mi se pare foarte ciudata cererea lui. Intreaba-l cum ar fi fost daca mama ta ar fi avut aceeasi pretentie fata de tatal tau - acum nu ai mai fi avut tu 3/4 din casa ci...nu stiu sa calculez, oricum mai putin de jumatate. Si nu-mi suna deloc bine "Faci asta sau divortez." Nu asa se pune problema intr-o familie - imi suna ca si cand el iti face tie un favor ca sta cu tine, favor pe care trebuie sa-l platesti cu alte favoruri.
Inteleg ca mama ta locuieste in casa cu tine. Ea primeste la ea pe cine vrea. Nu e in regula sa-i spuneti pe cine sa invite si pe cine sa nu invite in casa.
In legatura cu ceea ce v-a lipsit din curte: eu as spune clar ca atunci cand imi mai lipseste ceva din curte anunt politia. Nu intreb cine a luat, doar fac o sesizare la politie si apoi sa se descurce ei. Nu sariti la mine, inteleg ca domnul respectiv ii ajuta cu fetita si fetita este atasata de el dar asta nu-i da dreptul sa ia din curte/casa ce doreste. Daca ceva ii trebuie si are impresia ca altora nu le trebuie poate sa intrebe sau sa ceara.
crystall spune:
1. Intr-adevar, mama ta fiind in coproprietate cu tine, are dreptul sa primeasca acasa la comun, pe cine doreste.
Nu ai ce sa faci la chestia asta.
Ce ai putea sa faci: sa-ti ascunzi bine lucrurile mai de valoare, sau lucrurile pe care "se poate pune mana" si totodata ii pui clar in vedere domnului X ca, cu prima ocazie cand va lipsi ceva, vei merge la politie si vei face plangere pentru furt cu alte cuvinte, sa bagi ceva spaima-n el.
2. Sorry, un sot care te santajeaza cu divortul in favoarea unui lucru material, nu poate fi nicicum un "minunat" mie sincer mi s-ar risipi iubirea pentru un asemenea om, daca mi-ar face mie asa ceva.
In nici unul din cuplurile din jurul meu, destule, care se inteleg si le merge frumos casnicia, nu am auzit o asemenea grozavie
Nu este cisnstit, si nici normal, sa-ti ceara asa ceva, ba mai mult, sa te santajeze si sa vrea sa-si paraseasca cu atata usurinta familia, pentru ceva care nici macar nu-i dreptul lui....
pisigri spune:
Mai, eu recunosc ca e dreptul mamei ei sa primeasca in vizita pe cine vrea in casa ei, dar tinind cont de relatia dintre ea si tataie asta....eu cred ca mai degraba as sprijini-o si incuraja-o sa se desparta, pentru ca este intr-o relatie de dependenta, abuziva. Altfel nu se explica numeroasele despartiri si impacari, impacari care survin chiar daca nenea tocmai a terminat de locuit cu o alta femeie.
E adevarat ca nu e treaba lui maxsiana sa sugereze despartirea definitiva, mai ales ca mama e convinsa ca tinerii oricum "au ceva impotriva" lui tataie asta.
Pe de alta parte, si mie mi se pare ca mama si tataie au fost foarte buni cit au stat cu fetita, si cu toate bubele lor, nu au fost destul de deranjanti atunci. Conflictul s-a acutizat abia acum, cind mama inteleg ca nu ai vrea sa faca baby sitting....
Dorinta sotului este cel putin ciudata. Eu recunosc ca habar nu am de imparteli pe la despartiri, divorturi etc; stiu ca si noua, parintii (ambele perechi) ne-au tot batut la cap despre cum sa "manageriem" ceea ce am primit de la ei, in ideea ca daca ne dspartim fiecare sa isi recupereze ce a primit de la familia sa, insa noi am refuzat sa facem astfel de imparteli. Acum, daca familia voastra "merge bine" si chiar singura voastra problema e legata de mama si de partenerul ei, nu vad de unde grija asta brusca a sotului pt "ce-i al meu si ce-i al tau". Poate s-a ajuns cumva la acuze de genul "Stai in casa MEA... etc"?
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
irinabobe spune:
- din punct de vedere legal, din octombrie de la intrarea in vigoare a noului cod civil, prin conventie matrimoniala ai putea sa-i dai sotului tau jumatate din partea ta.
-moral -pe mine cel putin ma scot din start din sarite conditionarile de genul daca nu faci aia o sa ...
-nu ai spus care este motivatia sotului pentru cererea lui.
-in locul tau eu nu as face acte sotului pentru un bun propriu pentru ca niciodata in viata nu se stie ce se intampla, daca totusi veti divorta macar vei avea casa ta in care sa locuiesti si nu iti vei face griji si din punctul asta de vedere.
bird70 spune:
Si eu sunt foarte curioasa ce a furat tataie si cum justifici faptul ca nu-i dai voie mamei tale sa aduca in vizita pe cine vrea in casa in care e proprietara? Daca se gandeste mama ta sa-i interzica sotului tau sa intre in casa pentru ca se uita urat la ea?
Eu zic sa nici nu te gandesti sa cedezi parte din proprietate sotului tau. Daca acum te ameninta cu divortul si pleaca de acasa, ce te faci daca divorteaza dupa ce ii cedezi din casa si te da afara cu copilul ca sa vanda casa sa-si ia partea lui sau iti cere partea lui din bani? Locuinta aia nu e doar a ta e si a copilului tau iar daca relatia voastra e asa subreda ca el sa plece noaptea de acasa, cu atat mai mult trebuie sa pastrezi casa asta in siguranta sa poti sa ai un acoperis sigur pentru copilul tau.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper