Partea Intunecata a unora!
Raspunsuri - Pagina 5
gabivalceanu spune:
Mama, ce va place sa va certati...
Reiau: eu nu am mincat bataie niciodata de la parinti, am primit o singura data o palma de la tata. In schimb, era f greu cind faceam prostii si o vedeam pe mama trista. Mama mea care este extreeeem de blinda si care sta si explica mereu... Va zic cinstit ca preferam o palma.
Apoi: am doi copii ca florile care nu primesc bataie de la parinti. De fapt, eu n-am batut pe nimeni... Prin copilarie ma bateam cu sora-mea si verii, se pune?
Apoi: am citit multe carti si zic: un om care spune sincer ce-l doare nu trebuie etichetat sau apelat cu dementule, du-te la psiholog! Si iar zic: unui copil in plina criza nu-i ajung teoriile. Eu nu vorbesc aci de maimute si dementi care-si bat copiii. Eu zic numai ca sunt momente cind, vorba mamei lui Nica, trebuie cite un "benghi" ca sa se linisteasca.
Nu bataie, si nu la bebelus!
Cit priveste verificatul de vinatai din alte tari...sa ma lasati, ca-i bat iia la fel ca p-aici. In plus, mi se pare aiurea sa desparti un copil de parintii lui, de mama lui, de viata lui pentru ca a primit o palma la fund. Nu cred ca e mai fericit la orfelinat, sau cum s-o numi locul unde ii duc.
Eu vorbesc din ce vad si ce-am vazut: copiii primesc bataie! Teoriile sunt bune, numai ca realitatea e cu totul alta. Degeaba sariti voi ca arse...statistic mai mult de jumatate din voi ati mincat bataie in copilarie.
Dar, repet, eu nu vorbesc de bataie adevarata, sa-l doara, sa sufere, sa plinga (era o reclama tare trista cu un puisor de om care zicea ca pe covoare nu le doare...), brrr, nu de asa ceva zic eu.
JuliaSM spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabivalceanu Cit priveste verificatul de vinatai din alte tari...sa ma lasati, ca-i bat iia la fel ca p-aici. In plus, mi se pare aiurea sa desparti un copil de parintii lui, de mama lui, de viata lui pentru ca a primit o palma la fund. Nu cred ca e mai fericit la orfelinat, sau cum s-o numi locul unde ii duc. |
Si eu vorbesc din ce vad,nu ma informez de la telefonul fara fir.Jugendamt-ul e o institutie serioasa,care nu se uita la tine,ca ti-ai batut copilul mai putin si mai cu mila decat vecinul,care l-a batut mai vartos.Ei au in vizor doar binele copilului si numai al lui.Nu se iau copiii din familii aiurea,ci se deschide o ancheta sociala,se poarta discutii cu parintii,in timpul carora sunt intrebati tot felul de chestii 'cu clenci' si numai in cazul in care se considera ca nu a fost un incident izolat,ci ca e o chestie de mentalitate,ca asa stiu parintii sa-si disciplineze copii(suna cunoscut,nu?) si ca cel mai probabil abuzul fizic se va repeta(pentru ca o palma la fund nu strica si ca bataia e rupta din rai,c-asa am crescut si noi si n-am murit,am ajuns oameni MARI!),abia atunci se iau copiii din familii.
Mai departe nu sunt dusi in orfelinate,nu exista orfelinate in Austria,nu permanente,cel putin.La faza asta ai dreptate,si alte natii isi bat copiii,insa Protectia Copilului nu se joaca.Nu se uita ce culoare are irisul tau,ci cauta binele si interesul copilului.Copiilor li se cauta familii in care sunt dati in plasament,o prietena foarte buna de-a mea e Pflegemutter si are o fetita austriaca de 3,5 ani luata in plasament permanent.Nu e infiere,deocamdata,insa familia nu are dreptul sa mai reclame copilul inapoi.Inainte de a i se da in ingrijire fetita,a facut cursuri de parenting,a dat un test psihologic,i s-a intocmit un dosar foarte bine pus la punct(chiar exagerat,din punctul meu de vedere),in care e mentionat pana si arborele genealogic al viitoarei mame,amintiri din copilarie si alte intrebari cu clenci,aparent simple chestionare cu privire la copilarie,scoala,background-ul familial in care a crescut.Din punctul multora de vedere,fetitei ii e mai bine cu o mama substitut,daca mama naturala si-a batut joc de rolul ei de mama si de viata fetitei.
gabivalceanu spune:
Asa o fi, nu zic nu.
Eu zic din ce stiu/ vad: sora mea traieste in Franta. Prietenii ei(in fine, amicii, ca prieteni adevarati n-are) francezi (oameni, mari, vorba ta, directori de banci si altele) isi mai caftesc copiii cu cite o palma. Eu prima oara am ramas foarte mirata... Probabil ca n-o prea fac in public si nici nu recunosc...
La noi, sincer aud atitia copiii cu expresii gen ma bate mama, ca mi-e greu sa cred ca toti scriu p-acilea adevarul.
Dar repet, si cu asta am plecat, nu sunt de acord cu bataia adevarata. Aia care doare in carnitza frageda. NU.
G
G
JuliaSM spune:
| citat din mesajul lui gabivalceanu nu sunt de acord cu bataia adevarata. Aia care doare in carnitza frageda. |
Cum stii cat il doare pe copil o palma?Dupa urmele de pe piele pe care le lasa degetele tale?Cum stii ca un 'prostule!' il doare mai putin decat un 'eu te-am facut,eu te omor,du-te-n...!' ?Dupa gravitatea morala a injuraturii?! uite ca nici eu nu am fost snopita in bataie cand am fost copil,si ai mei mi-au aplicat doua,trei corectii din cand in cand,pe care,socant,le retin si pana in ziua de azi cu lux de amanunte! Stiu pana si cu ce eram imbracata,stiu cum s-au petrecut lucrurile de care ma faceau ai mei vinovata,imi amintesc si punctul lor de vedere.Cand o intreb pe mama acum daca isi mai aminteste,stii ce zice?Ca ea nu m-a batut niciodata,au fost toate asa...mici scuturaturi.E drept,nu au lasat urme vizibile atunci,dar iata ca eu nu am uitat de ele.
In virtutea astor amintiri,mie una mi-ar fi greu sa cred ca sunt batai de mai multe feluri,adevarate si...pe celelalte cum le numesti?!
JuliaSM spune:
| citat din mesajul lui gabivalceanu Asa o fi, nu zic nu. Eu zic din ce stiu/ vad: sora mea traieste in Franta. Prietenii ei(in fine, amicii, ca prieteni adevarati n-are) francezi (oameni, mari, vorba ta, directori de banci si altele) isi mai caftesc copiii cu cite o palma. |
Cand am spus de oameni MARI m-am gandit la altceva,nu la functii si scara sociala.La faptul ca,adulti fiind,ne credem mari doar printr-un raport de forte,autoritate si dimensiuni,fata de copii.Si de importanta.Noi suntem mari,ei mici,si prin asta ne credem MARI.
Imi permit sa redau mai jos un citat care mi-e tare drag,desi nu l-am descoperit decat de foarte putina vreme pe autorul lui:
'Spuneti ca e obositor sa fii alaturi de copii.Aveti dreptate.Si adaugati:fiinda trebuie sa te cobori la nivelul lor,sa te apleci,sa te inclini,sa te incovoiezi,sa te faci mic.Aici insa gresiti.Nu asta te oboseste cel mai mult,ci faptul ca esti obligat sa te ridici la inaltimea sentimentelor lor.Sa te intinzi,sa te alungesti,sa te ridici pe varfurile picioarelor.Ca sa nu-i ranesti.' Janusz Korczak
cllaudia spune:
Eu am inteles ca de fapt autoarea topicului nu a vrut sa intrebe daca e bine sau nu sa ne batem copiii,ea a adus in discutie partea intunecata a unora, ceea ce transforma un om linistit intr-o bruta. De-asta am si adus eu in discutie situatia mamei fara ajutor.Pt ca o astfel de mama, cat de blanda si calma ar fi ea, supusa unui stres continuu nu are cum sa nu o ia razna.Psihicul uman are si el o limita, limita care odata depasita il face pe om sa nu mai reactioneze cu luciditate. S-a adus in discutie o mama care si-a aruncat copilul pe geam. Aceea mama clar avea nevoie de ajutor dar nu o vizita la ospiciu cum ati crede voi, ci doar cateva zile de repaos psihic. Eu cred ca despre asta e vorba, de ceea ce il aduce pe om in acea stare de inconstienta, de ceea ce o aduce pe mama in starea de a-si bate copilul. Asta trebuie tratat. Nu condamni din start o mama ca si-a batut copilul, ci incerci sa intelegi ce a adus-o in starea asta, doar daca intelegi ce a facut-o abia atunci ii poti da sfaturi. Si da, imi este ciuda ca in special mamele care au ajutoare sunt primele care condamna, sunt primele care dau sfaturi, asa zise sfaturi de viata.Cum am mai spus , viata prin ochii lor pare asa simpla...
My_Lady0091 spune:
| citat din mesajul lui cllaudia dar nu o vizita la ospiciu cum ati crede voi, ci doar cateva zile de repaos psihic. |
eu aprob mesajul de mai sus, insa nu inteleg unde ai vazut tu recomandarea de "vizita la ospiciu"?

"Ajutor specializat" pentru tine inseamna OSPICIU???e totusi o diferenta intre psiholog/psihiatru si cale lunga pana la ospiciu!!!
Eu dupa nastere am facut o forma urata de depresie post-partum si am fost la psiholog...sii?Asta ma face nebuna..buna de dus la ospiciu?
Pentru a-ti reveni e nevoie de mai multe elemente,care combinate, sa dea nastere echilibrului si regasirii de sine,de care are nevoie o persoana.

*Blackmoon Lady
14+si lipistocul meu iubit
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
| citat din mesajul lui cllaudia Si da, imi este ciuda ca in special mamele care au ajutoare sunt primele care condamna, sunt primele care dau sfaturi, asa zise sfaturi de viata.Cum am mai spus , viata prin ochii lor pare asa simpla... _ "Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga |
Claudia..crede-ma,ajutorul dat cuiva sau nedat nu are legatura cu principiile lor de viatza,cu vointa la,cu felul lor de a fi.
Poti avea tu ajutor non-stop insa daca fix in alea 5 minute cat ramai singura cu copilul,ti se pune pata sa-i arzi una..ca...habar n-am..
Stresul are legatura cu starea mamei insa stresul exista si daca ai ajutor sau nu...ajutorul nu te inlocuieste ca mama..ci "te ajuta", nu iti inlocuieste firea ta,temerile, modul de gandire sau de reactie la stimuli...
*Blackmoon Lady
14+si lipistocul meu iubit
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
JuliaSM spune:
| citat din mesajul lui cllaudia Si da, imi este ciuda ca in special mamele care au ajutoare sunt primele care condamna, sunt primele care dau sfaturi, asa zise sfaturi de viata.Cum am mai spus , viata prin ochii lor pare asa simpla... _ "Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga |
Ciuda asta e invidie si roade rau,facandu-te sa pierzi din vedere ce ai scris la semnatura.Lasa-le tu pe cele care au ajutoare,ca ciuda ta nu le aduce lor niciun prejudiciu,ci doar tie.