Partea Intunecata a unora!
Raspunsuri - Pagina 3
emanouela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura25 E de inteles ca poti ajunge la o limita (fizica, psihica), e de inteles ca obosesti, intri in depresie, te iau nervii si simti ca nu mai poti. E normal sa se intample asa ceva. Nu e ok, dar se poate intampla sa scapi fraiele si sa faci ceva necugetat. Dar de aici pana la a spune lejer "las' ca nu are nimic daca ii mai arzi cate una bebelushului / copilului, saraca mama e surmenata si numai bine si-a descarcat nervii, iar copilului i-a prins bine sa fie pus la punct" e diferenta ca de la cer la pamant. Sa scapi o palma copilului intr-un moment de nervi intinsi la maxim poate se intampla (desi nu e de dorit) si daca e urmat imediat de regrete e scuzabil. Asta nu te face o mama rea. Dar sa altoesti copilul convins fiind ca e ok, nu mai deloc scuzabil si de inteles. Un bebelush lasat in patut, sau jos pe o patura, asigurat ca nu poate cadea sau trage ceva peste el, nu pateste nimic daca e singur 2-3 minute cat te duci si dai cu capul de un perete, urli in perna sau tragi o tigara. E mult mai ok asa decat sa lasi nervii sa te cuprinda, sa nu te mai poti controla si sa te descari pe el. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
e, asta zice si initiatoarea topicului....asta intreaba...ce sa faca. evident un NU clar si raspicat bataii, doamne fereste....si ea sta vrea sa evite.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de
nazdravana Darius Mihail
Laura25 spune:
emanouela si din punctul tau de vedere asta scuza pocnitul bebelushilor ? E ok si nu se intampla nimic daca si-o mai iau din cand in cand?
Si tot ce am zis eu a venit in primul rand ca reactie la postare lui gabivalceanu, pe care am si citat-o cand am raspuns.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
JuliaSM spune:
| citat din mesajul lui cllaudia Da, da, ce usor e sa dati sfaturi.Sfaturi de genul: cand vrei sa te racoresti fa un dus, mergi in gradina,la plimbare, etc. Ce usor e sa faci toate astea cand nu iti cresti copilul singura, cand ai ajutor permanent de la mama, soacra , menajera, bona, etc. Dar ce te faci cand esti singura, doar tu si bebelusul? Poti iesi sa te racoresti, poti merge undeva in liniste ca sa iti odihnesti mintea? Nu poti, doar daca pleci de nebuna si iti lasi copilul singur, ceea ce e ff grav. Deeeci? Deci nu mai dati sfaturi de genul asta, ca nu toate au ajutor ca voi. Ca pun pariu ca 99% ati avut ajutor si nu ati stat nonstop numai voi cu bebelusul. |
Te hazardezi cam usor si daca pui pariu,risti sa pierzi multe.Uite ca eu am trei copii si il asteptam pe al patrulea,toti sunt prescolari pana in 5 ani,iar sotul pleaca dimineata si vine seara.De cand s-au nascut copiii,nu am fost plecati departe de ei,eu si sotul,nici macar 2-3 ore,pentru ca asa a fost situatia la noi. Nu ne ajuta nimeni, nici nu vreau strain in casa,nu ma plang,dar nici diplome decernate de voi nu astept, ca nu-mi perii orgoliul de mama cu ce vorbe imi spun strainii! Ce vreau sa spun e ca se poate sa nu lovesti pe copii, ca esti tu obosit si frustrat. Asta nu e scuza, nici copiii nu sunt vinovati cu nimic ca parintii nu le pot face fata.
Intre a ajunge la limita rabdarii si puterilor(rabufniri ocazionale) si a accepta ca propriul copil e saculetul de box al nervilor mei e o diferenta de educatie parentala si mentalitate.Orice s-ar intampla,bate din picioare,da cu pumnul in masa si cu cutitul in 'chiatra' (vorba cantecului), decat sa lovesti in propriul copil.Nu sar la beregata nimanui, ca imediat apare replica celebra 'fiecare mama stie ce-i mai bine pentru copilul ei' si 'vezi-ti tu de ai tai' ...
emanouela spune:
am scris mai sus.....NU violentei fizice...asupra nimanui. eu nu vad asta o corectie, e rau rau, e buba mare la cap daca faci asta.
nazdravana Darius Mihail
Ilinca_M. spune:
Moonsin isi spune "oful"?! Mie mesajele ei imi par de-a dreptul patologice, ma sperie preocuparea asta pentru "parinti care isi bat bebelusii" si ma tem ca nu e doar o preocupare bolnavicioasa pentru subiect ci mai mult de atat
Nu exista scuze pentru a lovi un bebelus, degeaba o dati pe dupa visin cu oboseala/depresie/mama singura, nu exista asa ceva; sa fii cu nervii la pamant si sa-ti imaginezi ca dai cu bebe de pereti, pot sa inteleg. Supararea/nervii/neputinta te pot face sa ai tot felul de scenarii (de care oricum o sa te rusinezi cand ti se limpezeste tartacutza) dar sa treci la fapte e inadmisibil, nu conteaza circumstantele!
Vi se pare "nevinovata" o scuturatura a bebelusului? Dati un search dupa "shaken baby syndrome". Stiati ca si un leganat zbuciumat in speranta calmarii bebelusului poate duce la moartea nou-nascutului sau la leziuni ireparabile ale creierului care vor face din el o leguma?!
Asa ca mai incet cu scuzele "mama singura"(nu te obliga nimeni sa puieshti daca stii ca nu faci fatza la stres), ganditi-va la botzul ala de carne, nu la adultul care se presupune ca are ceva creier si stapanire de sine...
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
emanouela spune:
Ilinca_M cam citesti printre randuri. eu nu vad nicaieri scris ca initiatoare topicului a spus ca si-a lovit copilul...sau na, poate stii tu mai bine. iaca 'puim' pt ca vrem, e vreo problema????? iar daca tu vezi ca si scuze ce am scris eu, problema ta, eu insa vad mai departe....sunt niste factori, nu scuze. si tocmai pt ca ne gandim la 'botul ala de carne' nu doar ca la un bot de carne, mai cerem si ajutor....sau te deranjeaza????
nu zi ca ceva nu exista pana nu traiesti sa vezi....
nazdravana Darius Mihail
cllaudia spune:
Da, bine acum ca ar trebui sa aiba copii doar cele care au coada de ajutoare in spate, ca doar e f usor sa ramai insarcinata si sa nasti copilul, ca pe mai departe sa fie treaba altora sa ti-l creasca. Ce usoara pare viata prin ochii vostri. Cum sa cunoasteti stresul si limitele admise de mintea umana daca nu ati fost niciodata in situatia asta. Si autoarea cauta o rezolvare, o parere, de la cele care s-au confruntat cu ceea ce se confrunta ea, adica cu oboseala, depresia si senzatia ca nu mai faci fata, chestii din astea, necunoscute de voi. Nu am vazut sa fi scris ca isi bate bebelusul si cauta scuze de la voi pt asta.
JuliaSM spune:
Eu cred ca foarte mult depinde de atitudinea generala a parintelui fata de copil, de viziunea proprie pe care o ai in ceea ce priveste copilul si cresterea,educatia lui. Daca iti scoti din minte ca, orice s-ar intampla, nu vei ajunge vreodata sa lovesti pe copil, nici nu vei ajunge! Iti scoti din 'programul' inoculat in minte varianta asta, nu exista asa o posibilitate, nu trebuie sa fie acceptata. Sa iti tiuie un mare ERROR!!!! in cap, atunci cand, ajuns la limita nervilor ,a rabdarii si a rezistentei fizice, simti ca nu mai poti daca nu ii dai una la fund copilului. Pentru ca plange, pentru ca nu vrea sa doarma, pentru ca o fi varsat ceva pe undeva, pentru ca e marait non-stop, in fond...pentru ca exista!!
De ce nu ti-ar da in minte, in loc de a-l lovi, sa-l iei si sa-l imbratisezi, de exemplu? Pentru ca e nefiresc? E atipic?!... O fi, dar o asa varianta e mult mai de dorit(inclusiv de catre copil) decat oricare alta. Se spune ca prin imbratisarea altei fiinte umane, se elibereaza tensiunea nervoasa, se relaxeaza muschii incordati,oferi si primeste acceptare asa cum esti, se induce o stare de bine atat celui care ofera imbratisarea, cat si celui care o primeste.Oricine o poate spune din proprie experienta...
My_Lady0091 spune:
Nici eu nu am inteles ca si l-ar bate..ci doar ca intreba la general si tind sa cred ca nu ea e "agresorul" ci gandurile au plecat vazand astfel de scene la altcineva..cel putin asta inteleg eu din mesajul ei!
Ca s-au construit versiuni dupa original...asta-i alta mancare de peste!
*Blackmoon Lady
14+si lipistocul meu iubit
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Ilinca_M. spune:
Cititi al doilea mesaj al lui moonsin de pe acest topic; voi cum il interpretati? Nu vi se pare o experienta personala care o macina?
Si de unde ati scos-o ca unele nu vorbim in cunostinta de cauza la topic? Adica daca nu ne-am jeluit cu amanunte concrete inseamna ca la noi totul a fost lapte si miere de cand am nascut, am fost pline de "ajutoare", n-am avut nicio greutate, n-am trecut prin nicio suferinta?
Dar copilul NU e vinovat ca suntem noi singure, ca avem probleme financiare, ca ne-a murit cineva drag si ne-a lasat deprimate si disperate samd, asa ca nu asupra lui trebuie sa se abata furia/frustrarea/nervii/disperarea noastra.
Cllaudia, ce "limite admise de mintea umana", adica sa lovesti un bebelus (indiferent de imprejurari/motivatii etc) e o "limita admisa de mintea umana"?!
Sa lovesti un bebelus ar trebui sa fie ceva TABU pentru oricine, nu prilej de despicat firul in 4, ca "daca si cu parca", ca ceasu' rau pisica neagra deprimarea lipsa somnului etc!!!
Pana si puii de caine sunt protejati pana la 6 luni, niciun caine normal la cap NU va musca un pui de pana-n 6 luni-1 an, indiferent de cat l-ar "provoca" acel pui!
Un om care loveste un bebelus trebuie sa fuga departe de acel bebelus, sa caute ajutor de specialitate sau mai bine sa se interneze de bunavoie intr-un ospiciu pana creste copilul...si pana nu e prea tarziu
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.